Náter na starú škridlu

Vie niekto poradiť, či existuje nejaký spoľahlivý náter na starú škridlu, je v dobrom stave, ide skôr o estetické hľadisko...:-)
Odpovedať
@ib11 určite existuje, manžel sa už bol informovať, ale vraj je lepšie to striekať ako natierať... my sme dali dole starú škridľu (krémovej farby), vyčistili vapkou a nahodili na garáž, budeme striekať na hnedo.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 rokoch
Profilova fotka
@vanish1 chcela by som sa spytat, ci ste tu skridlu nakoniec striekali? Nam teraz robia na dome novu skridlu...ale na pristavbe kvoli financiam nie tam ostala stara skridla...a keby sa to dalo aspon prestriekat na rovnaku farbu ako ma nova skridla to by bolo super...len by som potrebovala trosku poradit ako na to :)
Odpovedať
A myslite, ze striekanie je menej nakladne ako vymena? O kolko o 20%? Stoji to za to sa s tym zapodievat, spinit, zababrat si fasadu? Polamat 10% starych skridli a potom ich zlozito zhanat? No neviem... Podla mna totalne blby druh setrenia... Kolko to vydrzi pozeratelne? Sezonu? Dve?
Odpovedať
Profilova fotka
U nás v obci na obchod s farby laky dali dole pálenú škridlu očistili nalakovali každú jednu a dali hore. Chvílu sa im leskla a teraz je celá zelená. Zbytočná investícia.
Odpovedať
Ja ti poradím. Píšeš,že je v dobrom stave,tak načo striekať.,ak tak velmi chceš ušetriť,čo je relatívne,tak ju maxim.očisti. Nikdy,s hocijako kval.farbou, to nenastriakaš ako u výrobcu(ten to vypaluje) Demontaž celej krytiny a jej násl.montáž je dosť pracná a výsledok ťa može velmi nemilo prekvapiť(viď príspevky)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
Presne takto sa vyjadrujú ludia dealeri alebo obchodníci so strešnou kritinou nekupujte farby ale kupujte škridle s prepáčením úradníci a vykravatovaný debili, ktorým je manuálna práca ukradnutá všetko im vadí, všetko je zbytočné a načo a nevydržíto. nie každý je do manuálnej práce debil a sú taký ktorých to baví a mal som presne takýchto kritizujúcich susedou lenže ja som odviedol precíznu prácu a farba mi drží už 5 rokov a strešná kritina mi vyzerá ako nová a od závisti išli puknút susedia a nakoniec sami kopírujú :) Dôvody pre náter strechy: priaznivá cena oproti novej strešnej krytine náter zabráni rastu machov a lišajníkov výrazne predĺženie životnosti krytiny strecha vyzerá ako nová :)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 9 mesiacoch
@renovator mozem sa spytat, co ste pouzili ako nater na strechu? Pripadne aj ako postupovat pri renovacii starej skridle aby bol vysledok co najkvalitnejsi? Chcem skridlu pouzit na detske ihrisko cca8m2 a zladit farbu s novou medenohnedou engobou na dome. Ďakujem.
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
@charon88 Okrem Protectoru existuje ešte aj Protegon a na mach možno použiť ešte vysokotlakovú hadicu s vodou alebo modrú skalicu.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
radu ? hmm dobre tak teda radu :) No Skridla je klasicka kamenina teda farby nato idu podobne ako na beznu fasadu s tym rozdielom ze na nich pada dazd priamo teda musia byt protioderove , Plnolesk alebo pololesk nieje az taky podstatny kedze sa jedna o vodorovnu zalezitost - pocase sa to aj tak dost silne zapraši , moja skusenost je najdlhsie natom vydrzi plny akryl tj farby ktore sa pouzivaju na stary dobry azbest je to taky hutny - hruby magvajz pernamentne mäkky ale to sa bavime o streche baraku kde sa nedostanes len tak kazdy den , take tie pergoly , studne , altanky a tieto vsetky veci na zemi kludne namalujte beznou fasadnou farbou tam to vies namalovat aj lacnejsou variantou 3 4 x a mas pokoj , no ale postup - 1/ vapka - treba to vsetko poctivo ocistit to znamena nie len to tak oplachnem a hotovo ja napr vapkujem 100 metrovu strechu ked je silne od lisajov alebo velmy zaprasena aj 2 dni treba to naozaj decimeter po decimetri pomaly zdlhavo ... kameniny su silne pórovite tj vsetka chemikalia co pada z oblohy je vnutri kamena a po namalovani rozoziera farbu tj farba sa po case na vela miestach odlupuje 2/ penetracia , najdolezitejsia cast , je to taka cierna voda pre laikov nazvime silne nariedeny asfalt :D zaleje to póry kamena pripravi to podklad na farbu ta sa lepsie prilepi 3/ samotna farba , to je myslim ze jasne nic k tomu .. co sa tyka farby jednoznacne na baze zinku vydrzi to naozaj cca 50 -80 % dlhsie nez nepokovovane farby podla toho aku hrubku ste pouzili v podstate kolko mikronov farby je na tom podklade 100 mikronov -1 milimeter - inak vyrobcovia a kade kto vam budu hovorit o tej farbe milion kadejakych udajov v podstate asi taky naj je obsah sušiny tj kolko hmoty farby naozaj ostane na podklade po tom ako sa odparia vsetky tie vytvrdzovace , voda , riedidla proste vsetky tie vody v tej farbe a ostava samotna hmota farby tak teda prijemnu pracu prajem ;) znacky nehovorim , kontakt nedavam , ma to byt len rada
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 rokoch
Profilova fotka
Zdravim vsetkych💞, mam 25 rocnu betonovu cervenu skridlu, zub casu ju dost zafarbil machom... HOROLEZEC... mozno poradite... 100m 2......... to by som sa na aku cenu toho nateru /nastriku vysplhala?... vdaka
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 rokoch
ahojte, obnovujem diskusiu, tiez mame vyhliadnuty dom so skridlou, uz je na nej za tych 15r mach a teda chcela by som ju prestriekať na čierno (teraz je klasická tehlová)... myslíte, že sa to oplatí? Dakujem
Odpovedať
Článok sa načítava...
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?