Odpoveď na príspevok od pinacolada19:
Môže sa takto zmeniť krov po 5 rokoch od výstavby… @pinacolada19 Prácu nekomentujem,to je hrôza. Takže: 1.nájsť schopného tesára 2.skúsiť celý ten " spoj" podstojkovať hranolom 15×15 cm alebo viacerými a opatrnne heverom aspoň 5T pomaličky pridvihnúť na potrebné miesto. Ak by to nešlo,lebo je to už suché a aby sa to celé nerozletelo, tak tie vyvlečené hranoly obal koldokola mokrými handrami, prichyť elektr.sponkami a ak to vyschne znova polej vodou,nech sú stále mokré. Toto nech pôsobí aspoň deň/ dva. Potom by to malo ísť. Ak to všetko tesár dá na miesto,samozrejme poriadne ukotviť všetky spoje a doplniť chýbajúce priečne vrchol.väzné trámy sko píše wolodymir. Ak to aj tak nepôjde( naozaj dobrý tesár by to mal zvládnuť),tak výmena. Ps:prasklín sa báť nemusíš,to vypadá v poriadku.Odpoveď na príspevok od uhlikova_stopa:
@duzu ano ved tak sa to robi. Platia preddavky kt… @uhlikova_stopa preplatok na dani si nemôžeš vyžrebovať podľa nálady - vypočítavajú sa na základe podaného daň priznania.. ale čo sa týka ZSE, SPP, BVS - tiež im zbytočne neposkytujem úver a vždy výsledok vyúčtovania vydelím 5 (4 preddavky + finálne vyúčtovanie) a túto sumu nastavím ako preddavky. Detto preddavky na byt (vyúčtovanie/12)..Odpoveď na príspevok od foox:
@sissik vraj odkedy vymysleli peniaze, stačí zapl… @foox "vraj odkedy vymysleli peniaze, stačí zaplatiť" hej ale ja som napr. pri stavbe zvolil ľudský prístup... často som chodil za murármi, majstrami na kus rečí a pochválil ich ako krásne robia... doniesol nejaké nealko pivko abo kávu spravil ... normálne potom im nedalo ak sa aj dačo pokazilo (čo som si ani nevšimol a pokladal za malichernosť) aj tak ma na to upozornili ... a určite potom človek aj majster robí lepšie ak vidí že majiteľ je ľudský a priateľský ako keĎ tam príde nejaký namyslený blbec čo nič nevie ale platí, tak začne strúhať frajera , kritizovať, kričať ... potom samozrejme aj tí majstri asi chcú čo najskôr z takej stavby vypadnúť... :)