Krov pre rozpon 4m

Plánujem zastrešiť letnú kuchynku spojenú s altánkom. Šírka 3,8m, dĺžka 10m. Konštrukciu strechy uvažujem klasickú sedlovú so sklonom 28 stupňov. Veniec betónový cca 20cm, pomúrnice 14x14cm, krokvy 14x6cm. Zároveň by som použil väzné trámy 4ks (20x16cm - to mám zo starého krovu strechy), plné debnenie z tatranského profilu o hrúbke 11-12mm. Dĺžka krokiev mi vychádza cca 2,8m, t.j už s presahom cca 40cm. Strešná krytina, betónová. Moja otázka je, či pri takomto rozpone strechy (necelé 4m) sú potrebné klieštiny? Aké sú vaše skúsenosti? Vdaka
Odpovedať
@tomstein Vidim ze sa nikto nema k odpovedi, tak ti aspon poviem ako to mam ja na garazi/dielni postavenej pred cca 30timi rokmi ktoru som kupil spolu s pozemkom. Rozmery takmer identicke, 10x4 m, sklon strechy 45 stupnov, betonova krytina. Je to bez venca, pomurnica 30x30 cm polozena na muroch, stiahnuta styrmi vaznicami 15x15 a krokvy 15x10 s kliestinami. Statik nie som aby som to spocital, ale pri sklone 28 stupnov a betonovej krytine by som tie kliestiny dal. Cena sa ti o tolko zase nenavysi.
Odpovedať
@adius ako píšeš cena sa až tak nenavýši, len je to zase práca navyše a pri tom rozpone mi to príde trochu zbytočné. vdaka za info a reálnu skúsenosť ;)
Odpovedať
Profilova fotka
Robil so presne taku strechu na letnej a ani veniec som nedaval len zacapovany ram dokola so stredovymi prieckami a na to krokvy 45st a betobova skridla
Odpovedať
Tie obvodové múry čo som tam mal neboli dobre previazané, tak som radšej spravil taky menší veniec, zároveň som to tak dal aj do roviny.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?