Je 4500 eur dobra cena?

Mame cenovu ponuku na strechu a nevieme, ci je to cena v pohode. Zahrna pracu -strop, krov, klampiarske a pokryvacske prace. Vlastne koplet s klincami a uchytmi. Podorys domu je 12*16m
Odpovedať
Bude sa pracovat so skridlou, pri sklone 25stupnov...
Odpovedať
@lenka117 za nazov mas 100 bodov... dobre do nazvu dat rovno aj o co sa jedna... lebo za chvilu tu moze byt 10 tem s nazvom je to dobra cena? a az po otvoreni sa docita ze jeden za obklady, druhy za kuchynu, treti za zaklady a pod...
Odpovedať
určite je dobrá
Odpovedať
@lenka117 ak je to vasa prva cenova ponuka dajte vypracovat dalsie, ale tiez sa priklanam k nazoru ze cena je dobra
Odpovedať
Podla mna je to v pohode. Osobne to vsak takto neriesim. Material si zo zasady kupujem sam. (ibaze by mi ponukli s 50% zlavou oproti beznym cenam - overujem na nete a vtedy ma nezaujima odkial ho maju a nepotrebujem mat na to ani doklady). Nikdy neriesim cenu globalne. Vzdy chcem zvlast rozpocet na material a pracu. Ak nieco robim s firmou , tak jedine vtedy ak mam zmluvu s osobnym rucenim !!! Je to preto, ze som sa uz popalil .... Raz som zadal zakazku s.r.o - cke a po roku som chcel reklamovat . Sro vsak uz neexistovala. Mozno aj preto sa roznym s.r.o. vyhybam. Je to obvykle predrazene i ked ich chapem. Dane - DPH - odvody - atd. Apropo .... Nemienim prostrednictom nich podpodporovat sucasnu zlocinecku vladnucu stranu v rozkradany.
Odpovedať
@mr79 Ved ale ty nazov.... Dala som to pod forum strecha, tak je to hadam v poho, nie?????? ;-)
Odpovedať
nie,lebo slovo strecha vidno az po otvoreni temy @lenka117
Odpovedať
Profilova fotka
@lenka117 cena je podozrivo nízka, v tom je aj krov?
Odpovedať
Profilova fotka
je to cena cisto prace alebo je tam i material - drevo na krov, krytina? @lenka117
Odpovedať
@lenka117 ukaz mi na tom obrazku http://imtp.me/7x100007f kde je spomenuta strecha?
Odpovedať
@mr79 Jaaaaaj, tak pardon, to som si neuvedomila. Uz to budem vediet... Nabuduce napravim.
Odpovedať
@topvideo Je v tom stavba krovu a pokladka krytiny bez materialu
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
myslím si, že otázka je zmätočná. Strecha 12x16 môže mať hrebeň 16m ale aj 42, rezať škridlu netreba vôbec, alebo sa reže 200ks, na krove je 300bm dreva alebo 600 atď. Pracnosť vidia tesári na stavbe nie dopisovatelia MS.Ale určite je pre niekoho z vás dobrá.
Odpovedať
Profilova fotka
@lenka117 podla mna len za robotu je to velka cena, my mame 350 m2 a robota 3000 eur.A doplnim ze ta spominana pracnost, je len pre to aby tesare si zvysovali ceny ako sa im len zachce.3 nam povedali ze mame komplikovanu strechu, a vidia od 10 euro a to aj 14 za m2.Prisiel odbornik, poviem preco odbornik, ked sa nam zapacila strecha, vzdy sme sa zastavili a vypitali si kontakt, vzdy to bol ten strechar, a ma plno, stale robi, a berie od 8 euro, nam povedal 9 euro a ze je vporiadku ze su tie vyclenky.
Odpovedať
@oxichuda skusil som to jednoducho a (sedliacky) prepocitat. Ak pracovnik (vseobecne) zarobi mesacne cca 700€ je to plat cca za 20 dni. 700/20 tj. na den 35€ .... pri 8 hodinach .... 35/8 = 4,37€. Takze, ak ste za prace zaplatili 3000€ ... na streche robili spolu cca 686 hodin ! Poviem to jednoducho ..... Uz prvy den by za takychto podmienok pracovnici skoncili !!!
Odpovedať
@osc ak by mal zarobit 700 v cistom, tak by musel zarobit brutto ovela viac.. Cena prace je velmi osemetna tema, lebo su majstri, ktori fakt robia nielen 8, ale aj 10 hodin denne, a su taki, co maju kazdych 50 minut svoju fajciarsku desatminutovku. Cena je vzdy na zaklade najstarsieho obchodnickeho pravidla - ponuka vs. dopyt. Ak nebude dopyt, pojde cena dole, ak bude dopyt, tak bud bude rovnaka, alebo pojde skor hore. Ja poznam napriklad murarskeho majstra, ktory robi cele roky za rovnaku cenu, volakedy 150Sk / hod, teraz 5€ za hodku, svoje si podctivo odrobi, je mu jedno ci mu vybavim sichnika, alebo nie a do debat, ci jeho dlhorocna fixna taxa nepodlieha inflacii sa s nim nebudem pustat, naco mu komplikovat zivot :)
Odpovedať
Profilova fotka
@osc takéto počítanie smeruje ku krachu. Ako sa tam tí robotníci dostanú, kde je ich poistenie, dovolenka, prestoje z hľadanie ďalšej práce? Pred rokmu som bol v Rakúsku a prekvapilo ma, že murár zarobil viac ako montér, to ma urážalo. Vysvetlenie : murár robí od marca do októbra, ale žiť musí celý rok, montér pod strechou robí celý rok.
Odpovedať
Profilova fotka
@osc toto je najlepsia cena tu v okolii.Myslite ze za m2 vam niekdo zoberie 5 eur?9 eur na m2 to je dobra cena.Nikdo z tesarov na hodiny vam strechu teraz neurobi
Odpovedať
Profilova fotka
to je super cena
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?