Máte skúsenosť s lahkou strešnou krytinou Onduvilla?

Čaká ma rekonštrukcia strechy. Zo statických dôvodov aj finančných uvažujem o tzv. ľahkej strešnej krytine. Má niekto skúsenosti s onduvillou? To je trapézový profil od onduline. Podľa výrobcu aj predajcov to má životnosť cca 40 r. a záruka je 15 r. na tvarová stálosť a vodonepriepustnosť. Mňa zaujíma aká je farebná stálosť, prípadne aké s tým máte skúsenosti.
Odpovedať
rekonštrukcia čoho, garáže.....stačí o 10 r. kúpiš znovu
Odpovedať
práve že nie. ide o rodinný dom. Zisťoval som aj škridlu - cementovú zn. Sara, 10 ks. na m2, váha 45 kg/m2 čo je o 7 kg viacej ako mám terajšiu pálenú škridlu. Potrebujem cca 290 m2 čo vychádza o 2000 kg celkového zaťaženia viac. Myslím že múry to zvládnu no horšie je na tom krov. Nemám na celkovú výmenu krokiev. Sklon strechy je 45 stupňov.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 8 mesiacoch
Ja som onduline použil na chalupe na trnavsku. zelená farba na záklop OSB 10mm, na to lepenka A330 tuším a latovanie v rozstupe aký pre sklon určoval výrobca.Dodržal som prekrytie aj počet klincov. farba je stále zelená, časť pod orechom trocha obrastená machom. Onduvilla je krajšia a pracnejšia na klincovanie, videl som ju na hornakoch na drevenici. Onduline je bezpečnejší, pretože si prekrytie vln dam aké chcem. u onduvilla pri menších sklonoch by som poistil foliou, ako aj odporuča výrobca, PS: pri takom počte klincov sa určite nebojte tvarovej stálosti, onduline má podstatne menej klincov a nič sa nemení... vinárstvo Dolany maju na streche tiez zelený onduline a je stále zelený aj pri menšom sklone.
Odpovedať
@adv som obyčajný chalupár a zahradká,r ale rád by som pozrel vašu strechu prečo vám tak málo vydržala???
Odpovedať
@coma
Odpovedať
nemám skener a vtedy ešte nebol digitál ked som to robil tak len táto, ked strecha mala 8 rokov.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
Profilova fotka
Strecha urcite vydrzi ale dulezite je dodrzet rozestupy latovani jestli mate bednenou strechu nebo osb desky tim lip a dodrzet prekryti vln a presahy krytiny u okapu bych kotvil do kazde vlny take v prelozeni pokuk je dodrzen montazni navod tak neni s krytinou problem
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
Profilova fotka
@coma vacsi shitt ako Onduline snad ani nepoznamm, pozrite si fotky po 10 rokoch "pouzivania" nastastie ju mam len na letnej kuchyni a par m2. Zaruka 15 rokov na farebnu stalost, to je neskutocny podvod na zakaznikoch a o 40 rocnej zivotnosti ani nebudem pisat, lebo by ma admin vymazal. Znamy mal tuto extra skvelu a vychvalenu novinku na streche 10 rokov a musel ju komplet vymenit. Vykrucala sa mu, stratila farbu, rastli na nej huby, proste uplna katastrofa! Jednoznacne, kto nechce mat problemy po niekolkych rokoch tak odporucam N E K U P O V A T ! A dalsia vec: firma ktora mi dala 40 rokov a 15 rokov zaruku uz neexistuej. Fotografie su realne z mojej strechy.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?