Nazor na nedostatky na pracach strechy

Chceli by sme poprosit o nazor na tieto mozno nedostatky, nekvalitne prevedenie prac. Je normalne mat po odovzdani strechy nejake mokre flaky na folii, ktore su tu aj po tyzdni a fugu medzi oplchovanim komina, ktora je vidno zvnutra? Tiez pod stresnym oknom a spodnych rohoch folia chyba, je to zamer? Nwvieme co to urobi po izolaciaa a sadrokartone, radi by sme predisli pripadnym problemom. Prikladam fotogragie, dakujem za kazdy nazor. Fuga, diera medzi kominom a plechom jenaprvej fot.
Odpovedať
@kam72 moj laicky pohlad: Medzi oplechovanim a kominom by sa urcite nemalo svietit. tie dve hrady alebo krokvy co sa tam zbiehaju do spicu mi pripadaju ako keby tam este nieco chybalo. U mna sme medzi komin a priecku davali mineralnu vlnu. Co sa tyka flakov na folii, mozno by stalo za to mrknut na strechu zvonka a skontrolovat ci je riadne podosadana. No a Folia okolo okna by mala byt zalozena dovnutra cez ten otvor popod ram okna.
Odpovedať
Tie flaky su v poriadku, to je kondenzat,zraza sa tam voda.Bolo to tu riesene na MS. Mame to aj my, rozhodne su to neni netesnosti..Mohlo prsat akokolvek, nikdy nic netieklo..Je to OK. Okolo komina by malo byt tesniaca paska, neviem teraz ako sa vola a potom sa dava oplechovanie komina.. Zjavne to tam nemas..
Odpovedať
@sp4jo dakujem, teda aj folia okolo okna je zalozena nespravne?
Odpovedať
@kam72 no ci spravne alebo nespravne to neviem... ja len pisem ako to mam doma. Ono najskor sme natiahli foliu aj s latovanim, potom sa vyrezal otvor do lat, rozrezala sa folia a ta sa zalozila dovnutra. Myslim si ze tak by sa to aj malo robit...
Odpovedať
@sp4jo ono vlastne tá folia chý´ba v rohoch v spodnej časti. Takto je to na jednom okne, ostatné sú osadené tak, že folia vidím okolo celého okna , no na tomto jednom chýba. Dá sa povedať odfláknutá práca?
Odpovedať
Fľaky sú po oleji z.motorovej píly
Odpovedať
@kam72 fľaky na fóliách vídam často aj napriek tomu že cez ne netečie - nerieš. po uložení strešnej krytiny sa okolo komína robí oplechovanie, ktoré zabráni zatekaniu, ale je fakt, že v tvojom prípade je v tomto mieste nefunkčná poistná hydroizolácia - odkonzultuj si to so zhotoviteľom aby bol ten spoj vodotesný. ak je okolo okna manžeta, alebo fólia prekrývajúca fóliu, tak to ešte nemusí byť problém, za predpokladu, že je upevnená tak aby sa z pod tej manžety nevyvliekla. znova po krytine sa tam montuje manžeta prekrývajúca krytinu (podobný prípad ako pri komíne), tá ale nedokáže zabrániť prenikaniu kondenzu do vrstiev strechy, preto tá fólia musí byť kompaktná v celej ploche strechy.
Odpovedať
@slavoslav som z toho v šoku, robila nám to známa firma, zaplatila som 9000€ a aj keby tieto nedostatky odstránia ako môžem mať pocit, že nie je zanedbané niečo, čo nie je vidno voľným okom. Je možné že prehladli tieto závady, alebo je to čisto len a len odfláknuté? Dnes to idem s nimi riešiť, teda ja som im už písala a zatiaľ neodpísali, budem volať. Stávajú sa tieto veci aj poctivo pracujúcim remeselníkom, alebo môžem len konštatatovať, že som sa stretla bohužiaľ s flákačmi?
Odpovedať
@sp4jo v tej medzere kde chýba folia je vidno latovanie, teda zelenú dosku. Je to odfláknuté podľa Vás?
