Je lepšia krytina Ruukki alebo Blachotrapez?

15. mar 2023359
  • Podla mna to myslel tak, ze ak das na nieco vysoku zaruku, pritom vies, ze ta kvalita je niekde inde a tolko to proste nevydrzi. Bohuzial niektori to tak robia a preto sti treba velmi dobre citat aj reklamacne podmienky

• nemyslel som to tak, ze by bola nekvalitna to toboz nie, kedze sam ju mam na streche. hovorim o inych mensich a nie tak kvalitnych firmach , ktore ponukaju rozne benefity, prakticky len tak naoko, aby si prilakali zakaznikov, no ked sa nasledne nieco stane, tak uz komunikacia a riesenie z ich strany nie je take, ako by malo byt

• Aha, akoze opacne, ako to je v tomto pripade? No moze byt, aj ked na tento konkretny pripad to nepasuje, to je presne opacne. Oni co daju tu vysoku zaruku, tak ta krytina tolko aj vydrzi podla mna a teda aj podla toho, co som pocul a videl uz namontovanu takuto krytinu, co maju aj niekolko rokov na dome, aj niekolko desiatok rokov.

• Sponzor fóra
  • @k3zz  to podla mna inak aj tazko odhadnut napriklad vek tej krytiny, ze ako dlho uz ju ma niekto na streche. Lebo tak neprejavuju sa na tom ziadne znamky opotrebenia v podstate, ani sa ti tam nic neusadza, akoze prach, spina a takto.

• @macko444  noo to je inak pravda. Pri plechu je to omnoho tazsie nez pri klasickej skridli. Na tej sa vie teda bars co usadit

• @dedkos  to ano, keby sme to takto porovnavali z tohto hladiska, tak vitazne vyjde jednoznacne ta plechova krytina. Povrch ma hladky, takze tam sa nema akoze co a kde prichytit. Videl som take video, kde baba nahadzala listky nejakych sukulentov len tak na strechu - skridlovu a dalsi zaber bol, ako to tam vsetko vyrastlo.

• Noo tak tam sa to ma kde prichytit, aj vlhkost sa na skridli lepsie udrzi, idealne podmienky, co ti poviem. A plechovu si si uz nejaku vyhliadol?

• Ty tiez nejaku zhanas alebo sa medzi niecim rozhodujes? Ak by ti to v nejakom smere mohlo pomoct, tak ja mam skusenost s Ruukki, davali sme takuto krytinu. Boli sme od zaciatku rozhodnuty, ze plechovu, no len s tym vyberom je to trochu narocnejsie, ako by sa mohlo zdat 😃

• @k3zz  ako myslis, ze je vyber narocnejsi? to by si teda mohol trocha rozobrat

• Asi tak je to myslené, že nesiahneš po prvej ponuke, ktorú dostaneš. Aspoň tak som si to vyložil a vychádzam teda aj z mojej skúsenosti, keď sa riešila krytina. Lebo tak takéto niečo nekupuješ len podľa toho, čo sa ti páči, ale sleduješ viacej tých kritérií. Alebo teda lepšie povedané mal by si.

• kto si zaobstaráva novú krytinu, tak aspoň je osobne predpokladám, že by bol najradšej, ak by mu vydržala naveky a podľa toho vyberá, či už kvalitovo alebo aspoň podľa záruky

Pridaj príspevok

Nenašli ste čo ste hľadali?

hľadať len v názvoch tém
    Odporúčaní dodávatelia
    Naša spoločnosť sa zaoberá zatepľovaním rodinných domov a budov fúkanou izoláciou. Používame len certifikované materiály značiek KNAUF a STEICO.
    Články od našich partnerov
    Stavte na udržateľné technológie, radí vývojár z Nemecka
    Krytina vhodná pre rekonštrukciu
    HELUZ prichádza s novou iniciatívou Zmysluplný celok. Nabáda k dôkladnému premysleniu výstavby
    Archív článkov od partnerov