Odpoveď na príspevok od pinacolada19:
Môže sa takto zmeniť krov po 5 rokoch od výstavby… @pinacolada19 Že drevo popraská, potrhá ho, je štandardná vec, ale veľké pochybnosti mám o tých tesárskych spojoch. (ak sa tu vôbec dá rozprávať o "tesárskych spojoch") ...Toto sa mi vidí odfláknuté, taká rýchlá povrchná robota. Oprieť o seba drevá, zhrabnúť peniaze a odchodOdpoveď na príspevok od pinacolada19:
Môže sa takto zmeniť krov po 5 rokoch od výstavby… @pinacolada19 tykokso, hranoly odrezané na hulváta, žiadne závitové tyče, ani spojovací materiál - inu, odvážni ste :/ Tá ľavá krokva (či čo to je) drží už len na 2/3.. Ak by to bolo spevnené pri realizácii strechy, drevo by síce popraskalo, ale spoje by zostali na svojom mieste. Takto to už nevráti do pôvodného stavu nikto. !!!Dodatočne to spevnite, aby sa to nekrútilo viac a v najhoršom prípade nezošmyklo a spadlo ako domček z karát!!!Odpoveď na príspevok od foox:
len čo s tým po piatich rokoch? @foox dobrá otazka , netušímOdpoveď na príspevok od foox:
len čo s tým po piatich rokoch? @foox Veru. Ja sa len čudujem, že vydržalo stáť 5 rokov. Asi to drží pokope iba krytina 🤣Odpoveď na príspevok od pinacolada19:
Môže sa takto zmeniť krov po 5 rokoch od výstavby… @pinacolada19 nieje to uplne dobre vidiet, ale to biele na spojoch je "staticka" montazna pena?? Zavolal by som statika sa na to pozrieť alebo stavebneho inžiniera, pokiaľ to "drží " pokope a ide leto. Ak by to bolo treba rozobrat a opravit - nech sa to stihne v leteOdpoveď na príspevok od stefanby:
@pinacolada19 nieje to uplne dobre vidiet, ale to… @stefanby úprimne ja netuším čo to je tá firma nam stavala Celý dom kontaktovala sol "majstra " uvidíme co povieOdpoveď na príspevok od pinacolada19:
@stefanby úprimne ja netuším čo to je tá firma na… @pinacolada19 opraviť/spevniť/zabezpečiť sa to dá aj bez demontáže, ale nebude to zadarmo a hlavne nemuselo k tomu dôjsť keby to robili naozajstní majstri tesári.Odpoveď na príspevok od pinacolada19:
@foox dobrá otazka , netuším @pinacolada19 čo s tym? Kde sa bude dat tak preplatovat tymto Pripadne poistit ešte šrobtyčamiOdpoveď na príspevok od wolodymyr:
Isto by som sem nabil hranol nech to netlaci k se… @wolodymyr Netlačí to. Zhora to od seba držia strešné laty...;-)Odpoveď na príspevok od dedo758:
@wolodymyr Netlačí to. Zhora to od seba držia str… @dedo758 asi moc noe ked pozres prvu a poslednu tak posun je viditelny. Sudiac podla spoja hranolov si myslis ze dali 100vky klince na laty?? Ten posun do stran je podla mna sposobeny gravitaciou a klesanim hranoly klince pretlacia.Odpoveď na príspevok od wolodymyr:
@dedo758 asi moc noe ked pozres prvu a poslednu t… @wolodymyr Krokvy sedia na stolici a za 5 rokov už aj mokré drevo vyschlo. Možno sa to všetko ešte málinko pohne, ale nebude to nič hrozné. Hranol môže byť, ale s citom, aby sa násilim nepoposúvalo aj to, čo si za tie roky sadlo. Ale so strechou, čo som na chalupe kedysi vymieňal, sa to nedá porovnať - tam ešte aj spoje krokiev boli začapované, takže bočný posun nehrozil ani náhodou. Ale to bolo v časoch, keď boli majstri majstrami a asi aj preto sa strecha dožila ôsmich krížikov...:-)Odpoveď na príspevok od starysomar:
Nie som drevár no to vyzerá, že hranoly boli nare… @starysomar mne robili strechu tiež z nevysušeného dreva (píla narezala a doviezla) - práve preto existujú finty ako "tesárske spoje" (najčastejšie B-vľavo alebo C1), ktoré sa závitovými tyčami pripevnia. Drevo síce popraská, bo sa počas vysušenia začne krútiť, konce však zostanú na svojom mieste. V tomto prípade to bolo naopak. Drevo síce nepopraskalo, lenže hranoly vykrútilo - nie som tesár, ale podľa mňa to bola životu nebezpečná situácia. Treba to urýchlene spevniť. https://www.zivotbeznakladu.cz/tesars...Odpoveď na príspevok od gadefox:
@starysomar mne robili strechu tiež z nevysušenéh… @gadefox Tie spoje sa volajú "preplatovaním" ! @sissik To sme teda dopracovali - už vyjadrujeme veľkú vďaku za prácu, ktorá je odvedená (iba) štandardne, tak ako sa má.Odpoveď na príspevok od petersd:
@gadefox Tie spoje sa volajú "preplatovaním" ! @… @petersd ano, tak sme dopadli. Lebo zial, situacia je taka, aka je. Este horsie je, ze ked niekto naozaj dobre odvedie pracu, tak ho za to zvycajne nepochvaliaOdpoveď na príspevok od sissik:
@petersd ano, tak sme dopadli. Lebo zial, situaci… @sissik vraj odkedy vymysleli peniaze, stačí zaplatiťOdpoveď na príspevok od foox:
@sissik vraj odkedy vymysleli peniaze, stačí zapl… @foox ak ich máš, niekedy som býval v paneláku a dávali tam zoznam neplatičov, pozerám a boli tam i dobre zarábajúci nap. právnici, zaplatili až vtedy ked chodila upomienka, že vraj prečo by mali niekomu požičiavať bezúročneOdpoveď na príspevok od duzu:
@foox ak ich máš, niekedy som býval v paneláku a … @duzu ano ved tak sa to robi. Platia preddavky ktore si nastavi spravca a ked mas preplatok tak musis pockat az kym sa uracia ti to poslat spat...stat s danami detto.. podas priznanie vo februari a na preplatok cakas 4 mesiace..takze radsej mensie preddavky a nedrzia ti peniaze tvojeOdpoveď na príspevok od uhlikova_stopa:
@duzu ano ved tak sa to robi. Platia preddavky kt… @uhlikova_stopa ano na druhu stranu ja som napr. radsej ked mi vratia preplatok ako sa skrabat za hlavou s nedoplatok ci si zriadovat kvoli tomu nejaky dalsi sporiaci/terminovany/investicny/etc. ucet.