Máte skúsenosť s kombidoskami v podkroví?

Prajem pekný deň všetkým. chcela by som sa opýtať, či má niekto skúsenosti s kombidoskou použitou pri zatepľovaní podkrovia? Nechceme použiť sadrokarton, ale kombidosky. Medzi krokvy klasica sklená vata, parozábrana a potom sa nabijú laty a na tie sa budú montovať kombidosky. Ďakujem.
Odpovedať
@za128 Miesto KD dajte rošt s vlnou, kontrarošt s vlnou, parozábranu a obyčajné dosky bez EPS.
Odpovedať
Profilova fotka
Tiez by som nedaval kombidosky.. Riesenie od "blacksr" je OK.. akurat by som to urobil nasledovne: - izolacia medzi krokvy (neviem aka hrubka) - rost hr. 50mm vyplneny sklenou vlnou - parozabrana medzi - opat rost 50mm vyplneny vlnou (kolmo na horny rost) - sadrokarton, alebo tatransky profil alebo co.. Ma to tu vyhodu ze parozabrana je ochranena a este je aj priestor nad sadrokartonom na vedenie instalacii.. :-)
Odpovedať
Ešte dodám, že Krupinit doska nie je moc mechanicky odolná, zrejme ju treba montovať na tanierové hmoždinky a ťažšie svietidlo na strop ukotviť do "niečoho tuhšieho" pod Krupinitom. Ešte je možné použiť napr. Cetris, Velox, OSB - to sú tuhé dosky. Na to príde lepidlo so sieťkou, aby nepraskali spoje. Táto vrstva zaručí vzduchotesnosť. A na to jemná omietka. V prípade SDK už len náter, čo ale znamená, že vzduchotesnou rovinou je bez pardónu parozábrana a je vhodné ju umiestniť tak, ako navrhuje @esino1 . Nie ale ďalej od interiéru!!! Medzi tie 2 rošty! Naše riešenie - podobné a zároveň iné: http://pasivnydom.blog.cz/1007/oplast... @za128
Odpovedať
Ďakujem za odpovede, ale musím upresniť, že kombidoska je EPS+krupinit (kedysi heraklit). Samostatný krupinit je drevocementová doska, a to som nemala na mysli. My chceme použiť teda EPS+krupinit. Zaujímalo by ma, aký máte názor, skúsenosti aj na sadrokarton v podkroví, pretože známy, čo majú použití sadrokarton v podkroví, už by si ho nedali, vraj praská v spojoch. ďakujem.
Odpovedať
@za128 My sme rozumeli. ;-) Opakujem: nebude praskať, ak dáte sieťku.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?