Ma niekto priznanu strechu v obyvacke/kuchyni? Mate foto? :)

Velmi silno uvazujem o ponechani skimej strechy vnutri v obyvackokuchyni, bez viditelnych krovov, vsetko zakryte, ale nejako si neviem predstavit ako tam vyzera kuchynska linka, okna atd. Ak mate niekto takto porieseny "strop" mozte prosim zdielat fotky? Dakujem!
Odpovedať
1
2
Profilova fotka
@demida ahoj, ja ta velmi mojou fotkou nepotesím, ale tiez takto plánujeme - staviame bungalov a pultová strecha nach kuchyno-obyvackou bude priznaná + dorobíme tramy, príp. kliestiny :-) tiez bol problém si tam vsetko predstavit a naplánovat, ale uz cca viem co a ako bude.. skus pozriet moj album, mam tam pár inspirácií ;-)
Odpovedať
@elodies dakujem! Ja by som chcela sikmy strop vnutri, medzitym uz som nasla aj nejake fotky ktore zodpovedaju mojej predstave, napriklad ta prilozena :D Mozem sa opytat - vychadza vas to drahsie v porovnani s klasikou? Logicky mi pride ze by to nemalo byt ovela viac... Projekt budeme robit az v lete tak to sa dozvieme konkretnosti, ale zatial nemaaaam sajn.
Odpovedať
Profilova fotka
@demida prikladala si fotku? nikde sa nezobrazuje.. co sa týka strechy, povodne sme mali robit väznikovy krov, ale kedze to chceme otvorene - teda priznany strop, bude klasicky krov a podla architektky to vychádza + - rovnako.. vecer by som sa mohla mrknut do projektu, aku presne mame navrhnutu skladbu strechy a napisala by som ti.. tiez budete stavat bungalov?
Odpovedať
My budeme rekonstruovat Lkovy dom a jedno L bude kuchyna obyvacka. Ok super! Som aj myslela ze by to mohlo byt skoro rovnako. Pockaj skusim este raz tu foto!
Odpovedať
ahoj, my mame priznane krokvy v celom dome, v obyvacke to mame dokonca otvorene a nad kuchynou galeriu, pozriem foto a vlozim ich sem
Odpovedať
tak som nieco nasla aj teraz, su tu dve vizualizacie final ako by to malo vyzerat, plus jedna ako to vyzera zatial :-) krokvy su priznane vsade v celom dome, aj v kupelniach...ak uvazujete ci bude cena rovnaka, tak nie nebude. Na priznane potrebujete kvalitne a pekne drevo, plus morenie, prebrusenie a podobne, cize praca naviac :-) dufam ze pomohlo
Odpovedať
Krasne! My by sme chceli vsetko schovat, vlastne bude len sikmy biely strop, takze drrvo moze byt aj skarede :) Dakujem za fotky!
Odpovedať
este nemame nabytky, zatial takto :-)
Odpovedať
@larker presne takto si to predstavujem, len klasika so acka strecha, ake je to krasne! 😍 Na co si dat pozor pri realizacii? Okrem toho ze treba vyviest elektriku na lampy :) Dakujem!
Odpovedať
@demida cvakla som ti nas strop, je to Acko,ale stit je v strede domu...
Odpovedať
@demida strecha je acko, toto je jedna strana. zalezi od rozponu strechy, ale bude to potrebne urejme ulozit na zelezne nosniky, lebo kliestiny su skoro uplne v stite strechy aby bola otvorena dispozicia a veniec by to sam nedal :-). pozor na vysky, natahat kabelaz a milion malickosti, ale nato je projektant :D
Odpovedať
@larker Jasne projektanta mame, ale ja som strasny control freak :) a musim trochu chapat veci predtym nez sa na nieco dam, dakujem za info!
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
Skus poziet blog uzivatela ondrik28. My staviame ten isty dom ako on. Oni uz byvaju niekolko rokov. V dennej casti maju priznanu sikminu.
Odpovedať
@rebecca363 Dakujem! Musim najprv zistit ako vyhladam uzivatela haha :D My budeme prerabat Lkovy dom a obyvackokuchynova cast bude jedna cast toho L, taka dlhsia uzsia miestnost, tam by som to chcela, snad nam to mury udrzia. Snazim sa neupinat na ziadnu predstavu kym nebudeme mat posudenie statika atd, uz len vydrzat do Jula :)
Odpovedať
Ahoj, my mame priznany strop, projekt eurolines 1472. Vytvara to uzasne vzdusny priestor.
