Je lepšia strecha Bramac alebo Tondach ?

kvoli rozpočtu sa rozhodujeme pre strechu ...aké máte skusenosti, kvalita - cena .....???
Odpovedať
1
2
6
Ja chcem dávať Creaton je trochu drahšia ale vraj kvalitnejšia a garancia 50 rokov
Odpovedať
Jednoznacne ak chces kvalitu tak Bramac a ani nepremyslaj nad inym a nevyhody tondachu je to hlina ktora ak prsi najprv nasaje vodu a potom ak uz je mokra voda len zteka z nej znamena to ze tento kolobeh je stale a tym padom skor odchadza.Bramac je lakovany beton ktory vobec nesaje vodu a ta hned zteka z neho a novy bramac protector ma dvoju ochranu cize nie je o com! A mam osobne skusenosti jedine Bramac.
Odpovedať
je tu niekoľko podobných tém... vždy ti niekto bude radiť a preferovať tú svoju a oháňať sa osobnými skúsenosťami...skús si prečítať tieto názory, možno sa zorientuješ http://www.modrastrecha.sk/forum/tema... http://www.modrastrecha.sk/forum/tema... @daluli
Odpovedať
Ja sa nicim NEOHANAM A NEROBIM SI REKLAMU A NEPOTREBUJEM ZAROBIT SI TYM ZE ODPORUCIM KVALITNU SKRIDLU ZNACKY BRAMAC aby sme sa pochopili ryja.A osobne skusenosti mam a urcite lepsie nez ty a dost dlho poznam Bramac a aj viem ako dlho je na trhu cize nech si kazdy kupi co chce ak si nevie dat poradit od ludi co s tym pracuju.
Odpovedať
Profilova fotka
suhlasim s lew777 Bramac je fakt dobra krytina, ma minimalnu nasiakavost alebo ziadnu, da sa po nej chodit v pripade, ze antena je na streche, vichrica taketo strechy neodnasa, kto neveri, nech sem napise kedy videl aby vichrica odniesla krytinu Bramac, vacsinou su to plechove strechy co maju problem pri silnom vetre pozn. nie som obchodny zastupca Bramacu, ale tuto strechu mam Bramac klasik
Odpovedať
@lew777 ja som predsa vôbec nenapísala, že si robíš reklamu, resp. vôbec som nereagovala na teba-napísala som, že každý bude odporúčať krytinu, ktorú dal on - ak niekto dá plechovú, tak bude chváliť plechovú, bude tvrdiť, že má skúsenosti s touto krytinou...a pod., preto som aj pridala link, že už sú tu také témy
Odpovedať
Profilova fotka
ryja plechovu by som si nedal ani zadarmo!!!
Odpovedať
ja mam tiez skusenost.asi pred 6 rokmi menili starkovci skridlu-rozhodli sa pre kvalitu od tondachu-dali zanu v tom case cca 120000sk--uz po asi 4 rokoch zacala stracat farbu a o machoch a lisajnikoch ani nehovorim-nevyzera to pekne...tondach je hlina a ta ma trochu nevyhodu.u Bramacu je vyhodou protector a preto idem davat aj ja bramac :) vela stastia pri rozhodovani
Odpovedať
My sme davali skridlu tento rok, zistovali a stravili vela casu ale nakoniec vyhral Bramac Protector. Aj ked musis priznat, ze Mediteran mal najkrasiu skalu farieb, ale este su kratko na trhu, aby sme vedeli ako sa sprava ich skridla.
Odpovedať
@lew777 a čo km beta? viem že bramac je značka?,ale za značku sa platí.a aký máte názor na to ked si niekto dá na strechu domu bonský šindel?
Odpovedať
@456456 myslim,ze tvoje obavy ohladom mediteranu boli zbytocne ;-)
Odpovedať
My mame Tomdach a sme spokojny, odporucam.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Povedala by som, ze obrastanie machmi a lisajnikmi je viditelnejsie prave na krytine Bramac....co sa tyka farebnej stalosti, podla mna je na tom urcite lepsie tondach, kde je farba zatavena do krytiny ako nalakovany beton.....
Odpovedať
Profilova fotka
Bramac - jednoznačne.Krytina je najviac namáhaný stavebný prvok na stavbe zo všetkých.Je vystavený vplyvom počasia a to nepretržite. Navyše Bramac má všetky doplnky , ktoré robia z Bramacu koplexný strešný systém. Záruka 30 rokov-čo dodať????
Odpovedať
my sme mali bramac na bungalove iba 5 rokov a farba katastrofálna vyblednutá, bola to bramac rímska červená takže teraz sme sa rozhodli pre creaton
Odpovedať
My sme dali bramac protector a uplne je super!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Odpovedať
Urcite skridla Tondach a Mediteran nema dopnky v takej kvalite ako Bramac a poznam ich velmi dobre a k tej vyblednutej farbe u skridle Bramac co tu niekto spomenul je to kvoli tomu ze vtedy neboli este Bramac protector skridle ak viete co znamena to Protector. A poprosim tu ludi ktory nepracuju ci nemaju dlhe skusenosti s viacerymi skridlami hlavne Nech NEODPORUCAJU podla toho co si oni dali a co oni maju.Ja viem v akje kvalite maju TONDACH A MEDITERAN doplnky a v akej Bramac a ci je lepsia hlinena skridla tondach alebo kvalitnejsia skridla betonova Bramac.
