Krytina Euronit, škrídľa Duratop profil S - skúsenosti

Chcem sa opýtať aké mate skúsenosti so strešnou krytinou EURONIT - škridla duratop profil S? U nás pri pokládke strešnej krytiny EURONIT škridla duratop profil S pri minimálnom zaťažení praskala a bola nerovná. Uchytenie o laty v porovnaní so strešnou krytinou Bramac je oveľa kratšie a na povrchovej úprave boli viditeľné fľaky. Ak chcem isť na strechu, musím dávať veľký pozor aby krytina nepraskla. Praskajú prevažne rohy. Snažím sa chodiť prevažne po strede smerom k hornej časti. Čo s tým? Je to na reklamáciu? Jedná sa o novostavbu a krytina je na streche asi 3 týždne.
Odpovedať
@ingbingo my ju mame a sme spokojní... mame ju asi 6 mesiacov. uvidime po zime. ked sa stupalo po okrajoch tiez praskla, ked stredom tak nie.. strechari vraveli, ze je ale na rezanie krehkesia ako bramac.. teda ze sa im lahsie rezala
Odpovedať
Na reklamáciu to podľa mňa nie je. V prvom prípade, strecha nie je na chodenie. Keď sa potrebuješ dostať ku komínu alebo anténe máš na to výlez a stúpacie plošiny, ktoré sú na to určené. A u všetkých škridiel keď už na ne stúpaš tak musíš stúpať do stredu na plochu a nie na rohy. Tie sú samozrejme najkrehkejšie. Minimálne zaťaženie je relatívny pojem a záleží ešte aj od sklonu strechy. A čo sa týka uchytenia laty. Bramac má len jeden rozmer krajoviek, kdež to Euronit ich má 2. Je to preto, aby Ti medzi krajovkami nevynikali také nepekné medzery. Sú to proste Nemci a tí su detailisti, tak vyrobili 2 rozmery krajoviek, ktoré majú iné rozmery latovania. Ja predpokladám, že tieto máš preto, aby Ti škridla vyšla pekne celá a nemusel si z nej po výške rezať.
Odpovedať
@ingbingo Posli foto...tiez som mal problemy s Euronitom Duratop...3x som ju reklamoval.
Odpovedať
@tomino9 Jedine takéto fotky strechy mám. Detailné zábery priamo škridly nemám. Škridla praskala prevažné na rohoch. Strechári sa sťažovali, že krytina je strašne krehká. Kontroloval to aj obchodný zástupca pre Euronit a ten sa to snažil zdôvodniť nesprávnym latovaním ale to bolo dodržané - cca 33,5 až 34,5 aby im vyšli pekne rady, rozmerali si to presne podľa krytiny. S tým neuspel, tak sa odvolal na nekvalitných pokrývačov. Ja si myslím, že to nie je pravda, len sa z toho snažil vykorčuľovať. Skončilo to tak, že strešná krytina je kvalitná ale pokrývači nevedia chodiť po streche a zle robia svoju robotu. @lucka1987 @danka1985 @tomino9 Všetkým by som sa vám chcel pekne poďakovať za vaše príspevky, zas som o niečo múdrejší. Ďakujem ;-)
Odpovedať
@ingbingo Tak teraz keď už vidím foto, tak viem zhruba o čo ide. Problém s Tvojou strechou sa dostal aj ku mne :-) Čo Ti viem na to povedať je, že Euronit ako taký je kvalitný, je to dobrá škridla no občas sa objaví nejaká chybička. Či už vo farbe, alebo v niečom inom, ale to všade sa občas zadarí. Niekedy je to naozaj aj o tom, že pokrývač vie čo si môže a nemôže dovoliť na streche a keď chce, tak to vie aj zneužiť v prospech inej značky na trhu. Nevravím, že to platí u Teba, len vravím, že som sa s takým prípadom stretla, že pokrývači keď pokrývali niečo čo nechceli a tak naschvál postúpali kde sa dalo a poničili čo sa dalo. Ale v každom prípade, keď nastane takýto problém so škridlou, tak obchoďák si to obzrie, zistí si z akej sorty a kedy to bolo vyrobené, dá info do závodu a oni to preskúmajú a urobia pevnostné skúšky. Čiže ak povedal, že je to OK, tak je. A keby niečo, máš záruku. Oni sú fakt spoľahlivá firma.
Odpovedať
Euronit a kvalitny skridla ach boze mam najradsej ludi co sa vyjadruju k veciam co nemaju ani ponatia ale sak co ste si za lacno kupili to aj mate tak neviem co tu vyplakavate. Euronit je podla mna normal ale urcite nie kvalita normal pisem len preto ze cena aku ma k porovnani ku kvalite je len normal takze nic extra kvalitne to nie je!!! Kvalitna skridla je BRAAS ak to niekomu nieco hovori NEMECKY BRAMAC. U nas sa najdu tiez kvalitne sorty od BRAMACU ale nie vsetky tiez maju niektore chybicky. Je vela vyrobcov TONDACH BRAMAC MEDITERAN EURONIT BENDERS atd len ludia si vyberaju podla ceny malokto podla kvality a potom to takto dopadne. A tie fotky co si sem dal no ani tak to lamanie skridle by nemobl problem pretoze sa po nej nema chodit to praska aj Bramac a aj ine skridle ale problem je takzv kvalitna folia aku vidim co ti dali papierovy shit a zasa sme u toho cena. Ak clovek ide stavat treba citat internet ja odpocuram jedine foliu tyvek co uz je niekde inde ako ten papier ktory po rokoch sa rozpadne. DEALER a panacikovia ako im ja hovorim ti budu hovorit vzdy len rozpravky aby predali ale ked pride k problemu vid beton praska pod nohami aha chyba je niekde inde nemaju co chodit pokryvaci po streche smiesne.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?