Krov zo suchárov. Aké negatíva sa môžu po rokoch ukázať?

Doviezli mi krrov a tesárovi sa zdali niektoré kusy dosť ľahké.A aj po vizuálnej stránke to vyzeralo suchšie. Z píly tvrdili že je to čerstvé a že po dvoch týždnoch to už takto mohlo obschnúť.Zaujíma ma len ,že ak by som to drevo dal na krov samozrejme namorené ,možné dôsledky po rokoch. Ďakujem.
Odpovedať
Krov zo sucharov pília iba podvodníci. Zasadne sa ma pílit z čerstvej gulatiny. Samozrejme,možu byt rozdiely v špecifickej vahe,ale nie priliš velke. Totiž rezivo spracovane zo "sucharov",tj. tzv.hmota kateg."C" a ta nie je vhodná na tesarske a stavebné konštrukcie. Nesie so sebou značnu davku rizika skrytých vád(napr.hniloba jadra,tu inak na reze dobre vidno,ale nebezpečnejsie su zavrty hmyzu,kt.nemusíš volnym okom zbadat a nater bochenitom to nespraví),take drevo totiž dlho ležalo na zemi,opadalo s kory,okraje zamodrali a pod. A tiež cenovo je take drevo výrazne lacnejsie,skor sa použiva ny vyrobu reziva II.tr,napr. na salovanie dosky,hranoly,vyrobu paliet apod. Ja som sa mnohokrat stretol u obchodníkov s drevom,že ponukaju tzv.zdrave !!!suchare!!! To je drevo prevazne napadnute korovcom a opakujem,rezivo z neho je rizikove.
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?