Krytina na pultovú strechu?

Viete nám, prosím, niekto poradiť, aká by bola vhodná a hlavne cenovo prijateľná krytina na dvojitú pultovú strechu so sklonom 15 st.? Najlepšie by bolo, keby nemusel ísť pod ňu plný záklop a stačila by poistná hydroizolačná membrána. Dali sme si vyrátať tondach na 4500 € + plný záklop a creaton 5700 bez plného záklopu. Tie ceny sa nám zdajú dosť horibilné. Problém je v tom, že pultové škridly sú drahé skoro ako všetka základná škridla. Neviete poradiť niejaké lacnejšie riešenie. ďakujem
Odpovedať
falcovany plech - pripadne clip panel
Odpovedať
Profilova fotka
@malydom Určite dobré riešenie, ale nie každému konvenuje plech... 8-)
Odpovedať
@nelimatej Keď tak skúste Bramac MAX 7°. My máme sklon 8° a na tento sklon existuje buď Creaton, alebo Bramac..
Odpovedať
Keby som staval úplne reálne by som zvažoval strešné PUR panely. Pre šikovnejších nieje problém so samodoma montážou po naštudovaní pravidiel,minimum spojov,dajú sa položiť za 2 hodinky,veľký výber hrúbok,hneď majú izoláciu... Žiaden záklop len riedke latovanie. :-) :-) :-)
Odpovedať
@nelimatej Samozrejme, ze je to predrazene. 15°sklon je predsa znasilnovanie skridle! Pre taky sklon potrebujes vzdy plne debnenie a navyse pri skridlach aj vodotesne podstresie. Pultovka si priam pyta pekny plech. Skridlu si tam ani neviem predstavit. ;-) Suhlas s @malydom . Klik alebo falc.. Pozri moj album.
Odpovedať
@malydom clip panel? Kto to vyrába? Možem poprosiť kontakt do správy. ďakujem
Odpovedať
vyrobcov uz bude viacero - napr. tu - prve co som nasiel - http://www.metrotile.sk/sk/produkty/k... ide o to ze falcovana alebo ten klip panel maju sroby schovane pod tou drazkou - cize ziadne gumenne tesnenia a diery do plechu. co sa tyka tej skridle - nechapem preco stale chcu vsetcia skridlu - vela 20 rocnych betonovych ale aj palenych krytin vyzera otrasne. tieto nove budu snad na tom lepsie. ale taky 20 rocny trapezovy plech niekde na druzstve vyzera stale dobre. okrem toho pri tych nizkych sklonoch je ta skrydla skor ako pohladova vrstva. napr. bramac ma na svojom vebe pri akom sklone treba aku krytinu a co pod nu. pri tom 7° sklone uz treba plny zaklop, hydroizolaciu prelepenu paskami, pod latovanie treba tmel ci lepidlo ci co to je - to je na co dobre? aby som mal skrydlu? o co je horsi plech? navyse sa ten falc aspon podla mna strasne hodi k modernej pultovej streche. aj tu som videl par albumov - len ja tu neviem dobre hladat - tak skus popatrat.
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
@fedo17 Hej stále uvažujem nad tou Bramac škridlou, a keď sa berie celý blaíček od nich dávajú zlavu a predĺženú záruku... Tak uvidím. Ale tá zľava to je 5% z ceny tuším.
Odpovedať
už od viacerých aj od predajcov aj tu som to na streche čítala, že ten Bramac max7, je viac o reklame a marketingu ako o funkčnosti. Žiadny predajca nám ju neodporučil, asi vedia prečo
Odpovedať
@nelimatej A ktorú vám odporučili?
Odpovedať
@nelimatej ahoj, mi mame Bramac max7, zatial sme spokojni, aj co som bol v domoch co ju maju dlhsie ako mi, sa na nic nestazovali. Je na nu klasicka 30 rocna zaruka, pokial je pokladana odbornou bramac firmou. Problem skor vidim v tom, ze je drahsia, predajcovia ju nedrzia na sklade, nemaju na nu take zlavy a hlavne je narocnejsia na montaz a malo, velmi malo firiem ju realne aj pokladalo. Osobne sme tiez riesili takuto dilemu, co dat na pultovu strechu. Chvilu to bol falcovany plech, potom fatrafol, potom clic system od ruukki no a nakoniec sme sa vratili v bramacu, ktory nam navrhol projektant. Cize na tvojom mieste riesim hlavne firmu, alebo zivnostnikov co mi to pojdu robit, lebo na nich zalezi ci ti strecha bude alebo nebude fungovat tak ako ma. Akakolvek lacna aj draha krytina moze byt dobra a sluzit dlhe roky, ale aj akakolvek lacna a draha krytina sa moze odflaknutou pracou znehodnotit a neplni svoj ucel.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@kajo873 creaton balance, netreba pod ňu plný záklop, len dosť vychádza, 5700 €
Odpovedať
@dbe a koľko Vás vyšla montáž? My máme zajednaného kamaráta na montáž za 10 € za m2.
Odpovedať
@nelimatej pozeral som creaton, ale pri takom nízkom sklone ako mám ja, treba tiež plné debnenie. Viete mi povedať prečo vám neodporúčali ten Bramac MAX7°? Tiež sa mi pozdáva ten creaton ale je tam vyššia cena..
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
@nelimatej ahoj, nas montaz vysla cca okolo 1500 eur. Ale v cene bol plny zaklop, folia, laty, kontralaty, tmelenie, paskovanie, pokryvacske prace bramacu a montaz zvodov. Strecha je 120m2.
Odpovedať
už sme sa rozhodli pre Metroklip, cena bezkonkurenčná 3400 € za 232 m2 na komplet aj s príslušenstvom
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
Profilova fotka
@nelimatej ako ste spokojny s vasou strechod dali ste si nakoniec tu metroklip
Odpovedať
@nelimatej Zdravim a davali ste pod klip plne debnenie? Ďakujem :-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?