Nie sú tie rýny nejako nízko?

Ahojte, osadili nám strechari rynu pekne vyspadovanu, ale nejako sme zaskočení tým, že ako ďaleko od okraja krytiny. Čo si o tom myslíte? Majster reklamáciu neprijíma (ano, ešte poriadne neprsalo, tak nevieme ako sa to správa), lebo že oni to tak robia a sú profici... Ja neviem, je to ok, či aj vám sa na tom niečo nezdá?
Odpovedať
@dazdovka vezmite pekne hadicu a nastriekajte vodu na strechu co sa len do nej zmesti, uvidite kde voda bude stekat
Odpovedať
@dazdovka daj lepsie foto, nevidno dobre. To je tam medzera medzi spodkom strechy a rynou? Aka asi velka? Ak je tam naouaj medzera,vsimajte si, ci stekajuca vody zo strechy nespliecha na stenu a okolo ryny
Odpovedať
@majki555 ta medzera je niekde aj 20 cm, dám ešte jednu foto, dnes som to len telefónom cvakla, zajtra dám aj z iného uhla.
Odpovedať
Pardon, sa to otaca samo mimovoľne
Odpovedať
@jano2007 hej, budeme to takto musieť otestovať, dík za tip :-)
Odpovedať
je to vporiadku nelam si nad tym hlavu riesi sa to tak ze aby ryna nezasahovala do strechy a to je najvysi bod a ked das spad na metri aspon 5mm to mas na dlzke domu 10m uz hned rozdiel 5cm. a dole sa to riesi stoho dovodu ze voda ti donj pojde ci bude vysie alebo nisie ale ked ti na streche je sneh ktory zamrzne a potom topiace krihy ked je ryna hore poohynaju a vtom horsom pripade som uz aj videl ze ju strhlo dole. ale ked je ryna dole sa lad suchne ponad nu.majstri vari nerobili prvu strechu a maju uz neaku tu skusenost ale najdu sa aj extremne situacie musim sa pochvalit s mojou skusenostou prideme k domu klasika zasrobujeme prvy hak natiahneme snurku na konci pripocitame 10cm na dome dlzky 13m staci spad zasrobujeme haky dame ryne vsetko ok. po tyzdni nam volaju ze voda tecie naopak nie do zvodu ale od zvodu smerom do ryne. vratime sa a zistime ze specialisti co stavali dom a robili strechu vodovaha na 13m letela 12cm.takze ak sme to chceli vyspadovat tak musel ist hak na jednej strane skoro 30cm dole nakoniec sa spravili zvodyaj na druhu stranu aby to nebolo tak extremne dole.
Odpovedať
Profilova fotka
@dazdovka Akosi nerozumiem otázke a ani fotografii. Čo myslíš výrazom "ďaleko od okraja krytiny"...? Akože voda nesteká do žľabu, lebo je ďaleko, alebo je viac klesnutý v smere nadol? A prečo potom nedáš fotku celého objektu? Ak má ten dom dĺžku 15 a viac metrov, tak sa nečuduj, ak na konci je žľab klesnutý, veď to museli vyspádovať, lebo voda musí tiecť dole kopcom. Rád by som videl, ako je to na začiatku. Daj fotku celej strechy. ;-)
Odpovedať
@leonardom tu ide asi o to, ze ked bude voda prudom tiect po streche, jednoducho tu rynu preleti :)
Odpovedať
@dazdovka vyzera to tak ako keby ste chceli ušetriť na jednom zvode (teda na dvoch na celom dome) a zviedli ste vodu celej strechy len na jednu stranu. Opticky to samozrejme nevyzerá pekne a problém môže byť pri silnom vetre (aj keď vtedy to je jedno), ale to nie je tragédia. Povedal by som že chyba je skôr v návrhu ako v realizácii.
Odpovedať
Ako píše @juzan , myslím že je to v poriadku, síce v Nitre toho moc nenapadne, ale lepšie ako po niekoľkých rokoch prerábať odtrhnuté žľaby snehom. Pri normálnom daždi to bude pekne stekať do žľabu, keď bude dážď poriadny, bude mokré aj tak všetko naokolo, lebo by to jednoducho nestíhalo.
Odpovedať
Profilova fotka
Niekde na Orave by to bolo v poriadku, ale v okolí Nitry určite nie. Je to škaredé.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?