Nedodržaný sklon strechy

Dobrý deň, mám takýto problém. V projekte mám sklon strechy 20st. kde už musí ísť plné debnenie. Sklon je taký nízky kvôli požiarnym odstupom od susedov. Chcel by som aj napriek tomu zdvihnúť sklon na 22st. kvôli prípadnému vynechaniu plného debnenia a podobne. Rozdiel je praktický nepostrehnuteľný, avšak obávam sa že v prípade nedajbože nejakej budúcej poistnej udalosti (požiaru) sa toho poisťovňa môže chytiť a skúmať to, že som nedodržal projekt požiarnej ochrany. Aký je Váš názor/skúsenosti? Za každý komentár ďakujem.
Odpovedať
@represent17 Daj iný typ krytiny a môžeš mať aj menej ako 20° bez plného debnenia.
Odpovedať
Profilova fotka
Aku krytinu volis? Mozno by fakt stalo za uvahu riesenie, ktore ti ponuka @vrajoz a nemusel by si sa tym padom nicoho bat.
Odpovedať
@vrajoz @machac0 najprv som chcel bramac tegalit, ale asi pojdem do tondachu samba 11
Odpovedať
ked to o pár stupňov zmeníš, nikto to nikdy neodmeria
Odpovedať
nerozumiem čo má spoločné sklon strechy s požiarnym odstupom od susedov?, vie mi to niekto vysvetliť?
Odpovedať
@fural ja som sa tomu tiez cudoval. Najprv sme chceli 25st ale projektant povedal ze to nevychadza. Boli dve moznosti a to posunut dom dalej od susedov alebo znizit sklon na 20st.
Odpovedať
Profilova fotka
Tiez sme zmenili sklon z 20 na 22 kvoli vynechaniu debnenia.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
@represent17 asi by som sa vykaslal na projektanta, strechu si dal naprojektovat individualne inde na tebou pozadovany sklon a cast poziarnej ochrany specialistovi poziarnej ochrany. Kolkokrat firmy uvadzaju projekt strechy v ramci ceny za strechu a nove riesenie PO je okolo 100€. Tie 2 st. to podla mna nejako zasadne nemozu ovplyvnit.
Odpovedať
@tao_tao myslim si, ze tie dva stupne by nemali vadit, asi by som poradila to iste co vy, keby som nieco taketo riesila dala by som strechu naprojektovat individualne
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?