Jeden projekt-dva druhy strechy.. Ktorý si vybrať?

Ahojte stavbári, potrebujeme poradiť. Vybrali sme si projekt, ale sú tam dva typy strechy, vnútro je úplne také isté (až na jedno malé okienko). Páčia sa nám obidve. Valbová je drahšia a je tam viac odpadu, sedlová lacnejšia, čistejšie línie. Moja otázka je: Aký veľký je cca cenový rozdiel medzi jednou a druhou? A ešte by som chcela vedieť Váš názor na jeden aj druhý typ ;-) Dik, Gabika Valbová: http://www.promiprojekt.sk/projekty/l... Sedlová: http://www.promiprojekt.sk/projekty/l... Kuknite sa na ne zo všetkých strán.
Odpovedať
1
2
Za mňa sedlová, lepšie sa dá využiť podkrovný priestor, ak chcete nejakú povalu.
Odpovedať
@dugvajzo108 mne osobne sa paci valbova, ale pri sedlovej mas viac uloznej plochy na m3, My mame sedlovu a od jedneho konca po druhy otvoreny priestor v podkrovi, kdez pri valbovej mas len ten stred povedzme stvorec potom ku kraju sa strecha zbieha dolu. Teraz ideme stavat bungalov 1379 od Eurolineslovakia a ten ma valbovu strechu.
Odpovedať
Lepsia je sedlova. To, ktora je krajsia zalezi iba na tebe. Mne sa viac paci sedlova (ale s mensim sklonom) :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@dugvajzo108 ceny sú tam uvedené, rozdiel je minimálny....praktickejší je sedlová, ale ak nepotrebujete toľko úložného priestoru na povale a páči sa ti viac valbová, tak neváhaj...
Odpovedať
@dugvajzo108 za mňa je krajšia sedlová
Odpovedať
@topvideo Veď to, rozdiel je podľa projektov iba 300 Eur, lenže po prečítaný XY príspevkov som chcela vedieť, či je to naozaj tak aj v praxi. Väčšina hovorí, že sedlová je "oveľa" lacnejšia, ako valbová, lenže nikto neuvádza skutočný rozdiel. Fakt je ťažké sa rozhodnúť, keď každá má svoje pre aj proti. Zatiaľ dik ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@dugvajzo108 úprimne cena je dosť nadnesená, staviam dom 172 m2 + terasa a chcem sa vôjsť do 120 tis bez oplotenia. Ale strechu mám rovnú /stála 10490€/
Odpovedať
@dugvajzo108 ahoj , sedlova je lacnejsa a valbova drahsia , my sme dali valbovu manzelke sa valmi pacila , pri tejto polozke sme neriesili cenu ale to co sa nam bude pacit , fasada sa da premalovat ale strecha je nakladna na menenie :) tu na cenu nepozeraj ale pozeraj na to co sa ti bude pacit , ako to na teba posobi ty tam bude byvat nikto iny :) musis sa spolahnut na to co na teba spravi lepsie prvy dojem :) cenu daj na druhu kolaj tu ries potom ked sa rozhodnes aku konkretnu strechu chces :)
Odpovedať
@dugvajzo108 sedlova je lepsia a kajsia. Valbova je jeden gyc pri takomto type domu, za par rokov sa to okuka, mne uz dnes je utrpenie na to pozerat.
Odpovedať
sedlova je podstatne praktickejsia a asi aj jednoduchsia na pacu. Mne osobne sa paci viac sedlova.Vyuzitelsnost odkrovia pri sedlovej streche je skoro na 100%, co pri valbovej nie.. Cenovy rozdiel neviem, ale ak by ste davali robit z väznikov, tak Vam nacenia obidve. Cena krytiny sa da vypocitat v programe, ktory ponukaju Bramac alebo Tondach. Uz neviem, ktory bol volne stiahnutelny.
Odpovedať
som asi jediny ktory je za valbovu :) sedlova vyzera ako kravin(tym som nechel nikoho strechu urazit ale proste to je prve co ma napadne pri pohlade na sedlovu na bungalove) .Ale zalezi ci ches vyuzivat podstresny prsitor ci ti tam treba podkrovie ,aspon na bordel.Ja som riesil tiez ci taku alebo taku a mam valbu nechel som podstresny pristor a uz vobec nie obyvatelny.A viac sa mi pacila valba.Kazda ma svoje pro aj proti.
