Koľko stojí zhotovenie vonkajších podhľadov?

Prosím Vás o radu, čo stojí v súčasnosti zhotovenie vonkajších podhľadov na rodinný dom (za m2) - práca za zhotovenie podhľadov z OSB dosiek a zvlášť práca lepenie+polystyrén+kleber+sieťka bez materiálu? ďakujem za odpovede ;-)
Odpovedať
@mimastrecha Mima ak ti to pomôže: Cenníková cena pre "zateplenie PS hr 2 vrátane sieťky lepidla je 19,38€ a podbitie OSB doskou skrutkovaním na rošt je 8,03 € s materiálom bez Dph. Materiál - ceny vieš si ich odrátaj. Záleží, si sa práce realizujú z lešenia, kôz, plošiny, lávky a podobne. Ináč podbitie je cca 1,75 až 2, 5 bez materiálu, PS hr 2 cm so sieťkou a lepidlom je cca 3,8 až 4,2 € za m2 bez materiálu. Ahoj.
Odpovedať
ďakujem, ale to sa mi zdá nejak podcenené, my máme ponuku 7,6Eur za m2 bez materiálu za lepenie, PS2, sieťka, kleber. Pracuje sa na lešení, komplet podhľady na celý dom. Myslíte, že je to veľa???
Odpovedať
ešte som zabudla, že súčasťou ceny sú aj rohové lišty
Odpovedať
@mimastrecha Je v tom aj montáž OSB dosiek ? A je to aj s Dph?
Odpovedať
Profilova fotka
nam urobili podlhlady s OSB dosiek, ale sietky a vsetko, to budu robit az omietkari...
Odpovedať
podhľady sú už hotové z OSB dosiek a v cene je prilepenie polystyrénu, kleber, sieťka, rohové lišty - práca po omietku, budú to robiť z lešenia a máme dosť výklenkov na dome.
Odpovedať
Myslím, že dobrá cena. Veď si zober, že celý zateplovák aj s farbou ide cca po 300 až 350 práca. Natiahnutie farby je cca 90 Sk.
Odpovedať
rodeo ďakujem, je to hotové, OK, sme spokojní :-)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
@mimastrecha @rodeo @katrin21 nepopraskali vam podhlady ked ste davali osb dosky? aky vyznam tam ma polystyren?
Odpovedať
Profilova fotka
polystyren ide este na osb dosky a na to farba , ci ako.... tusim tak.... nie , nepopraskali tie dosky.....
Odpovedať
@yukaya Prave ze je lepsie ked sa da na OSB este aspon 2 cm EPS a nato lepidlo-sietka-omietka...ak sa da lepidlo rovno na OSB tak to casom urcite popraska aj ked budu OSB riadne napenetrovane :)
Odpovedať
@tiger16v OSB staci 12mm?
Odpovedať
Článok sa načítava...
Tazko povedat...este je aj dolezite ako su krokvy od seba daleko.Napr. ja mam krokvy od seba cca 80cm ale podhlady mam dlhe cca 1m...tak to chcem este spravit tak ze medzi krokvy vlozim bud SDK profil a do neho OSB tiez priskrutkujem alebo kontra-latu a do nej to chytim-zostalo mi ich dost tak volaco z nich urobim-a ja idem davat asi tiez 12mm
Odpovedať
@yukaya nam teraz dorobili davali osb dosky medzi krokvami spajali este latkami, na to sa dava este tzv adhezny mostik aby o to lepidlo drzalo. Dokonca sa nam stalo ze medzi tym ako nelepili na osb polystyren a ako ho isli skutkovat ( je tam omnoho viac "trnov" ako pri zvysku fasady) bola jedna noc kedy poriadne fukalo a polystyren popadal...
Odpovedať
@amexa Najlepsie je ten EPS nalepit na OSB disperznym lepidlo-je to original na EPS a OSB dosky...potom staci par tanierikov a bude to drzat ako hrom :-D nevyhoda je ze to lepidlo je dost drahe....