Odpovedať
kúpili sme okná Velux 3-sklo a po prekrytí isoverom a sadrokartónom to asi môže rosiť a to kôli nesprávnej montáži. Prosím Vás je to niekto, kto montuje okná Velux, kto by mi aj v tomto poradil? Veľmi pekne dakujem za rady
Odpovedať
Profilova fotka
@kam72 No ja by som veru tiez bola v soku a aj pekne nastavana keby mi takto "odflaknu" robotu a este by som za nu zaplatila 9000€. Nevyznam sa sice do toho uplne presne ale uz som par krat za zivot videla ako sa davala strecha, respektive aj vymienala a podla mna teda nie je v poriadku ak mate taku dieru medzi kominom a tym plechom. Podla mna bude uplne na mieste ak sa danych majstrov rovno spytas co maju v plane s tym robit lebo za tolke peniaze to takto nechat nemozu
Odpovedať
@slavoslav firma, ktorá strechu robila tvrdí, že okolo komína je priehľadný tmel, že preto tadiaľ svieti. Mne sa to nezdá. Dáva sa okolo komína priehľadný tmel?
Odpovedať
Článok sa načítava...
@kam72 nedotiahnuté detaily nemusia byť vyslovene prácou babrákov (ak ich nie je neúmerne veľa) ľudia a firmy sú pod tlakom a chybu neurobí len kto nič nerobí ak sa k to mu postaví tak že to prídu skontrolujú a opravia až to hovorí o serióznosti firmy, veď je to v ich záujme aby to nespôsobilo neskôr škody. Ideálne je pred poslednou platbou vykonať obhliadku s protokolom vád a nedorobkov alebo zadržať časť peňazí do odstránenia vád. Priehľadný tmel sa vyslovene na to nepoužíva, ale mohli ho použiť, aj keď po priblížení detailu si nie som istý či tam niečo je, ale fotka nie je tak kvalitná aby sa to z nej dalo jednoznačne určiť.
Odpovedať
@kam72 tie krokvy by nemali byt polozene priamo na ytongu, mal by tam byt beton. Okolo toho komina ako je oplechovanie hore nad strechou si daj urobit taku listu, aby ti to tade nezatekalo, potom daj nato hned omietku a mas s tym pokoj. http://www.celox.sk/sk/Produkty-Celox... Na druhej a tretej fotke co mas stlpik, tak tam chybaju podpery (sibenice), to si daj dorobit. Kazda firma urobi chyby, aj ti najlepsi, aj najdrahsi. Treba to len kontrolovat a dat opravit.
Odpovedať
@originalx netreba stresovat, ona nema polozene krokvy na ytongu, okrem toho keby aj mala, tak neviete, ci to nie su Ucka.
Odpovedať
@stowasser Ja nestresujem, len som chcel poradit. Tiez som nad tym rozmyslal ci tam niesu Ucka, mozne to je.
Odpovedať
@originalx pro ta kde presne maju ist tie podpery? Co by to urobilo bez nich?
Odpovedať
Pisali mi dnes, ze komin sa nepripaja ani nelepi na o plech, lebo strecha pracuje a ze sa ma silikonovou fasadou natriet. Co si nam o tom mysliet?
Odpovedať
Profilova fotka
Komin nesmie byt spojeny zo ziadnou konstrukciou napevno, musi byt samonosny. To oplechovanie si myslim ze je ok, na komin sa vacsinou dava este fasada, niekto aj mineralnu vlnu a tym sa prekrije ten spoj a nebude zatekat.
Odpovedať
@kam72 no robia si z vas dobry den a snazia sa Vas odbiť. Treba si nastudovat detaily ako to ma vyzerat. PRva fotka je keby to aspon oblepily paskou. Druhe riesenie je ze sa paropriepustna folia vystrihne alebo zahne okolo komina a z vrchnej strany sa obplepi takymi pasmi ci sa zabezpeci odtok kondenzu po folii dole. Inak akykolvek kondenz Vam stecie okolo komina do mineralnej izolacie.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?