Krov otazka

Zdravim strechaci, dali sme si kreslit projekt na mieru a projektant zvolil jednu nosnu stenu 250 z lavej strany, chceli by sme klasicky krov a nie väznikovy, na obrazku vidno co navrhol, poprosim majstrov tesarov ci sa bude dat spravit klasika, dakujem za postrehy..
Odpovedať
@slniecko246 no nechcem podceňovať majstrov tesarov, ale ja by som sa obrátil skôr na statika, lebo ak nepodoprieš správne krov, tak to bude iná sranda. Si si istý že máš väzníkový?
Odpovedať
Profilova fotka
Vyzerá to ako náčrt, chýbajú tam veci a ani konštrukčne to nie je najlepšie nakreslené. Spraviť sa z toho klasika dá, ale to je práca projektanta už, aj keď tam už bude rozpätie vyše 6 m. Treba si to zvážiť.
Odpovedať
@suffo Ano zatial to je len nacrt, projektant vravel ze je to naj riesenie, myslel som ze da aj z druhej strany 250 stenu a podopre sa to z dvoch stran, necham to na neho, len som chcel poznat nazor od majstrov z fachu, cenovo neviem co by bolo vhodnejsie?
Odpovedať
Profilova fotka
V cenové hľadiska môžeme vravieť o naj riešení. Možností je viacej, projektant musí povedať pre a proti pri jednotlivých riešeniach. Inak si pýta ešte jeden stlp do stredu väznice.
Odpovedať
@suffo dakujem za info..
Odpovedať
krov ako taky je ok, otazka je ako je rieseny strop. ak to bude betonova plotna (co pochybujem) tak sa da spravit bez problemov. ak ma ten stol stat na drevenych stropniciach (hlavne stojka vpravo hore), treba to riesit naozaj so statikom, aby tam navrhol poriadne stropnice. na dlzku stropnic cez 6m to uz nebude ziadna sranda...
Odpovedať
Profilova fotka
Zb deka alebo v miestach stlpikov zb privlaky alebo dva zvarene U profili 160mm (to je uloha pre statika). Potom s klasickym krovom nie je problem, ani stlpik do stredu vaznice nebude pri profile 200x250 a pasikoch na stlpiky pottebny. Otazka je preco? Skladovaci priestor? Cena? Alebo iny dovod preco projektant od zaciatku pracuje s vaznikmi a na poslednu chvilu sa chysta zmena krovu na klasiku?
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?