Izolácia podkrovia vs viditeľné krokvy

Máme doma obrovskú dilemu. Samozrejme rekonštruujeme strechu, sme tesne pred začatím a potrebujem mať jasno v izolácií. Chceli by sme aby bolo vidno trámy . Lenže ja musím dať izoláciu aj medzi krokvy ( max 20cm ) aj na krokvy ( + 10 Cm) (celková izolácia minimum 20cm ) , hej že. chceli by sme niečo takéto: http://byvanie.pravda.sk/dom-a-byt/cl... Akurát medzi krokvami sadrokartón. Samozrejme obavy mám o tepelné mosty a straty tepla . Mám tu síce staršieho skúseného klampiara, ale ako som zistil v tých novších technologiach veľmi nieje doma. Alebo zaizolovať a dať urobiť falošné krokvy? čo poviete? Pokukujem po : http://www.stavajlacnejsie.sk/home/40... a: http://www.stavajlacnejsie.sk/home/40... obe majú:Súčiniteľ tepelnej vodivosti λ 0,033 W/m.K Tak babo raď. Ďakujem Všetkým.
Odpovedať
@leo136 Problémom nie sú ani tak tepelné mosty, ale ako dosiahnuť vzduchovú tesnosť. Existuje nadkrokvová izolácia, takže by ste všetku tep. izoláciu mohli dať zhora. Tým pádom by parozábrana bola ihneď za pohľadovými palubkami. Otáznym ostáva ešte napojenie parozábrany k murivu, ale aj to sa dá riešiť. Alebo: tep. izoláciu medzi krokvy + pod krokvy. Pod to parozábranu a na rošte drevený obklad s atrapami krokiev. Záleží, či máte dosť vysokú povalu. Ak nie, treba izolovať smerom von.
Odpovedať
Na obrázku čo si sem dal sú 100% falošné krokvy. A to je myslím najschodnejsia, ak nie jediná, cesta aj pre teba. Ak chceš samozrejme ako tak zatepliť strechu.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?