Impregnácia krovu poškodzuje fóliu?

Ahojte, chcem sa spýtať či máte nejakú skúsenosť s poškodzovaním fólie po impregnácií krovu? Pýtal som sa na jednej stavbe, kde drevo pokladali nenaimpregnované a majiteľ povedal, že mu to tak odporučili strechári. Je na tom niečo pravdy? Je dobré teda drevo impregnovať? Má to vôbec nejaký účinok, keď sa naimpregnuje raz a potom už nikdy viac? Veď tá impregnácia vydrží len nejakú dobu. Impregnujete teda krov? Pravdepodobne dáme plné debnenie + striekanú izoláciu a na to z vnútra sadrokartón.
Odpovedať
Profilova fotka
Ja som zásadne proti impregnacii...cisty marketing predajcov ale nikto ti uz nepovie ze ten nater by si mal kazdych par rokov obnovit...(ako? Nemozne)
Odpovedať
Profilova fotka
@peto125 pokial by som robil obytne podkrovie, tak asi naimpregnujem, jednak to nevies ani skontrolovat , a predsa je to viac nachylne na poruchy, ak by si si parozabranu nerobil sam, ale co zabezpecuje impregnacia? ochranu proti hubam a hmyzu, taka protipoziarna je v krove na nic to skor do interieru ak mas suche drevo huba nema sancu a hmyz tiez pojde radsej do cerstveho papkat zivicu,, ja som nenatieral nevidim v tom zmysel ak drevo chranis konstrukcne
Odpovedať
@peto125 ja som na zemi strekol strešné laty Lignofixom z jednej strany a keď boli na streche nad poistnou paropriepustnou hydroizoláciou, strekol som ich z druhej strany. Na druhý deň pršalo a pod strechou bolo mokro. Začal som zisťovať, čo sa stalo a zistil som, že roztok proti škodcom rozpúšťa vodeodolnú vrstvu na fólii. Z tej fólie sa stala obyčajná handra, ktorá premokla. Musel som ju dávať znova. Takže odpoveď na tvoju otázku je: áno, impregnácia krovu poškodzuje fóliu
Odpovedať
@jakino Nepomohlo by použiť impregnáciu iného zloženia respektíve výrobcu? Videl som krov ponatieraný na zeleno, niekto tu písal, že dával modrú skalicu, niekto zase niečo iné... je toho veľa. Pre lepší pocit by som tam niečo dal, ale samozrejme nie to čo ničí fóliu. Či také nezoženiem? Všetky nátery sú an tej istej báze a dá sa poveda, že hocičím to natrem, tak to skôr uškodí tej fólií?
Odpovedať
@peto125 to neviem. Skúšal som len jednu fóliu a jeden náter...
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?