Je lepšia krytina Ruukki alebo Blachotrapez?

Poradte mi prosim stresnu krytinu..Nevieme sa rozhodnut ci Ruuki alebo Blachotrapez? Dakujem
Odpovedať
1
2
14
Profilova fotka
pozri http://www.modrastrecha.sk/forum/show... http://www.modrastrecha.sk/forum/show...
Odpovedať
Profilova fotka
a prečo nie stará dobrá škridľa?? my sme zo začiatku uvažovali tiež nad ruukki, ale ked nám prišli pomerať strechu a spravili cen.ponuku, ta cena ma zaskočila..škridľa ma vyšla lacnejšie..
Odpovedať
Profilova fotka
Ahojkajte ,, my sme si dávali od ROVA- GOODLOCK, je nádherná, pozri môj album,,
Odpovedať
dajte škridlu
Odpovedať
zalezi od fin prostriedkov :) ja som tomu nechcel verit ale dokonca aj plechove strechy co sa dnes robia su nadherne a ucinne.. len mam obavy co to spravi po par rokoch :) co sa mi pacilo ale a podla mna stoji za zvazenie je doškova strecha.. ceny ani parametre nepoznam ale prvy look je bomba..(mam rad celodrevenne domy :))
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 11 mesiacoch
Ja by som volil blachotrapez maju skvelu cenu oproti rukki istotne plech je kvalitativne na rovnakej urovni, v blachotrapez maju plech od nemeckej spolocnosti velky koncern thyssenkrupp steel. ;-)
Odpovedať
@tava ja by som skor ten blachotrapez lebo rukki mi prisli drahí a blachotrapez ma kvalitny plech z nemecka aj doprava je zadarmo, zameranie cenova ponuka ja som bol spokojny ked budem cosi brat tak jedine od nich.
Odpovedať
určite Ruukki,mali sme tu obchodného zástupcu z Ruukki,predtým robil zástupcu Blachotrapézu a povedal kde je kvalitatívny rozdiel a povedať,že ruukki je kvalita Blachotrapézu je ozaj hlúposť,to je fakt blud a ak sú takí super prečo BT chodí po stavbách ponúkať svoje krytiny,susedia si dali BT a majú ho 15 rokov a to ako to vyzerá nejdem komentovať,samé vyblednuté fľaky a škridlu nikdy-ťažký betón na streche to nie a ak tak len ozaj pálenú,a to som si dávala predtým robiť výpočet na TiZ-plech-výroba na stavbe -pozor bez krovu-iba krytina,,,,cca 180m jednoduchá pultová strecha bez výlezu- 402 000 sk aj s prácou :-o ,obe firmy boli sklamané-náš max. bol 340 000, a keď sa ma potom vypytovali na našu alternatívu boli radi že dávame Ruukki-aj keď nie od nich,sami predajcovia čo majú rôzne krytiny sami hovoria,že ruukki je doslova citujem pána-mercedes medzi touto kategóriou plechov,potom je už len meď,TiZinok a nerez,želám veľa zdaru pri výbere krytiny,aj keď si niekto povie že po 15 rokoch to za tú cenu vymení,nech sa páči už vás vidím aj vaše nadšenie ]-( ,nás komplet strecha aj so zachytávačmi a odkvapmi vyšla na 182 000sk,je to dosť ale je pravda,že ak je núdza o peniaze stojí to za zváženie čo kto uprednostní,predsa prachy sú prachy
Odpovedať
inak máme Clasic prémium pural embossed 19eur m2,normálny Clasic 15 eur s dph ak kupuješ priamo od zástupcu,čo príde pekne k vám domov, a cena za prácu,,,,,ak je manžel šikovný je to ľahké-skladá sa to ako lego 8-) ,z firmy na TiZ chceli 100 000 za prácu,manžel je šikovný budeme robiť sami, ruukki má pekne vypracovaný montážny plán,zavoláme klampiara iba okolo komína ;-) ,pán z Ruukki je aj klampiar,takže nám aj všetko 2x pekne vysvetlil,poradil okľadne kontralát a doskovania
Odpovedať
davali sme si robit cen ponuky od oboch firiem, rcena od rukki bola o dost vyssia ako od blachtrap. , a dnes ozaj nie su plechy najlacnejsou variantou, tie ceny sa pohybuju na urovni skridly my mame pultovu strechu s nizkym sklonom, tam skridla ist nemohla takze na vyber bolo medzi sindlom a plechom, sindel sa nam nepacil a bolo rozhodnute.. :-)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 mesiacoch
Profilova fotka
Myslím, že kritika plechov BlachoTRAPEZ je účelná a je zrejmé, že to písal človek "samozvaný". KVALITA BlachoTRAPEZ je kvôli výrobcovi ThyssenKrupp Steel AG plne ZABEZPEČENÁ a za pomerne nižšiu cenu ako má Ruukki. =-) (nezávislé porovnanie) http://www.thyssenkrupp.com/
Odpovedať
Profilova fotka
ja som zvolil blachotrapez, konkrétne trapézový profil. najlepšia cenová ponuka
Odpovedať
Článok sa načítava...
my sme dali ROva teraz lindab Profil 35 a je krasna. Hneda, matna a ta cena bola vyssia ako Blacho, ale je aj hrubsi a aj sa im s tym lepsie pracovalo. Ti co pokryvali nasu strechu nam Blacho neodporucali
Odpovedať
Mame Ruukki, max. spokojnost.
