Hrúbka krokvy

Zdravim, chcem poradit ci by stacila krokva 75x150mm na sedlovú strechu, sirka domu 8,5m, v projekte mam 75x180mm a krytina skridla, no budem davat plech tak nepostacia tensie ? ani stolica nieje v projekte.. dakujem
Odpovedať
@andy123456 krov sa ani tak nedimenzuje na druh pouzitej krytiny, ale moznu zataz snehom, ktoreho tam moze napadnut aj pol metra. V podstate na tom ani neusetris.
Odpovedať
@dodik85 nie ? a to odkedy ? Krov sa dimenzuje pokial viem na druh krytiny, snehovu a veternu oblast, vlastnu tiaz a tiez podla sklonu strechy.
Odpovedať
@engineerr je to presne atak ako si to zhrnul, ale najvacsi podiel samozrejme zalezi od oblasti ma sneh.
Odpovedať
no a čo ušetríš ak daš 15cm? Však ide len o krokvy. 3cm navrch ti spraví max.1m3. A co ak sa v bud.rozhodneš,že plech vymeníš za normálnu krytinu? Hra nejaku rolu cena 1m3 popri celkovej cene stavby rod.domu? Však to nestaviaš na 5r.
Odpovedať
@andy123456 Chces sa strachovat zakazdym ked trosku nasnezi? Alebo sa radsej spolahnes na peciatku svojho statika? Kupuj rezivo na dobrej pile (napr. u Farmadina) a o kvalitu nemusis mat obavy.. Nerob hlupe kompromisy.. Kalamita ti zvali strechu a v poistovni sa ti likvidator akurat velice dobre zasmeje.. Ach ludia..
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
Profilova fotka
@matorado mas pravdu ja mam drevo od Farmadina a som na 100% spokojny uz 11 rokov
Odpovedať
Článok sa načítava...
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?