Nedokoncena strecha - ake su rizika?

zdravim. Potrebovala by som sa poradit o moznych rizikach a problemoch, ktore mozu nastat v pripade nedokoncenej strechy v tomto obdobi. Mame strechu s drevenym krovom, ktoru minuly tyzden dokoncovali, no zle vypocitali skridlu. Ostal tam momentalne otvor vo velkosti cca 3x3m, kde nam teraz prsi priamo na foliu. Ako z toho vyplyva, strecha je zalatovana, pokryta foliou, no potrebujem vediet, ake su rizika pri sucasnom pocasi, ked tam zateka voda. Neviem ani kedy to budu schopni dokoncit, to uz je tema cislo dva, co ma prsty svrbia na pisanie recenzii... Tvrdili, ze skridlu museli objednat, hoci podla mna v tomto pripade kedze aj chyba vypoctu nastala u zhotovitela diela, by mali nabehnut do prvych stavebnim a skridlu kupit, necakat na objednavku, co zrejme si realizuju aj pre ine stavby. Kedze pocasie je ake je a neskor zacne aj mrznut, potrebujem vediet, ci nemoze foliu potrhat, alebo ci to tam nezacne plesniet nejako. Dakujem za kazdu radu.
Odpovedať
@slummdog fóliu zlepte (pásy medzi sebou) plesnieť nezačne, voda odtečie pokiaľ nebude nejaký príval, mala by vydržať a ak sa poškodí, zaplátate
Odpovedať
Hello, dik za odpoved. Ta folia je ale z hornej strany latiek, to este nie je ta vnutorna. Aj tam sa to lepi paskou? Na nej su totiz este aj tie latky na uchytavanie skridle. Dom je este len hruba stavba, vnutri ani priecky este nie su murovane.
Odpovedať
zoberte auto a kus skridly do stavebnin a kupte ak kupite tak objednanu nech stornuju kus rezervnych nie je na skodu . 9 m nie problem zalozit aj svojpomocne treba myslit aj na vietor a nezbierat skridly po zemi
Odpovedať
@slummdog No toho sme sa obavali aj my, ale nam hrozilo, ze budeme bez strechu celu zimu:( teraz, ked sa strecha pomalicky stava skutocnostou a vsade je folia, ani ma nenapadne sa nad tym pozastavovat, hlavne, ze neprsi dnu:) Strechar ma vsak uistil, ze pokial nebude totalny hurikan, maximalne tam skondenzuje malicko vody - mali sme v stavbe kaluze vody, pokial nebol krov, mali sme v stavbe kaluze vody, tak sa tesime, ze to moze max trosicku navlhnut... Tiez nam chybala skridla, pan strechar zavolal obchodnému zastupcovi a na dalsi den bola skridla na stavbe, ani sme o tom nevedeli...pokial nemate specialnu skridlu, urcite sa niekde najde. My mame Tondach, na stranke v kontaktoch najdes obch. zastupcov. Drzim palce.
Odpovedať
Profilova fotka
@slummdog žiadne
Odpovedať
@slummdog Ahoj. jedná se zcela jistě o difuzní fólii, která současně slouží jako pojistná hydroizolace. Po určitou dobu klidně vydrží v původním stavu i bez následného krytí střešní krytinou. Ta doba je závislá na intenzitě UV záření a na síle větru, který by ji mohl potrhat. Obvykle vydrží neporušena několik měsíců. Jinak přez tuto fólii nezateče a určitě na ni nebude kondenzovat voda ( tedy, pokud náhodou nebudete topit :-D :-D :-D :-D :-D ). Plísně také nehrozí. Jediné co by eventuálně mohlo hrozit, je podfouknutí tašek silným větrem. Jinak asi nejlépe to vystihl jan45 .
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?