Odpovedať
Profilova fotka
@richardos nie si ich obchodak ? :-)
Odpovedať
Profilova fotka
my prave davame krytiny ruukki elite čokoládovo hnedú ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
my sme na jeseň tiež dávali rukki, tiež elite ale zelenú :-)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 mesiacoch
Profilova fotka
@sofiapal, prosím ťa, vieš sem dať foto vašej strechy? Tiež zvažujeme ruukii. Ten clasic premium naozaj dobre vyzerá,
Odpovedať
Keby som sa mal rozhodnúť medzi Blachotr. a Ruukki, tak jednoznačne Ruukki. Blachotrapez vôbec nemá nemecké plechy /ak, tak len matné/, všetko ostatné berie z Košíc. Tárajú ľuďom hlúposti a naivných rýchlo presvedčia. Ruukki je zaručená fínska kvalita, majú ju traja susedia našej ulici, jeden má blachotrapéz a chytá sa za hlavu,....vyblednutú, odlupuje sa.......Takže poľské výrobky akurát tak na stodolu.....
Odpovedať
Profilova fotka
Máme Ruukki cca 9 let a spokojenost ;-)
Odpovedať
Lidi neblbněte. Dejte si nějakou levnější plechovou střechu a nedělejte střechy za půl milionu... Tak, nebo tak Vám to vydrží 20 let a buď to natřete, nebo budete dělat novou... Když za ní dáte 250tis., tak se vám to za 20 let vyplatí... ;-)
Odpovedať
my mame Ruukki Classic - zatial sme velmi spokojny, vyzera vybore, najkrajsia na ulici :-) vraj najkvalitnejsia na trhu, zarucny list mame na 50 rokov, podla mna sa s polskym blachotrapezom alebo inymi malymi vyrobcami neda porovnat... jeden sused ma blachotrapez a uz mu na niektorych miestach bledne..
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 mesiacoch
my máme krytinu BALEX METAL už 12 let na střeše a jsme spokojení, Rukki zbytečně drahá a blachotrapez snad ani nebyl v nabízených. :-)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
@starrdust suhlas, mame bohuzial Satjam, tiez severny susedovia a hrdza po siestich rokoch, reklamacie nezaujimaju... Ruuki je ozajstny seversky material.
Odpovedať
Profilova fotka
Pri stavbe domu si treba dobre rozmysliet, kde chce clovek setrit. Chapem, ze Ruukki Classic na 180m2 velku strechu nie je mala polozka. Osobne by som nesetril by konstrukciach trvalejsieho charakteru ako obvodove steny, izolacia, okna a strecha. Ak by ma financie nepustili, setril by som na podlahovych krytinach a interierovych dverach. To su veci, ktore mozem o par rokov bezbolestne vymenit. My sme este stavat nezacali, ale viem, ze chcem Ruukki Classic.
Odpovedať
Profilova fotka
Také dáváme Ruukki Classic, černou matnou, příští týden se bude montovat a cena nebyla oproti jiným výrobcům o tolik vyšší.
Odpovedať
Ludia, ved si pytajte male vzorky od obchodakov, kazdy ich rad poskytne, potom staci porovnat, hmatom, pohladom, skusit zbrusit vrstvy, otestovat zinok na plechu a pod, co Vas len napadne. Rychlo zistite co sa oplati a co nie, co je za dobru cenu a preco je niekde cena taka nizka a vyhodna ;)
Odpovedať
Ruukki sa urcite neda porovnat s blachotrapez-om. Daval som strechu koncom minuleho roka, ruukki bola naj, ale vybral som si Lindab -Rova. Cena bola prijatelna, blachotrapez ma nezaujal, mozno niekoho ano. Je to vec vkusu a aj penazi.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 mesiacoch
@tava Určite ruukki dôležitá je hrúbka lakoplastu aspon 40 mikronov.
Odpovedať
Střechu Ruuki doporučuji je vychytaná do detailu,jistě jsou i jiní výrobci krytiny.Co dělat když něco se vyskytne na střeše navíc stačí zavolat a hned je řešení dělám ji rád.Jen opravdu pořádně přečíst montážní návod.
Odpovedať
1
2
14
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?