Krytina

Začínam mať "hlavu v smútku" . Musím rekonštruovať strechu. Už mám nejaké cenové ponuky, ale ako viem , že krytina je-bude kvalitná? Jeden mi dal KJG UNI1 , druhý Blachotrapez Kingas Eco+.na ďalšiu ponuku ešte čakám.Strecha sa predraží aj tým, že treba zlikvidovať eternit čo je min cena 10€/m2. (Ca230m2) Škridla nemôže byť použitá.Okrem ceny ako si mám vyberať krytinu?
Odpovedať
@babovresky co tu vyplakavas? Ked ty nevies co chces a naco mas peniaze ako to mame vediet mi nezainteresovani??? Cenove ponuky sa robia tak, ze ty vies co chces a ato si das nacenit! Musis porovnavat jablka s jablkami!
Odpovedať
Krytina je jedna z veci kde by sa nemalo šetriť ,).
Odpovedať
@rkorba ja sa pytam normalne a "nevyplakavam". Ako zena nemam ani tusenia aky plech. Ked som povedala podla vzhladu aka sa mi strecha paci,strechar mi povedal ze to nie je dobre a naco matnu farbu... Ze 1 ks dlhy plech je lepsi ako skladat..
Odpovedať
Profilova fotka
@babovresky eternit dolu nedávajte, ušetríte a môžete kúpiť drahšiu krytinu.
Odpovedať
@babovresky prečo tam nemôže ísť škridla?
Odpovedať
...pokud mohu poradit z vlastni zkusenosti i proto,ze mam doma chlapa,ktery sice strechy nedela,ale s plechem ano...u nas vyhral falcovany hlinikovy plech Prefa,je to top na trhu a pokud chces kvalitu,dlouhou zivotnost....sice drazsi varianta...ktera se ale vyplati😉mame na dome,strecha je proste zaklad👏
Odpovedať
@jakino nie su tam pomurnice ci ako sa to vola. A vraj aj tazka krytina
Odpovedať
@babovresky Tak sa spýtaj tých, čo ti takúto hlúposť povedali, že keď krov unesie 10x väčšiu hmotnosť mokrého snehu, prečo neunesie škridlu :-)
Odpovedať
Profilova fotka
Eternit si opatrne zlozte sami a odvezte do zberu, kde vam ho zoberu - budete to mat za zlomok ceny.
Odpovedať
Profilova fotka
@sgt Prečo mu radíš niečo, čo nie je pravda? Riziká pri rekonštrukcii starých eternitových striech Problémom starých eternitových striech sú karcinogénne mikrovlákna azbestu. Tie sa môžu pri manipulácii s chatrnou a rozpadajúcou sa krytinou, ktorá je na streche desiatky rokov, uvoľňovať do ovzdušia. Pri vdýchnutí nás priamo ohrozujú, preto je práca s azbestom regulovaná zákonom a hygienickými normami. U nás upravuje nakladanie s azbestocementovými krytinami Zákon č. 409/2006 (Zákon o odpadoch), kde sa tento odpad označuje ako nebezpečný a majiteľ je povinný zabezpečiť jeho zneškodnenie alebo zhodnotenie. Za nedodržanie tohto ustanovenia hrozia aj dosť vysoké pokuty, v prípade fyzickej osoby – podnikateľa alebo právnickej osoby od 1660,-€ do 33200,-€. Občanovi, ktorý by nakladal svojvoľne s nebezpečným odpadom a uložil by ho na čiernej skládke, hrozí pokuta do 664,-€ a následná likvidácia nebezpečného odpadu v súlade s legislatívou na jeho náklady. Odstraňovanie azbestu alebo materiálov obsahujúcich azbest zo stavieb možno vykonávať len na základe oprávnenia vydaného Úradom verejného zdravotníctva SR Bratislava podľa Zákona NR SR č. 355/2007 Z.z. ochrane, rozvoji a podpore verejného zdravia a o zmene a doplnení niektorých zákonov.
Odpovedať
Profilova fotka
@jamk1 pozri, ak by stat prispieval v plnej vyske na likvidaciu takehoto materialu, nepoviem nic. Bol to totiz statnou firmou vyrabany a predavany material a teraz ked je nebezpecny tak stat vyzaduje nieco, co nie je ani zdaleka lacna zalezitost. V nedavnej dobe sa z azbestovych primesi vyrabali brzdove oblozenia do aut, takze azbest bol doslova vsade a ze by sme tu umierali ako v Hirosime sa neda povedat. Dam sem jednu starsiu diskusiu, nech si kazdy spravi svoj nazor ;-) http://www.modrastrecha.sk/forum/reko...
Odpovedať
Profilova fotka
@sgt Ako povieš, ale ak ten eternit budú likvidovať svojpomocne a niekto ich udá, tak budú mať veľký problém. Na druhej strane s Tebou súhlasím, čo sa týka "nebezpečných" materiálov. ako deti sme sa hrali s guličkami ortuťe z rozbitých teplomerov a tu sme... ak dnes niekto nájde guličku ortute, tak sa na mieste nálezu odohrajú manévre všetkých bezpečnostných a záchranných zložiek. Aj s amalgámovými plombami sa mi celkom dobre žije a vidíš, teraz sú odrazu škodlivé a EÚ ich zakázala... aj údenie kobás, slaniny a mäsa EÚ zakazuje, lebo je to karcinogénne... A tak by s dalo do nekonečna. Ja som reagoval iba preto, aby si svojou nevedomosťou a neznalosťou zákonov neprivodili zbytočné problémy a hlavne finančné výdavky. :-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@jamk1 ano, ak ich niekto bonzne, moze byt z toho problem. Ak to ale opatrne zlozia zo strechy, urobia presne to iste, ako "certifikovana" firma za tazke peniaze. S ostatnym mas uplnu pravdu, tiez som sa hral s ortutou z teplomera ako decko :-D
Odpovedať
Profilova fotka
@sgt Ono je to všetko pekné, čo píšeš ale... aj človek bez vodičského preukazu môže odšoférovať auto lepšie, ako človek s vodičským preukazom. Ale ak ho bez toho vodičáku chytia, tak zaplatí pokutu. To isté platí aj pri tej streche. Si uvedom, že žijeme na Slovensku, kde nikto nebude skúmať, kto to robí lepšie a bezpečnejšie, ale to kto na to má certifikát a povolenie a kto ho nemá. A zase ruku na srdce - zložiť strešnú krytinu tak, aby si to nikto nevšimol sa mi zdá naozaj nemožné. :-)
Odpovedať
Ja som trocha "posera" a tiez mi nie je jedno zivotne prostedie aby sa to len tak niekde odviezlo. Ja to viem davno ze to treba ofic likvidovat a oni to niecim striekaju ten eternit pred likvidaciou.Uz som volala do tych firiem. Potom to musi ist na skladku nebez odpadu do Ziaru nad Hronom. Ale tie ceny ...Dnes som bola pozriet tie pasy co sa lepia na eternit ale to je fakt posl moznost.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?