Mám si dať terasu prestrešiť alebo nie?

Bojím sa že mi potom zatieni svetlo do obyvacky... dakujem za nazory
Odpovedať
Profilova fotka
Môžeš použiť LEXAN alebo iný materiál, ktorý prepúšťa svetlo je toho na trhu dosť. Poprípade nejakú markízu ale ich životnosť nieje najdlhšia.
Odpovedať
Profilova fotka
keď projektujem nový dom, tak dám do miestnosti za terasou /zvyčajne kuchyňa, jedáleň alebo obývačka/ väčšie okno ako je treba, podla možnosti so zníženým parapetom na 450mm alebo na 0, aby sa tam mohla tá terasa prestrešiť. Moja skúsenosť je, že aj ľudia čo najprv terasu prestrešiť nechceli, si to časom rozmysleli. Rovnako ako aj ja. Terasa je takto využiteľná dlhšie obdobie. A spomínaný lexan, alebo aj trapézový polykarbonat sú veľmi dobre riešenia, ak sa bojím že bude príliš tieniť.
Odpovedať
@luciska23 všetko závisí od okolností a dôvodov prečo terasu prestrešiť. Presvetlenie terasy sa dá riešiť nie len priehľadným prekrytím (mimochodom sedieť v lete pod lexanom, ajkeď tmavým, nie je žiadna slasť) ale aj zväčšením svetlej výšky prestrešenia. Všetko sa to samozrejme rieši pri návrhu domu aby ťa potom nelimitovala výška okapovej hrany strechy - ale ani to nie je neriešiteľné.
Odpovedať
jasne ze daj, aj ja davam, hore pojde nieco priehladne samozrejme
Odpovedať
Profilova fotka
U nás to bolo presne ako pisal @augustin_ugroczy Ja som tiež nechcela zastrešenu terasu... Po roku som to olutovala. Tak sme ju dodatocne zastresili.
Odpovedať
Profilova fotka
. mam si dat kabat.., ano alebo nie? bojim sa ze mi bude teplo.... - jasne ze daj..., ked ti bude teplo, si ho rozopnes........ :)
Odpovedať
Ak mas sikovneho manzela,moze to urobit kludne sam....a nezatracoval by som dat na strechu sklo...da sa to spravit len o trosku (cca 25%)drahsie ako lexan...potom je to ina liga...
Odpovedať
my to budeme riesiť markizou,cez zimu,skoru jar a neskoru jesen je kazde slniečko do obyvacky dobre .
Odpovedať
Profilova fotka
my chceme dat tiez lexan a pod neho este taku plachtu, ktoru mozeme zhrnut. nebude nam prsat a ked bude slnko velmi svietit, tak pomoze ta plachta. len lexan musi byt kvalitne a spravne urobeny, aby sa nespinil a nepukal. na zimu mozes tu plachtu odobrat, aby sa prirodnymi vplyvmi neznicila tak rychlo. podlaha bude drevo, je prijemna na bose nohy a neprehrieva sa ani nie je chladna.
Odpovedať
Aj ja mam pol zastresenej a pol odokrytej.Ale isto si daj zastresit aspon ti tam nebude prsat ani sneh padat.A mne by osobne vadilo aby my cez leto svietilo stale slnko do obyvacky.Ved cez leto je dobry aj chladok.To je moj nazor.
Odpovedať
Pozor na Lexan, ludia sa mi stazuju ze je potom v lete pod nim neznesitelne horuco, je to prakticky sklennik aj ked nema bocne strany. Ja by som urobil plechovu strechu + lexanove pasy nad oknami aby sucasne tam aj islo svetlo. Plech preto lebo ten po zapade slnka rychlo vychladne co skridle nie, takze tie by vam salali teplo este v noci co teda urcite nechcete pocas letnych noci aby na vas este salalo teplo od terasy. Idealne urobit tomu aj nejaky podhlad aby to nesalalo teplo smerom dole, potom tam mozu ist aj skridle.
Odpovedať
Profilova fotka
Tiez sme dodatocne prestresili. Pouzil som Lexan Opal 25 a vôbec pod nim nebolo horuco. Prepusta svetlo ale nie teplo a nakoniec som este aj zasklil celu terasu.
Odpovedať
Článok sa načítava...
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?