Nadvihnutie strechy

Profilova fotka
Dobrý deň. Na tejto stránke som prvý krát. Chcem sa informovať ohľadom strechy. S manželom by sme chceli tohto roku vymeniť strechu. Zároveň by sme chceli o pol metra strechu nadvihnúť a urobiť tak podkrovie, kde by sme mali izby pre naše deti. Vzhľad strechy sa meniť nebude. Iba sa nadvihne. Čo všetko potrebujeme aby sme mohli začať prerábať? Potrebujeme stavebné povolenie? Alebo nám to stačí iba ohlásiť? Ďakujem za všetky informácie.
Odpovedať
Profilova fotka
my sme robili podkrovie,ale zaroven sme menili vzhlad strechy,stavebne sme potrebovali,vy tiez budete kvoli obytnemu podkroviu....poznam u nas plno ludi ktori tak neurobili,pretoze si to obytne podkrovie robili postupne,ze nikto o tom nevedel....
Odpovedať
Profilova fotka
@zuzanalv zatial by sme chceli iba urobiť strechu a až neskôr prerobiť na obytnú čať, pretože naraz to bude asi veľa , myslím finančne .... takže na strechu by nám povolenie netrebalo?
Odpovedať
Profilova fotka
ked sme to robili my v roku 2011 nebolo treba ,len ohlasenie,ale pre istotu sa to opytajte ,zakony sa menia.....
Odpovedať
Ak nebudete meniť vzhľad tak stačí ohlásenie. Ohláste a nenápadne podvihnite,lebo inak treba projekt a stavebné... Ja by som to tak spravil ale ja som nepriateľ našich úradníkov. :-) :-)
Odpovedať
@milka1978 na toto potrebujete projekt pre stavebne povolenie, jednak zobytnenie podkrovia, potom menite tvar a vzhlad domu, strecha sa nadvihuje = zasahujete do nosneho systemu domu. Ak to chcete mat po vsetkych strankach v poriadku, tak riesit projekt. Ak chcete obist urady a robit si vsetko spojpomocne, viete ze mate susedov, ktori nebudu robit problemy, tak je to nacierno ;-)
Odpovedať
@palo315 Super GL a TO ...To poblizku ??? ;-)
Odpovedať
@palo315 Rozdiel v Km :-) Kus zadaleko ??? Ci ;-)
Odpovedať
@palo315 Neviem o aku ide presne ale jasne ze mozes !!! ;-) Napisem ti IP :-D
Odpovedať
Článok sa načítava...
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?