Hrubka plechu

Dobry den.Chcem sa opytat ci mi vie niekto poradit aka by mala byt spravna a optialna hrubka plechu na strechu.
Odpovedať
Profilova fotka
@biba1111 nerozumiem celkom otazke... pozri si vyrobcov plechov na strechu a uvidis ze cena sa bude odvijat .. a nie vsetko je o hrubke plechu..ale hlavne o vrstvach ktore su nanesene..
Odpovedať
Lebo chceme tu co je imitacia skrydle a maju rozne hrubky.Bojime sa aby sme nedali tenku.Niekto ma 7 niekto dokonca 3.A kazdy si zastava tu hrubku s ktoru robi logicky.
Odpovedať
@biba1111 logicky hrubsi plech zozerie hrdza naskor, ved cena vas nasmeruje sama k vyberu
Odpovedať
na krytiny sa dava min 0,5 mm, hlinikove alebo drahsie (otazka ci kvalitnejsie) davaju 0,7 mm. Pod 0,5 mm resp. ak niekto dava 0,3 mm na plech mozno by som s prizmurenymi ocami prikyvol ale aj tak to je najskor nieco papierove. Ak mozte dajte prosim argumenty toho co zastava tu tensiu hrubku nech objavime nove horizonty obchodnikov ci odborne bahno niektorych majstrov.
Odpovedať
@biba1111 bezne falcovane s 10r zarukou pouzivaju 0.8mm hrubku. Hrubka plechu je pre zivotnost velmi dolezita, ono potom este zalezi na povrchovej uprave, najslabsia je vzdy klasicka len polyesterova uprava povrchu. Blachotrapez imitacie skridiel maju 0.5-0.6mm hrubky a povrchovou upravou su zaruky aj 35 rocne...
Odpovedať
hrubka materialu nie je az taka dolezita (snad len to, ze hrubsi plech je "tichsi" pri dazdi a odolnejsi pred mechanickym poskodenim pri krupobiti. Dolezite su fyzikalne vlastnosti plechu aby na nom nevznikali pri lisovani mikrotrhliny (zlony), dolezite su povrchove upravy, ich zlozenie, hrubka a prilnavost k materialu a navzajom. Samozrejme aj osetrenie striznych hran. Hrubsi neznamena lepsi.
Odpovedať
@biba1111 Tie imitácie škridle sa tuším robia v max.hrúbke 0,5mm, každopádne orientuj sa na väčšie hrúbky... Ono existujú aj "logické" argumenty pre dnešné hrúbky stien plotových stĺpikov, pletiva a podobne... V praxi si to nikto, kto chce mať poriadny plot, nedá...
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?