Je plochá škridla horšia ako škridla s vlnou?

Profilova fotka
Je to naozaj tak? Pači sa mi Bramac Reviva ale aj Klasik, je plochá škridla menej odolná? Staviame na Orave, neviem, či tu je vhodná. Ďakujem.
Odpovedať
odbornu odpoveď ti asi neposkytnem, ale logicky mi vychadza, ze vlna vytvara akoby trapez a teda mala by byt odolnejsia voci tlaku. cize ak ti napadne dva metre snehu a ostanu na sreche, tak by mala vlna zniest viac. ale ci je o naozaj tak to neviem, pretoze obidva druhy rovna aj s vlnou su vyrabane a certifikovane a v technickej specifikacii najdes aku zataz vydrzia :-)
Odpovedať
Profilova fotka
škridla má zaručené použitie v polohe, ktorú doporučuje výrobca. Pre extrémne lokality sa plochá škridla používa na zhustené latovanie alebo dvojito, zaťaženiu odolá určite. Vaša značka už má riešený odvod vody dážkou, takže pri správnom spáde nehrozí žiadne nebezpečie.
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
Nam sa hrozne pacila krytina typu Bramac Tegalit/Tondach Figaro/Terran Zenit. Sklon strechy mame ale iba 22 stupnov, a aby bolo vsetko OK, museli by sme to doriesit nejakou veeeeeelmi dobrou izolaciou alebo (teraz neviem, ci bude terminus technicus správny) "plnym debnenim", co by sa v konecnom dosledku zas len predrazilo. Takze ideme do "vlny", ktora je, vraj, pre tento sklon strechy vhodnejsia. Takze asi by bolo vhodne brat do uvahy miestne poveternostne podmienky, ale aj sklon strechy...opravte ma, pani, ak sa mylim :)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?