Koľko stojí výmena strešnej krytiny?

Ahojte! Ide o cca 80 m2, sedlová jednoduchá strecha, bez zásahu do krovu. Domček je prízemný. Na streche je pôvodná škridla, ktorú chcem nahradiť plechom. Ak by som chcela materiál aj prácu takpovediac na kľúč, t.j., demontáž škridly, jej odvoz, latovanie, fólia, plech, plech okolo 1 komína, zábrany proti snehu, odkvapový systém, s akou sumou mám rátať? A akú značku plechu, fólie a odkvapov doporučujete? Ďakujem.
Odpovedať
Profilova fotka
@veternica1 preco chces vymenit skridlu za plech?
Odpovedať
@veternica1 podla mna to nebude take drahe ako keby menis skridlu za skridlu. No nedavala by som asi plech.. neviem..
Odpovedať
Pretoze ide o starsi dom, stavany svojpomocne. Zistili sme, ze medzi tehlami je celkom dost malty :). Nechceme riskovat, ze pod novou, tazsiou skridlou nam zacnu mury praskat.
Odpovedať
Mam ponuku na 5700€, je to stredne Slovensko. Trochu ma matie, ze v rozpise je uvedenych napr. 900 m ihlanovych lat (nemam potuchy, co to je 🤔) za 460 € + DPH.
Odpovedať
@veternica1 pod plech sa dáva plné debnenie. Takze aj tak tam budú kilá + . PS: Malta má vysokú nosnosť 😉.
Odpovedať
Profilova fotka
@veternica1 To s tou maltou je informácia od koho? To si len tak pozrela, či to povedal statik? :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@tominohorvath To kto povedal, že pod plech sa dáva plné debnenie? Pod plech sa dáva fólia. Plné debnenie sa dáva pod asfaltový šindeľ pokiaľ viem. :-)
Odpovedať
@tominohorvath trosku to máš pomýlené, pod plech určite nejde plne debnenie
Odpovedať
@jamk1 Zistili sme to, keď sme montovali o stenu nejaké úchytky a poličky a zamurovávali jeden otvor.
Odpovedať
@jamk1 Ano, pod plech pojde folia a ziadne debnenie. Ani som o takej alternative neuvazovala. Preto nechapem tych 900 m v polozke "laty".
Odpovedať
Ale prosim, spät k mojej povodnej otazke. Vedel by mi ju na zaklade predoslych doplneni aspon priblizne zodpovedat? Dakujem krasne.
Odpovedať
@jamk1 pokiaľ viem ja tak ak je strecha pod určitým uhlom sám vyrobca prikazuje plne debnenie.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@roberttom možno by si mohol skúsiť viac čítať literatúru.
Odpovedať
Profilova fotka
@veternica1 V tomto by som asi nedával na vlastnú intuíciu a radšej by som sa poradil so statikom. Ja mám starý kamenný dom a medzi kameňmi je nie že malta, ale sú spájané hlinou a ak niekde opadne omietka, alebo sa obije, tiež sú tam na pohľad veľké miesta, kde je len hlina a napriek tomu je na dome ako krytina pálená škridľa a nikdy ma nenapadlo, že by mi mal padnúť dom na hlavu. Pouvažuj ešte o tom, lebo škridľa je predsa len lepšia voľba, ako plech. :-)
Odpovedať
@veternica1 Ja som mal v ponuke pri 120m2 strechy 700 bm lát. Pod škridlu. Tiež sa mi to zdalo veľa, ale len kotralát z toho bolo 140 metrov. Tu je to prestrelené. A prečo plech? Ja som ešte betónoval veniec a vymieňal krov - na 80 ročnom dome. Steny pálená aj nepálená tehla. Naspäť išla pálená škridla...
Odpovedať
@dedo758 Ďakujem Ti za to info o množstve použitých lát. Náš malý domček je cca 70-ročný, postavený zo škvárových kvádrov, tehly a veeeeľa malty. Keď sme ho získali, v jednej časti sa po vonkajšej stene tiahla prasklina odhora až nadol. Manžel ju vtedy zatrel a už sa neobjavila, čo je cca 14 rokov. Asi bola iba v omietke. Každopádne ste ma Ty aj jamk1 presvedčili a dám si urobiť rozpočet aj na škridlu. Akú ste použili?
Odpovedať
ja mám dom z nepálenej tehly a ani ma nenapadlo keď som menil strechu dať tam plech.. je to starý dom zdalo by sa mi to smiešne.. krov ostal menilo sa len latovanie.. dal som ton. typ bolero terakota.. som spokojný 5 rokov..
Odpovedať
Ja som dával Tondach Bravura. A veniec išiel hlavne kvôli spevneniu a ukotveniu odtrhnutej prednej steny domu. Ja to mám vo svahu...
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?