Kondenzácia vody v streche pri novostavbe

Pred necelymi dvoma tyzdnami sme zacali kurit v novostavbe rodinneho domu, omietky boli robene v novembri, nasledne aj poter. Omietky su na pohlad v 95% miestach z interieru suche, poter stal bez kurenia cca 1,5 mesiaca. Kurime, zaroven aj odvhlcujeme profi odvlhcovacmi. V poslednych dnoch sa objavilo zatekanie na fasade, voda steka popod oplechovanie a asi aj nad parozabranou. Mame aj nadkrokvovu izolaciu. Strechar sa vyjadril, ze v dome je este stale obrovska vlhkost a ze parozabrana nestihne vsetku vlhkost odparit, to je vraj prvy rosny bod, druhy je vraj pod nadkrokvovou izolaciou, to zateka popod plech a pravdepodobne asi tym padom aj medzi mur a zateplenie. S omietkou teraz cakame lebo nam vznikli tieto nepekne flaky. Neviem ci by nebolo vhodne dat do fasady nejake mriezky medzi kazdu krokvu aby sa to odparilo aby nam tam neostali plesne ked to nechame takto ako to je. Otazka je ci to len nechat tak nech ta voda tymto sposobom odide prec alebo to vyzera byt na nejaku systemovu chybu.
Odpovedať
Profilova fotka
@mato8121 S toho popisu a tých pár fotiek ti tu aj tak nikto nič neporadí, radšej si nájdi niekoho kto sa príde pozrieť na stavbu osobne a najlepšie niekto kto sa do toho aj reálne rozumie.
Odpovedať
Profilova fotka
@mato8121 ked vám kondenz steká do múrov tak je odfusovana strešná folia.... za dalsie ktovie ako máte poriešene odvetranie medzeri mezdi krytinou a foliou... a hlavna vec zacat kurit v dokoncenom dome na zimu a potom sa divit ze je tam velka vlhkost je tiez blbe... neviem aky poter mate ale za 1,5 mesiaca vam nevyschne ani betonový nie to este sadrovy..... na pohlad moze byt vsetko suche ale budete mat obrovsku zabudovanu vlhkost ktoru ste uzavreli...
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?