Môj návrh krovu

V prílohe mám navrhnutý krov. Čo na to hovoríte z praxe. Mám vyloženie pomúrnice pri balkóne 1,3m. Chcem je zmeniť na 240/200 ako sú väznice aby to vyzeralo na oko rovnako 8-)
Odpovedať
Viď príloha
Odpovedať
Profilova fotka
@andiablo bez sklonu sa to nedá posúdiť, ale je to predimenzované, pomúrnice, klieštiny aj väznice.
Odpovedať
Profilova fotka
@andiablo chýba mi tam prienik krovov v dvoch hrebeňoch
Odpovedať
Ahojte, moj nazor: krov je predimenzovany, tym padom trosku predrazeny + uzlabie spravit - chybaju uzlabne krokvy, ak je krov resp. vence v jednej rovine :) .. najlepsie to je staticky nadimenzovat na unosnost a pouzivatelnost a potom viete ako a co ....
Odpovedať
Ahoj Sklon strechy je 35° u domu a u garáže je 16°. Prihodím tu ešte ten pohľad na prieniky. Staviam na Horných KYSUCIACH tak som radšej dal viac až nemusím na strechu keď bude veľa snehu. Idem dávať Metrotile.
Odpovedať
Ja by som to dal navrhnut a posudit statikovi.
Odpovedať
Od statika to mám posúdené, že to vyhovuje. Chcel som aj iný pohľad na vec. Hlavne z praxe.
Odpovedať
Profilova fotka
@andiablo bodaj by to nevyhovovalo, keď je tam dreva ako na kostole. už len klieštiny vo dvojiciach 80mm, už to je sila. A krov mu navrhoval program, u nás by nikto nedal pomúrnicu 200x180 keď stačí 180x150
Odpovedať
@jan45 Nie krov som navrhoval ja. On ho posudzoval. Pôvodne boli pomurnice 200/180 ale sa mi nepáči keď pomúrnica a väznica nie je rovnako veľká. 6cm už aj od oka zle vyzerá. Klieštiny som nechával 80 tiež vravel, že by boli aj 60 vyhovovali. Asi to nakoniec aj tak dám len 60/200 len, aby moc nekrútilo potom tie klieštiny.
Odpovedať
Profilova fotka
@andiablo to je iná reč, pomúrnica má byť ležatá, t.j. menšia výška ako šírka, klieštiny sú namáhané na ťah, takže stačia 50mm, výška 160-200, tam je dôvod skôr izolácia, krútiť ich bude podľa reu nie podľa namáhania, robia sa dvojmo až každá piata, krokvu by som robil podľa zaťaženia, ale tam už cm nerozhoduje.
Odpovedať
@jan45 nebude to vadiť ak bude ta pomúrnica tak. Či to je problém?
Odpovedať
Profilova fotka
Zbytočne hrubá pomúrnica. Stačí štandardný profil 150x150 alebo 140x160 a hrubé dať len 2-3 m od konca venca (tam znížiť veniec o výškový rozdiel medzi pomúrnicami).
Odpovedať
Článok sa načítava...
@suffo @jan45 Aky priemer závitovej tyče by ste mi odporučili a uchytenie klieštin.
Odpovedať
Profilova fotka
Keď je to už tak predimenzované, tak dajte 16 až 18 priemer závitovej tyče.
Odpovedať
@suffo dikes Tak som si aj myslel, že to bude okolo 14 diery. Dieru dam 18 a tyč 16.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?