Odpovedať
Profilova fotka
Na takomto dome by sa mi viac páčila sedlová a ešte by aj mala stáť menej ;-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
Ahoj. Jakou střechu je otázka individuální, jelikož je to o osobním vkusu. Podle mě na barák patří valbová střecha, sedlová je dobrá na stodolu.
Odpovedať
Profilova fotka
@dugvajzo108 riešime len strechu. Valbová bude o 50-100% drahšia ako sedlová., optika vzhľadu sa dá riešiť farebne fasádou, so stodolou si to môže mýliť len sedliak, bežný človek nevie, čo to je.
Odpovedať
@dugvajzo108 modernejšie na mňa pôsobí ta sedlová a určite bude aj lacnejšia
Odpovedať
Profilova fotka
ak je to hlasovanie, tak som za sedlovu, uspornejsia, praktickejsia, pre mna krajsia ahoj
Odpovedať
@jan45 Ahoj, Nevím, jak se na Slovensku dá prodražit valbová střecha až o 100 % , proti sedlové. Pokud se použijí lisované vazníky, tak rozdíl bude prd, čili pod rozlišovací schopnost kteréhokoliv investora. Za ten cenový rozdíl ani nepostavíš štítové zdi.
Odpovedať
@jan45 Čo ja viem, nezdá sa mi, že by to bol až taký veľký rozdiel. Medzi variantom A (valbová) a B (sedlová) je rozdiel presne 300 Eur. Rozdiel medzi oboma strechami síce tých 300 Eur nie je, ale je trochu väčší, pretože sa pri Béčku murovali štíty, ale isto valová nebude o 50-100% drahšia. Ale ďakujem za Váš názor.
Odpovedať
Profilova fotka
@dugvajzo108 to nie je názor, ale skúsenosť. Dajte si to naceniť montážnej firme a potom môžeme pokračovať. Len pre usmernenie: pozrite si počet korýtok, počet rezaných škridiel, dľžku odkvapov, tvar krovu a z toho náročnosť montáže (dľžka nárožných krokiev) etc.
Odpovedať
Je to vec vkusu. Mne osobne sa sedlova strecha nepaci. Co sa tyka ceny. Asi je trosku drahsia,ale na druhej strane odpada tahanie murov+mozno zateplenie + fasada vo vyske 5-6-7m, z coho plynie stavba vacsieho lesenia. To su tiez naklady.
Odpovedať
Za mna sedlova, paci sa mi viac, a je aj cenovo aj casovo vyhodnejsia (vlastna skusenost).
Odpovedať
@dugvajzo108 Mne sa viac paci valbova, myslim ze sa k bungalovu ovela viac hodi. Pri pohlade na ten obrazok so sedlovou strechou som mala pocit ze tam nieco chyba
Odpovedať
Profilova fotka
Teraz nebudem hovoriť o cene, ale len o "umeleckom dojme".... Podľa mňa SEDLOVÁ. 8-) Ten dom je úúúúúúplne iný, ako s valbovou. A ak k tomu prirátam aj lepšiu cenu, nie je o čom.... ]-(
Odpovedať
Profilova fotka
..ak je u teba priorita praktičnosť nad dizajnom a ušetriť peniaze tak určite sedlová.. ak naopak, tak určite valbová :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@iigor :-D To si myslel vážne, keď si v súvislosti s valbovou strechou použil slovo dizajn......?
Odpovedať
Profilova fotka
@leonardom tento domček sa mi viac páči s valbovou str., ale podľa rozumu je to jasné sedlová, mohol som to napísať aj takto: ak pocit nad rozumom .. tak valbová .. ak naopak... sedlová :)
Odpovedať
@jan45 ako vždy 100% odpoveď :-)
Odpovedať
@dugvajzo108 Ne sa tiež viac páči na tento tip SEDLOVÁ / a to by som chcel bungalov s valbovou strechou/a keď dáš nad dvere ešte prístrešok tak to bude vyzerať super. :-) . Proste povedaná nie všade sa hodí valbová.
Odpovedať
Profilova fotka
aj mne sa páči valbová, ale viem, koľko je s ňou roboty a po roku sa nikto na strechu nepozrie.
Odpovedať
U tohto projektu za mna VALBOVA..celkovo valbova konstrukcia sa hodi na strechu s mensim sklonom . Ak by bol sklon strechy vacsi/ostrejsi tak je to aspon podla mna take zastarale a nie moc pekne. Kazdemu sa nieco ine paci..
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?