Je popraskaný veniec normálny?

vie my niekto poradiť, či je zlé ale normálne, či môžeme kľudne spať, zalievali sme minulý týždeň veniec a máme ho popraskaný, tak teraz nevieme čo s tým, či to môže byť, lebo na mesiac by nám mali prísť robiť strechu. ďakujem za akúkoľvek radu.
Odpovedať
@bona69 predpokladám, že to bol robený betón v miešačke. Vyzerá to na príliš veľké množstvo zámesovej vody resp. nedostatočné ošetrovanie betónu resp. nedostatočné zmočenie šalungu.. V princípe to vadiť nemusí, lebo trhlina zrejme bude len povrchová.
Odpovedať
Toto sa stava vtedy ak je velmi teplo a slnko pecie na beton ktory sa nepolieva....
Odpovedať
Profilova fotka
Mame za sebou dva taketo vence, beton zarabany rucne, cement 42,5R, strk 0-22, U-profily sme striekali vodou z hadice, v druhom pripade sme dokonca skusili aj plastifikator a vysledky boli identicke ako vase. Zrejme ide len o ten Ytong, ze rychlejsie vysaje vodu z betonu, neviem, pretoze sme robily aj vecsie betonove preklady(bez U-ciek, len zasalovane doskami) a tam nam to nespravilo. Krov je vaznikovy, skridla Bramac cca 200 m2, zataz od strechy cca 10 ton a drzi, vnutro je na jednom dome osietkovane, nahodena sadrova omietka a nikde ani prasklinka, takze Vam to hadam nespadne :-) Majo
Odpovedať
Profilova fotka
@tiger16v Beton sme polievali, hned sme ho aj zakryvali igelitom, aby sa tak rychlo z neho neodparovala voda, v druhom pripade sme iba polievali. Vysledok skoro identicky!
Odpovedať
Profilova fotka

Odpovedať
my sme ho tiež hneď polievali, ale pálilo slnko a ten ytong ako špongia, a dávali sme práveže plastifikátor aby bol pevnejší, máme spevnený s tromi roxormi po obvode, tak dúfam že to bude dobré....a ďakujem všetkým za odpovede...
Odpovedať
@alienka111 Ja som robil tiez takto veniec- 30cm U-profil zelezo a beton- strk 0,22 ale daval som viac cementu ako som mal dat-pri betonovani som riadne polieval a ked beton prituhol tak som stale polieval...Ytong z toho betonu vysaje vela vody tak preto treba namacat a namacat...ale male prasklinky su na betone normalne-aj pri platni som mal par praskliniek ale to boli milimetrove a to som pri horucavach polieval aj 5krat denne !
Odpovedať
ja som polieval kazde dve hodiny cele 2 dni ! potom 5 krat denne este tyzden
Odpovedať
a aj tak poraskalo aj deka aj veniec...
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?