Môže ísť škridloplech na plochú strechu?

ahojte ma niekto skusenost alebo my vie poradit ci je možne namiesto lepenky(ipy) dat na strechu trebars plech ktory nebudem muset pomaly každy rok opravovat kwoli zatekaniu? bude potrebne vytvorit nejaky krov alebo tak? pripadne cca cena kolko by to cca vyslo? plocha strecha ma cca 110m štvorcovych, pripadne nejaky šikovny majster co by to dokazal zrealizovat :)?
Odpovedať
@matko506 na plochu strechu iba falcovane pasy pozinku alebo lakoplastu. Medzi sablonami ostavaju medzery, ktorymi pretecie voda. A aj strecha z falcovanych pasov musi vytvorit vodonepriepustny bazen. Ja by som sla do niecoho co ma vacsiu sancu na vodotesne spoje. Obavam sa, ze klampiarov, ktory by sa s tymto zaoberali uz nenajdes. Dnes uz strechari strechy len skladaju ako stavebnicu. Kto by sa ondel s falcovanim, kto by si dal tu robotu letovat strechu? A letovat mozes len pozink, lakoplast nezletujes. Ak plechova strecha z plechovych sablon, tak jedine vyspadovana aspon 10° (cim viac tym lepsie) aby sa voda vyberala dolekopcom k odkvapu a nie rovno dole do domu.
Odpovedať
@zita19 mal som skor na mysli niečo na štyl že by urobili niečo ako pomocny krov kvoli vadciemu spadu na to normalne strešne latky a trebars nejaky škridlo plech ako maslen..blachotrapez alebo pdobne..hlavne by ma zaujimala cenova relacia kolko by takato vec vyšla pri "normalnej" cenovej relaci..
Odpovedať
Trocha vacsi spad a pouzit trapezovy plech lakoplastovany a v celku alebo len s jednym nadpajanim po dlzke. Myslim,ze to je dnes asi najlacnejsia verzia pri uprave takej strechy :-)
Odpovedať
@dodik13 a vieš my aj cca povedat kolko by vyšla takato prerabka? strecha ma cca 100m štvorcovych
Odpovedať
Naspamat Ti to urcite nenapisem -treba nanovo urobit vyssi spad pomocou krokiev a nalatovat to nanovo + plech. Daj si to vypracovat firme co predava strechy + roby pokryvacske prace-ponuky robia zadarmo. Ale plech by mal vyjst typujem od 5 az 7e za stvorec-zavisi aka vysoka vlna bude na trapeze a +robota . Ze najlepsie si to dat nacenit
Odpovedať
@dodik13 dik zainfo..musim najst niekoho sikovneho kto sa na to podujme a nezruinuje ma financne
Odpovedať
@zita19 Ahoj nie je pravda čo píšeš, klampiarov na falcované strechy je dosť,len ľudia sa drbu s tým ŠKRIDLOPECHM )), jaosobne som za falcovaný plech alebo foliu. Ludia chcu trapezový alebo škridlo plech, ako si to nazval z cenového dôvodu, je to lacnejšie, no ako tu už niekto napísal, trapez je samá diera po šroboch, aj ked maju gumicky, no je to lacnejsie na montáž a aj na cenu za m/2. Ja ho ale neodporúčam, jednine čo by som si dal je falcovaný pozink, može byt aj farbený, toto je cenovo dostupne, ale može biť aj me´dený, hliníkový alebo titanzinkový plech, no cenovo je to vo hviezdach.) inak najlacnejsia farianta je nejaka folia. kukni web je toho dost.
Odpovedať
@matko506 A cenu si daj naceniť niekomu, zaleži kolko prestupov maš na streche, či tam je komín, aka parozabrana atd. Ak mas spad strechy je najnižší okolo 9stupnov, no to je hranica, je to al ena tebe čo si vyerieš, sto ludi sto chutí, ))
Odpovedať
@zita19 A v dnešnej dobe sa uz nič neletuje!, poškodzovalo vrstvu pozinku, uz sa to nekotví ako kedysi, teraz si daš urobiť pasy zo zvitku v celej dlzke strechy, povedzme že aj 12m, v šíkre 62,5 cm, úchyt je každých cca 30cm v spoji ktorí sa prelepí tesniacou paskou a nasledne 2x prevalí, uzavire sa pekný spoj, ktorý je vodotesný, tak že plech v ploche šalajznu ani nevídí, iba ak pri detailoch. len je to o cene,
Odpovedať
@matko506 Ak chceš mať so strechou na veľa veľa rokov pokoj, sprav krov so spádom aspoň 25 stupňov a zakry to kvalitnou škridlou
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?