Môžme pripraviť krov na dom, keď ešte nevieme aký postavíme?

Dobrý večer, chcela by som Vás poprosiť o radu, či je možné si nachystať krov na dom, aj keď ešte nevieme aký dom budeme stavať? Plánujeme stavať bungalov, máme aj pozemok ale ešte sa pokúšame zohnať lepší pozemok, protože ten náš je na kopci a v prípade žeby sme našli lepší a nebolo by možné na ňom stavať bungalov tak by sme museli stavať poschodovy.
Odpovedať
Je mozne kupit si gumy na auto ked este neviem aky typ si idem vlastne kupit ? No nebude to urcite pasovat , jedine ze by som si kupil auto podla kupenych gumiek :)
Odpovedať
Profilova fotka
@martinkatinka333 v podstate časť krovu aj áno. Ale zbytočne to predražíte. neviete totiž aké dĺžky budete potrebovať a potom Vám bude vznikať zbytočný odpad.
Odpovedať
@kollega prosila som o radu a nie o to aby ma tu niekto vysmial, ja sa v tom vôbec nevyznám a preto som založila túto tému.
Odpovedať
@poliacik321 ďakujem za radu. My máme možnosť ísť teraz na drevo do nášho lesa lebo aj sesternica ide staviať dom a vybavuje povolenie tak by sme to už spravili naraz a ja by som sa strašne tešila z toho, že už mám niečo prichystané pre môj vysnívaný domček. My by sme si ten krov rezali doma.
Odpovedať
Profilova fotka
@martinkatinka333 v prvom rade by ste mali mať aspoň predstaviť z čoho bude krytina na streche.A potom zájsť za niekým, kto už má podobný bungalov postavený a kuknúť do papierov od krovu. myslím, že pomúrnice a strešné laty môžte napíliť aj teraz. V podstate všetko drevo na krov. Akurát nebudete mať presné dĺžky a to sa potom odrazí v preplatení. Je rozdiel rezať z kláta 5m a z kláta 7m. neviem či som to dosť zrozumiteľne vysvetlil :-)
Odpovedať
Ale ja som sa nevysmial , to by vyzeralo inac.Ake budu krokvi dlhe a kliestiny budu kde ake , bude to valbova strecha alebo alebo ... tak som to napisat radsej takto.
Odpovedať
@martinkatinka333 ahoj my sme chystali krov minuly rok ale projekt sme uz mali. tiez sme si sli do hory pekne smai stiahli drevo a sami narezali.. cena je o 80% nizsia ako hotovy krov ale takto.. skutocne ak nevies aky domcek ake rozmery aka strecha... je ti to zbytocne ak chces investovat tak si setri korunky an povolenia propojky upravy terenu na pozemku alebo na samotny projekt kedze ani ten nie je zadara.... ale zacat s tym aby si si nachystala krov na domcek ktory ani nemas este projekt a teoreticky ani pozemok poriadne an stavebko je blbost, naozaj. ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
asi máte predstavu o základnom tvare, povedzme L 12x16m to je cca180m2, potrebujete 6rohov 14x18 min 10m dlhých aspoň 40ks krokiev 7m 12x16(18), a 60m dreva na stolicu t.j, 10ks 6m 16x16 (18x18) na laty a dosky 4plm,niečo navyše, keby ste moc menili. Ak chcete väčší rozmer domu, musíte pridať na dľžkach. Takže asi 70ks klád od 3 do 10m dlhých. Čo zvýši, z toho bude prístrešok alebo altánok.
Odpovedať
uplne ale uplne predčasna otazka. Lebo aj to sa može stat,že sa rozhodneš pre plochu strechu,to teraz letí, a čo ,potom. A čo so skladovaním dreva?
Odpovedať
No za určitých podmienok sa to dá ale je to technologický, ekonomický a hlavne logický nezmysel ...
Odpovedať
uplne zbytcne kupite krov, ked nemate dom. naco? a viete, ako sa hovori, "sprosta otazka = sprosta odpoved", tak sa necudujte, ked tu niekto vam napise blbost.
Odpovedať
Profilova fotka
Ja by som sa ešte spýtal či ho nepovykrúca . Potom asi bude tažšia práca s tými hranolami. Tiež by som si ho dal narezať teraz , ale tohoto sa obávam.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@martinkatinka333 Dobrý den. Jistě, že se to dá nachystat předem. Nicméně musíte počítat s tím, že to bude silně předimenzované, protože budete muset počítat s alternativou max. možných rozměrů. Čili klidně můžete spotřebovat i 2 x více dřeva, ne by bylo nutné v případě, že budete znát tvar a rozměr střechy. Udělat krovy krátké a potom je nadstavovat je na nový barák naprosto špatný nápad. Také průřez krovů je daný rozponem uložení. Já mám třeba polovinu krovů 20 x 8 v délkách 750 cm s uložením 700 cm. V situaci, že si budete krovy řezat doma, bych jednoznačně dovezl domů pouze dostatek stromů a vlastní pořez nechal až na dobu, kdy budete mít jasno. Určitě uspoříte spousty dřeva. S pozdravem Laďa
Odpovedať
@mirooslav miro my sme rezali krov minulu jar... teraz pocitam do dvoch mesiacov ho budeme davat, a zatial nam nepovykrucalo nic, mame ho ulozeny pod strechou a je akosi prisrobovany so srobovicami, a vyvykladany.. uvidime ked ho budeme davat ci bude vykruteny, kazdpadne krov nas vysiel aj s rezanim do 500 E na celom velku strechu cize aj ked bude nieco vykrutene a dokupime, tak je to lepsie ako dat 4000 € niekde na skladke.
Odpovedať
Profilova fotka
No poviem ti my máme 19 m3 krovu a keď si prerátam za m3 190€ tak tiež by som bral tak ako vy . A nech sa aj čosi povykrúca. Napíš keď ho budete stavať ako to bolo sám som zvedavý .
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?