Máte skúsenosť s betónovou krytinou Leier?

Rozhodujeme sa, čím prikryť strechu a v stavebninách nám ponúkli betónovú krytinu zn. Leier. Máte ju niekto na streche? Vaše skúsenosti? Pre a proti?
Odpovedať
Ahoj ryja. Mi budeme mať pálenú keramiku na streche, v porovnaní s betónom, je to prírodný materiál, výpálená na vysokej teplote (v našom konkrétnom prípade typ Plein Sud, farba Paysage, teplota nad 1140 stupňov Celsia) čo zabezpečí extrémnu tvrdosť, nízku nasiakavosť (dvôležité, lebo od tochto sa odvíja mrazuvzdornosť, farebná stálosť, odolnosť voči kyselím dažďom a v neposlednom rade odolnosť voči tvorbe machu). No a tiež veľmi dôležité s týmto súvisiaca záležitosť je porovitosť materiálu. Čím menšie pori tým menšia šanca na uchitenie sa machu. Musíš zvážiť, že tie peniaze ktoré teraz ideš investovať do krytiny chceš iba zaplatiť, alebo rozumne investovať.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 rokoch
Aj ja by som Bral Laier krytinu beton , nema niekto?
Odpovedať
Profilova fotka
Ja by miesto Laier odporúčal betonovú Mediterrán.
Odpovedať
tiez zacinam uvazovat na leier veneto, predtym som bol rozhodnuty pre mediteran evo. ale ako tak pozeram na cenu obidve su betonove tak zacinam uvazovat nad leierom.
Odpovedať
Profilova fotka
Povrchová úprava Leier je na úrovni Mediterrán Colorystém. EVO je vyššia trieda.
Odpovedať
skusenosti nemate vazne nikto? Dasa to pouzit na strechu bez problemov?
Odpovedať
Profilova fotka
Ďalšia napodobenina Bramacu, ako je aj mediterrán.
Odpovedať
@lenkavrananova Čo je zlé na mediteráne?
Odpovedať
je zbytočne draha, viem o lacnejšej :)
Odpovedať
Profilova fotka
@radopp mali problém s kamenivom. konkurencia bramacu, chceli ho pomaly zlikvidovať, daj si pozor či je impregrovaná voči riasam. Nedrží sa na nich mach. Veľa prachu, stromy za 2roky nemáš škydlu ale mach na streche. Mediteram je o čosi lacnejší. Váži menej ako bramac minimum. mediteram = km beta. nad tondachom ani neuvažuj. Vykrúti ho je to len predsa hlina. Bez posipu a vysokím leskom to je ono.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@lenkavrananova Videl som Mediteran EVO a vyzeral ako Bramac. V čom je rozdiel. To kamenivo nechapem.
Odpovedať
Profilova fotka
@radopp kamenivo : veľké zrna , pre pršiavalo cez ňu. Všetky škridle vyzerajú pekne treba sa len rozhodnúť pre ktorú .
Odpovedať
@lenkavrananova A ktorú by si odporučila a prečo?
Odpovedať
Profilova fotka
@radopp Určite čiernu alebo hnedú s leskom vyzerá to pekne, nie však sypanú s pieskom. Tondach má pekné / len 2 väzbové nie 4 väzbové inak musí byť krov spravený ma mieru ale presne. Keď si pozrieš staršie strechy ako vyzerajú poznáš rozdiel. Má namysli bez povrchovej úpravy ako Km Beta , bramac, atď. Treba si dať pozor na inpregráciu proti machu a UV žiareniu. Pekné sú aj plechu. Osobne keď dovolí krov škridla ak nie falcavačka, alebo isoola powertek.
Odpovedať
@lenkavrananova Pozrel som si betónovú škridlu mediteran, a najväčšie "kamene" mali priemer 1 mm, aj to ojedinele. Cez to voda nepresiakne. Čo máš proti mediteranu?
Odpovedať
Profilova fotka
V podstate nič, nemusíš sa báť. Len ti vravím že je to napodobenina KM beta, laier napodobenina bramac. Len si daj pozor na povrchovú úpravu.
Odpovedať
@benders a prezradis tu lacnejsiu a lepsiu? Myslim ze ako viem zohnat ja LEIER lacnejsie uz nejde , ide mi len o to ci to aj vydrzi nieco,tak preto tie skusenosti by som chcel
Odpovedať
@vader100 neviem či vydrži niečo nepoznam ho, benders určite vydrží a je od 7 eur.
Odpovedať
@vader100 Vydrží drahšia viac?
Odpovedať
@radopp ved prave to sa pytam,lebo nikto nema skusenosti s leier a celkom sam i paci a hlavne viem ju zohnat za par desiatok centov,tak sa len pytam ci sa po roku nerozpadnu,nic viac.
Odpovedať
leier je velmi pevna krytina, mas na nu zaruku 30 rokov rovnako ako na bramac, mediterran... povrchova uprava niekde na urovni mediterran colorsystem
Odpovedať
Profilova fotka
@mycke Oj, ale si Ty múdry...! Tak Ty máš "prírodnú" pálenú... keramiku...?! A betónová nie je prírodná....? Tvoja je z hliny a vody, Leier je z vápenca a vody. Betónová krytina sa vyrába viac ako 120 rokov. Ak sa pozriete niekde na dedine na starú SIVÚ machom obrastenú škridlu, tak je to BEZPIGMENTOVÁ betónová škridla, ktorá pamätá ešte R-U monarchiu. Ak Tvoje vedomosti o strešných krytinách zužuješ na to, že čo je lacnejšie je zásadne horšie a naopak, ver, že sa mýliš minimálne tak, ako v pravopise.... :-D
Odpovedať
@leonardom Nie je to tak, že naopak je niečo zbytočne drahšie a platí sa za značku? Vyrobiť betón nie je žiadna veda.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?