Odpovedať
@demida tiež to tak máme, môžeš pozrieť u mňa v albume, máme to riešené otvoreným stropom v obývačke a prechodom do podkrovnej galérie
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 rokoch
@uglybetty1234 ahoj mám otázku, my tiez plánujeme priznaný strop a chcem sa spytat na okna, sú fasádne, ci ako riesene, lebo mna dost strasia, ze taktéo velke sa da iba fasadný system robit Dakujem
Odpovedať
@ellce to su ake fasadne?
Odpovedať
@ellce ... a ešte pre upresnenie (a aby si to vedela, ak o tom budeš hovoriť) - to, na čo sa pýtaš, je tzv. otvorený strop. Priznaný strop je niečo iné. A tiež ma zaujíma, čo sú fasádne okná. Chcela by si tak veľké strešné okná?
Odpovedať
@chrobak7 hej otvorený strop, ja som si myslela, ze priznany a otvoreny je to isté :D no nevyznam sa, ale pýtala som sa na okna jedného co vyrába okna, ze ci mi vedia vyroti podla foto, a ta fotka bola takza ze ako je sedlová strecha vzadu vychod na terasu, chcem mat cely preskleny, a on povedal, ze sa to riesi fasadnym systémom, a co pod tym rozumel to mi uz nevysvetlil, ale vraj sa to inak neda, lebo by to nebolo kvalitne spravené a nemalo by to dlhu zivotnost, ci by to mohlo poprkaskat, Dalej som to neriesila s nim, lebo som si povedala, ze ked bude sfinisovany projekt, tak sa do toho viac pustim, a potebuje to riesit osobne s tymi co to budú vyrábat, a hlavne aby mi aj normalne veci vysvetlovali, kedze do stavby domu ideme prvykrat, a oni si myslia, ze jednoduchy clovek, co to robi prvykrat tak vsetkému rozumie. pripnem fotku, aké okna myslim
Odpovedať
@pistikus pridala som fotku okna, na ktory som dostala odpoved, ze tu treba fasadny system riesit
Odpovedať
@ellce Aha, už rozumiem, teraz to dáva zmysel. To nie sú fasádne okná, ale fasádny systém. Ide o to, že okná majú krídlo a rám. Rámy sa dajú spájať, ale je to limitované. Napr. môžeš spojiť 2 rámy (2 okná) vedľa seba nejakým spojovacím profilom. Prípadne 2 okná vedľa seba. Ale takú veľkú stenu čisto z okien neurobíš. Na to treba silnejšie profily a to sú tie fasádne. A do nich osadiť okná. Keď všimneš na obrázku, tak napr. nad prvým radom okien je ten rám hrubý - to je ten profil, ktorý spevňuje celú stenu. Alebo keď si pozrieš nejaké business centrum s celopresklenou fasádou. Pozri napr. tu: https://www.stavel.sk/fasadne_steny.htm
Odpovedať
@chrobak7 dakujem za vysvetlenie, si prvy clovek co mi to vobec vysvetlil nevies náhodou ci tento fasadny systém je drahá zálezitost? pytam sa preto, lebo ani sajnu nemam, a ked som sa pýtala dotycného tak sa rovno opýtal aký mam rozpočet :D
Odpovedať
@ellce Neviem koľko to stojí, ale nebude to lacné. A cena záleží od veľkosti presklenia. Okenár sa dobre pýtal na rozpočet. Zober si, že len "obyčajný" HS portál o rozmeroch 3,6 x 2,3 metra ma stál 3400 €.
Odpovedať
@chrobak7 som si vedomá ze to nebude lacne, ale potrebujem aspon cca vediet, aby som vedela realne porovnat s inou moznostou, ktorú mam ako alternativu :D tak hádam mi to niekto nacení, uz som do viac firiem túto fotku poslala aj s rozmermi, ale zatial nic. Som velmi zvedava :)
Odpovedať
@ellce ak to budu všetko fixne okna bez otvárania, tak to nebude take drahe. Na oknách je najdrahšie kovanie.
Odpovedať
Ahoj, my mame sedlovu strechu a priznane kliestiny, este na izolaciu pojde drevenny obklad. A samozrejme, ze je to drahsie, je to vo väcsej vyske, treba lesenie pri pracach. Ale nam sa to tak paci, tak snad to bude stat za to. To iste prajem aj tebe.
Odpovedať
Ahojte, mam otázku, pri otvorenom strope, sedlova strecha, alebo priznanom strope, co tam mate, skridlu, ci plech? lebo túto fazu riesime, a niekto tvordí, ze plech je hlucní, a budeme vsetko pocut, a tiez aj to som pocula, ze skridla je vraj na tento typ je zbytocne tazka, tak ja som uz z toh jelen
Odpovedať
@angelie ahoj, máte skridlu, ci plech?
Odpovedať
Profilova fotka
@ellce sedlová strecha, Bramac škridla.
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?