Odpovedať
@tiger16v hejhej moze byt :) no ked opadal polystyren tak lepidlo slo presc skor z eps ako z osb dosky ktora bola natreta... a ked sa to prichytili tymi tanierikmi a dlhymi klincami tak to bolo v poho...a zas tie tanieriky uz take drahe neboli...
Odpovedať
mam este otazku... mame tie krokvy tak došikma.... (obr. prikladam) moze sa to tak do šikma aj OSB doskami obit alebo by bolo lepsie keby sa to dalo do rovna.... a tie krokvy sa musia zapilit alebo mozu ostat aj tak ako su?
Odpovedať
@wittner ahoj, prosim ta mohol by si sa vyjadrit k mojmu prispevku vyssie??
Odpovedať
Profilova fotka
@yukaya Práca na vyložení strechy-rošt + opláštenie OSB doskami 8,63 Eur/m2,zateplenie + klaber 8,30 Eur / m2 ahoj ;-)
Odpovedať
@wittner To je cena aj s materialom,ci len za robtu????
Odpovedať
u nas cena 12eur/m2 za eps, sietka, fasada a plus 1,50 za podbitie (takze to stalo 13,5) robota
Odpovedať
Kokos...robota raz tak drahsia ako materiaal.... :( este ze si to idem robit sam...
Odpovedať
daj zarobit inym a daju zarobit aj iny tebe ... takto si to predstavujem, bohuzial na slovensku mission impossible :-)
Odpovedať
ups, pardon za hrubku ... edit: iny=ini :-)
Odpovedať
no stolar co sme ho chceli volat, povedal, ze toto este nerobil, preto sa vypytujem na nakzdu prkotinu, aby sme nieco nepokaslali.... tak vidim ze to nie je take jednoduche... este sa po niekom inom poobzerame... no len to bude zasa drahsie... ale zas nie sme takí bohati, aby sme si mohli dovolit lacne veci, že...
Odpovedať
Profilova fotka
@tiger16v Len práca.
Odpovedať
Profilova fotka
@tiger16v Kľudne si to vyskúšaj ja som si to skúsil a nikdy viac.Naskáčeš sa po rebríkoch a lešení ako opica,musí to byť dokonale rovné,musíš mať spinkovačku,krokvy je potrebné podkladať.Potom mi povieš za aký čas si to urobil a prepočítaj si koľko si zarobil za hodinu...Myslím si že ťa to hneď prejde,možno sa ti to zapáči,držím palce !
Odpovedať
@yukaya k tvojmu obrazku - davali sme do sikma - viac sa nam to pacilo a zevraj tam si nevedia spravit lastovicky hniezdo (ze potrebuje 90 stupnovy uhol) ale popravde neviem co sa robi lahsie alebo vyjde lacnejsie . najprv zateplili az po uplny vrch domu a podbitie robili az potom takze treba ratat s materialom na cely dom plus teda podbitie. nam krokvy nespilovali - takze v predu je docela hrube to podbitie co by mi mozno pri malom bungolove vadilo , pri dvojposchodaku to vyzera lepsie... inak podbitie robit svojpomocne sa podla mna da - ale asi jedine na bungalove....
Odpovedať
@yukaya ale ked tak rozmyslam do sikma je asi aj trosku lahsie, kedze si nemusia robit dalsiu kostrukciu ...
Odpovedať
@wittner ono dolezite je aj to ze ake mas krive krokvy,ako ti urobili krov,ako ti to drevo pri schnuti povykrucalo atd...co sa tyka tej dokonalej rovnosti tak ta urcite po case nebude lebo drevo pracuje a schne stale-dolezite je hlavne aby sa OSB dali do roviny a to ostatne ako lepenie-kotvenie a sietkovanie EPS je nic...ale jasne je ze je to zabavka :-D preto sa do toho pustim...vsak sa snazim skoro vsetko si urobit sam.Ked to spravim tak to sem dam aj s foto.
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?