Krytina s kameninovým granulátom

Je tu niekto kto má takúto strechu? je kvalitná a je niečo dobré na tom kamenive čo je na plechu alebo to je len čisto napodobenina škrídle? našla som to náhodou a neviem čo si mám o tomto type plechovej strechy myslieť. :-)
Odpovedať
Profilova fotka
Zdravím, netuším ako sa správa ten plech s granulátom, ale imituje škridľu s granulátom. Ale viem, že u nás na nížine sa veľmi tá škridľa s granulátom neosvedčila. Rýchlo sa na ňom usádza mach, asi aj preto rapídne ubudol jej predaj a už pár rokov som sa s ňou nestretol.
Odpovedať
Profilova fotka
Ja mam bramac s posypom, nemenil by som ;-) Dobre na nej drzi sneh, vyborne sa po nej lozi... Nesmyka sa na nej..
Odpovedať
Profilova fotka
@mio23 Do vyšších (horských) oblastí, kde viac sneží je to vhodná krytina. A na vyššie sklony striech. Na tie nižšie sklony stiech tam by som neodporúčal, lebo nie len sneh sa tam dobre drží :-) U nás v okolí vidno viac striech s tým Bramac posypom v nepeknom stave. Ale možno má Bramac už nato nejakú lepšiu povrchovú úpravu ako v minulosti. V našom regione neviem o nikom, kto v blízkej minulosti dával túto krytinu. Ale tá tvoja škridľa v albume vyzerá dobre.
Odpovedať
@suffo A máte skusenosti s krytinou Leier? Rozmýšlame nad nou, nakolko je lacnejšia ako Bramac, ale nechcem to riešiť na ukor kvality, vraj maju dvojitu povrchovu upravu a ta ma zabraniť usadzaniu machu tak ako to má Mediteran Evo a Bramac protector.
Odpovedať
Profilova fotka
@suffo Inac mas peknu robotu ;-) Neviem mam bramac s posypom protectorovanu... Ono v podstate ked ten mach ma nezozerie, je mi to jedno ;-) Na juznej streche budu kolektory a ked sa instaluju tak naozaj super volba posyp, ani ju neuvidiet... U nas na juznych stranach vidiet machy na susednych strechach.. Inac na uchyt kolektorov ked chces poradit niekomu ti odporucam uchyty BUDERUS.. http://www.modrastrecha.sk/fotoblog/m...
Odpovedať
dakujem pekne za odpovede :D naša strecha bude mať sklon 25st. u nás som to nikde nevidela tak som nemala odkiaľ získať info ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
Asi jedina nevyhoda muze byt ten mech,ale jsou i hladke krytiny bez granulatu,jinak ten granulat drzi na plechu dobre ,ja mam s nim jen dobre skusenosti
Odpovedať
Profilova fotka
@mio23 Díky pekne, vždy sa snažíme robiť tak, ako by sme robili pre seba, aspoň ja si nato potrpím. Tak si vyriešil južnú stranu kolektormi. Na fotovoltariku mám kontakt , čo to robí na kľúč aj s papierovačkami. Tak krajšie je dať škridlu s posypom, kde sa dobre drží sneh, ako plech so škaredými protisnehovými zábranami. A manipulácia na streche je tiež neporovnateľná.
Odpovedať
Profilova fotka
@sorca24 Zdravím, s Leierom nemáme žiadne skúsenosti. Dvojitú povrchovú úpravu má Mediterrán Colorystém a to je o triedu nižšie ako EVO z Mediterránu a Protector u Bramacu. Týcho krytín čo napodobňujú obľúbenejšie značky je viac. Ale tak dobrú cenu viem vybaviť aj na Mediterrán, tak nejdem do takých experimentov, čo nie je odskúšané. Práve nás môžete vidieť v Nevidzanoch na hlavnej ceste ako sa ide od Vrábel na Zlaté Moravce. Rekonštruuje sa strecha, kde je stará bobrovka, totálne prehnutý krov, výškovo nič nesedí, ale posnažíme sa, aby strecha vyzerala ako nová. Voľakedy majstri fľákali strechy, dokonca aj tí najlepší. Do Nevidzian ide Mediterrán EVO tehlovo červená (starý typ svetlejšia). Inak tak pomimo pripomínam, že Mediterránka má od tohto roku EVO New, tmavšie odtiene čiernej, hnedej, tehlovočevenej a višňovočervenej. Ešte veľmi málo ľudí ma tieto farby na streche, lebo je to naozaj "New" :-) Svetlé odtiene už nedodávajú na komplet strechy, len ak niekto potrebuje pár kusov na strechu, ale na sklade budú mať aj to.
Odpovedať
@suffo Áno viem o tých 4 nových odtienoch, zatial sme rozhodnuti pre Mediteran EVO višnovočervenu, len sme špukulovali o Leieri, ale asi ostaneme pri Mediteran. Ďakujem za odpoved :-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?