Musí byť poistná hydroizolácia pod betónovú krytinu?

Je nutne pouzit poistnu hydroizolaciu pod betonovu krytinu? (neobytne podkrovie, sklon strechy 23°, jednoducha sedlova strecha, izolacia bude iba na hornej deke) Zda sa mi to zbytocne, hlavne z pohladu pokladky skridle - po zafoliovani je nutne pokladat skridlu zvonku (budem to robit svojpomocne). Tepelnu izolaciu planujem nechat nafukat na betonovu stropnu dosku, podkrovie je neobytne a svojou konstrukciu neobytnitelne, Tak ci nie je poistna hydroizolacia zbytocny prepych a komplikacia. Moze to mat nejaky dopad na zaruku na skridlu?
Odpovedať
23st. je dost malo, pri vacsom vetre vam tam moze naprsat a moze to znicit fukanu izolaciu.. Tych relativne par evri ma svoj vyznam.
Odpovedať
Profilova fotka
@liptoma nutné nie je....ale...ja mám 22st. a dal som plný záklop,fóliu a krytinu.
Odpovedať
Profilova fotka
@liptoma Dobrý deň. Poistná hydroizolácia slúži ako prvá záchytná línia pre hnaný dážď , nafúkaný sneh. Pri sklone 23° je veľmi dôležité chrániť strechu práve pred týmito zrážkami a preto jej aplikácia je dôležitá. Určite by ste ju použiť mali. Dopad na záruky krytiny to mať nebude, ale nikto Vám negarantuje takúto skladbu strechy. Škody, ktoré to môže napáchať Vás môžu stáť viac ako dnes, keď to realizujte ako nové, nakoľko cena práce aj niektorých materiálov stále stúpa. Skúste si to ešte premyslieť. S pozdravom.
Odpovedať
Profilova fotka
@liptoma určite by sa našlo aj 100 respondentov, ktorí by vedeli napísať, že naši starí otcovia predsa žiadne fólie nedávali a....... :-) Ale zoberiem to z opačného konca: mne robila 1 firma altánok na kľúč. Odspodu išlo plné podbitie tatranským profilom (viacmenej estetická záležitosť) a navrch Bramac. A oni tam pod ten Bramac tú fóliu dali. Na besiedke...! Vraj to zmysel má. A nemám dôvod im neveriť. Na dom by som určite tú poistnú hydroizoláciu dal.
Odpovedať
@liptoma Myslíš si že ak ti vznikne nejaká poistná udalosť a nebudeš mať tu poistnú izoláciu pod krytinou ,že ti to poisťovňa zaplatí? Možno sa to nestane a mozno ti to poisťovňa zaplatí a mozno nie. Rozhodni sa ty sám či ta položka je pre teba vysoká vzhľadom na riziká.
Odpovedať
Profilova fotka
@liptoma ak to neberieme sposobom, ci je nutne sa pozriet ci nejde auto ked idem na prechod, tak to nutne je. A dokonca by som tipoval, ze vyrobca krytiny bude vyzadovat aj plny zaklop. Na zaruku krytiny ako takej to mat sice vplyv nebude, ale krytie akejkolvek skody sposobenej vodou, ktora sa tam dostane vetrom vidim bez toho velmi problematicke. A pri tom sklone si treba dat pozor aj na pasku pod kontralaty !
Odpovedať
Ahoj ta 100 eurova polozka za foliu ta nezabyje 😀😀😀😀😀😀a mas svety pokoj 😀😀😀
Odpovedať
@liptoma Ideš dávať fúkanú izoláciu a špekuluješ nad poistnou fóliou? :) Divné... Každopádne musí ti byť jasné, že škridla nie je vodotesná (tobôž betónová...), čiže si musíš odpovedať, ako sa popasuješ so zatečeniami... Podľa popisu by to malo ísť rovno na fúkanú izoláciu, nie som odborník na fúkané izolácie, ale tipnem si - moc nadšená z toho nebude :)..., myslím tá izolácia. Alebo urobiť tú krytinu vodotesnú..., ale to by ťa vyšlo viac, ako tá fólia.
Odpovedať
Dakujem vsetkym za odpovede, teraz mam v tom jasno. Stotoznoval som sa s nazorom o nasich starych otcoch ako pisal Leonardo, ale vidim ze to nie dobre riesenie, tak sa predsa len s foliou potrapim.
Odpovedať
@liptoma Riešenie je to v poriadku, len treba vedieť, čo chcem. Starí otcovia mali na povale udusanú suchú hlinu, ktorá nejaké to pretečenie vsiakla, ty si dáš fúkanú izoláciu a potom sa ideš hrať na "starých otcov" :)... Potom sa dostaneme do situácie, že podľa starých otcov dnes ani neskolauduješ stavbu..., čo je úplne choré. Ale to len ako poznámka.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?