Mám použiť na impregnáciu Bochemit QB alebo Bochemit Forte?

Na ochranu dreva na krov - pomurnice, krokvy, latovanie pouzit Bochemit QB alebo Bochemit Forte. Je nejaky rozdiel medzi zelenym a hnedym? Dakujem
Odpovedať
Profilova fotka
stačí zelená skalica
Odpovedať
Ahoj. Medzi zeleným a hnedým bochemitom nie je žiadny rozdiel :-)
Odpovedať
Dakujem a odporucate ten QB alebo Forte?
Odpovedať
Jednoznačne by som použil bochemit forte aj kvôly tomu že je odolný voči vode .Budete mat hotový holý krov a nedajbože vám drevo zmokne tak vám ten obyčajný bochemit QB zmije dole a nebude mat taký účinok.
Odpovedať
@roman2312 Dakujem.
Odpovedať
Poraďte,impregnovať tesne predtým ako začneme robiť krov, alebo môžme pomaly impregnovat aj teraz, ked je drevo na pozemku?
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 9 mesiacoch
@alcapalca kludne impregnuj...lae vodeodolnym aby ti nezmokol....ja som to zarobil do postrekovaca a plosne aplikoval :D mal som to za nececele 2 hodiny spravene len treba asistenta co ti pommoze pootacat
Odpovedať
Profilova fotka
@brinza @jan45 @rmu Známy vlastniaci pílu ma nahovára, že netreba ošetrovať bochemitom, lebo povrchové ošetrenie nezabráni množeniu škodcu, ak je vo vnútri dreva, vraj by sa muselo drevo na deň dať do "pece" na 50°, aký je váš názor?
Odpovedať
Profilova fotka
@topvideo Rezivo z píly určite ošetriť. Je pravda že proti škodcom čo už sú v rezive to nepomôže, ale náter pôsobí ochranne aj proti plesniam a hubám. Aj keď o dlhodobom účinku možno polemizovať.
Odpovedať
@topvideo Urcite to treba natriet ... za tych par hodin za ktore to urobis ti to stoji ...
Odpovedať
Profilova fotka
@topvideo ošetrenie teplom sa používa len na malé predmety, podľa vyjadrenia drevára z VŠ Zvolen až 60st. drevo, ktoré nebude vystavené vlhkosti, je dobre odkôrnené a v prievane (otvorená povala) nepotrebuje ani náter. je to ale len k dobru ak sa nakonzervuje. Ale staré krovy neboli natierané ničím. Problém vidím v inom, teraz sa s obľubou krovy uzatvárajú do obalu z osb dosiek a omietky, akákoľvek vlhkosť tam má živnú pôdu.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Diskusia pokračuje po 9 mesiacoch
Ako zistím, že drevo bolo ošetrené bochemitom?
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 7 mesiacoch
Ahojte. Ideme natierat altanok Tikkurilou ,ako zaklad mozem pouzit ciri Bochemit? V predajni tikkurila my povedali ze lepsi od nich ,ale je dost drahy a ak bi Bochemit nevadil natrel by som to tym. Dakujem za RAdy.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?