Odpovedať
lew777 je BOH, pocuvajte len neho :-D :-D :-D
Odpovedať
My mame meditteran a sme velmi spokojni, odporucil nam ho znamy, ktory pracuje so stavebnym materialom niekolko rokov a povedal nam asi tolko, ze pred par rokmi by nam jednoznacne odporucil len bramac, ale momentalne sa meditteran vyrovnal bramacu a obe znacky su porovnatelne, a rovnako kvalitne. A cenovo je meditteran dostupnejsia... nepisem to tu preto, ze my sem sa rozhodli pre meditteran, ale bol tam rozdiel skoro 3 tis eur, nakolko mali akciu...
Odpovedať
@kunkalka1 Ja nehovorim ze skridla Mediteran musi byt zla ale viem ako doplnky maju a ta kvalita ach ani nechci vediet takze preto ta cena je o dost nizsia ale aby tu nepisali ze som boh ci co nech si kazdy da co chce ked da na radu bude spokojny verim tomu a podotknem nie som ziadny zamestnanec firmy Bramac.
Odpovedať
my mame tondach glazovanu, cize aj s tou nasiakavostou ako pise sa vyssie nemame problem, btw.tak ako nasaje tak sa i odpari pri beznej palenej skridle, urcite to "nesteka dolu" : )
Odpovedať
bramac alebo tondach bola i naša dilema. myslím, že kvalitou sú rovnaké. každá ma svoje za a proti. rozdiel je v tom, že bramac je betónová a tondach je pálená (ako tehla). my sme sa rozhodli pre bramac, ale dala by som aj tondach. dokonca sú podobné aj cenovo, treba vystihnúť akciu.
Odpovedať
@wittner , ano záruka 30 rokov :-D už ju reklamujem 4 roky, najprv cez stavebniny a tie sa reklamácie zbavili a odporučili ma k výrobcovi Bramac . Výrobca prišiel po 1/2 roku naháňania a zhodnotil že sa jedna o nekvalitnú várku a že strechu celu vymenia od posudenia to je už 3 roky .Najprv na jar potom na jeseň tak čakám chcem dať kolektory no kôli streche nemôžem. Nechcem nikomu robiť zle SOI alebo sudom ale už strácam nervy .
Odpovedať
Jednoznačne Tondach. Je oveľa krajší a keramika je keramika. Oproti Bramacu je Tondach aj ľahší.
Odpovedať
Profilova fotka
Somarina ak traky že je ľahší.To že sa niekomu páči to inému to to beriem. Stanik1972 obráť sa na šéfov firmy.To by som sa na to pozrel aby nereagovali.Ja som na žiadnej stavbe takúto skúsenoť nemal...A to som ich už naprojektoval a zrealizoval dosť.
Odpovedať
Profilova fotka
bramac aj tondach sa len tvari ze su konkurencia, pozrite si ich v obchodnych registroch ich vzniku v krajinach kde vznikli. Majitelia oboch firiem su bratia, cize ten konkurencny boj je proti inym a je len na oko. ale k otazke, ja odporucam palenu hlinu, chodte sa sa pozriet googlom cez obrazky do mesta v bulharsku veliko tarnovo, tam maju skridle z palenej hliny niekolko storoci a fakčia, cize tie su overene casom:) ja preferujem keramiku aj preto ze prijemnejsia mi je napr keramicka salka kavy ako betonova na ktorej je nejaky super protektorovany povrch. ved ked je nieco dokonale ako napr bramac beton bez protectoru tak naco potrebuje dalsiu upravu, je to len hlupost a marketingovy tah aj tak to raz zleze jak povrch na plechovych skridlach. ked uz keramiku tak creaton, alebo braas pre tych majetnejsich, ale tam znova, neuveritelne predrazene keramicke prislusenstvo, cize potom je tu ekonomickejsi segment, ale kvalitka a to straldja novy dovozca z bulharska z dlhou tradiciou, alebo potom pre tych menej majetnejsich srbska kikinda od jjj kosice, ale tam neviem aka je kvalita
Odpovedať
@petriksvetrik Čo sa týka tých bratov tak v súčasnosti došlo k výmene podielov Wienebergeru a Monieru a firmy sa oddelili. Teraz je to na protimonopolnom úrade na schválenie. Ale aj tak nič nieje jednoznačné, ako sa píše v niektorých odpovediach.
Odpovedať
Čo sme spravili my predtým, než sme kúpili krytinu bolo niekoľko nezáväzných stretnutí s viacerými strechármi. Sú to ľudia, ktorí si myslím, sa týmto veciam rozumejú najlepšie. Poznajú a pracujú s mnohými materiálmi, vedia logicky poradiť. Každý má iné skúsenosti, záleží aj od firmy, ktorá Ti bude strechu robiť, aby ju spravila kvalitne, pretože ak to odfláknu, je jedno, akú krytinu tam v podstate máš, pretože nekvalitná práca Ti znehodnotí celú strechu. My sme sa rozhodovali medzi Bramacom, Tondachom a Mediteran a nakoniec sme kúpili Bramac protector.
Odpovedať
môj rodinný známy má stavebnú firmu a na BRAMAC nadáva, že je ako blato, nedá sa po tom riadne chodiť, ale všetci stavebníci ho odporúčajú lebo sa im dobre s ním robí, ale to s kvalitou nemá nič spoločné. Veď komu by sa chcelo píliť tvrdú tehlu? Videla som strechy 10 ročné BRAMAC, bez farby, samý mach. A dokonca stavbári majú z toho aj provízie od firmy, keď kladú ich škridľu, platia im niečo/meter štvorcový, tak prečo by ju tak neodporúčali?
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
1
2
6
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?