Fotovoltaický systém integrovaný priamo do škridly

Máte niekto skúsenosti s týmto fotovoltaickým systémom integrovaným priamo do škridly ? https://terran-generon.hu/sk/ Alebo ste to videli niekde namontované ? Som zvažoval to osadiť, ale vyzerá, to na novinku, ktorá sa asi ešte ani nepredáva, takže žiadne praktické skúsenosti zatiaľ nebú.
Odpovedať
@marek0 naco to chces? vadia ti klasicke panely? su az take hnusne? je to podstatne drahsie riesenie a navratnost tym padom uz nulova
Odpovedať
@marek0 spravne si napisal, ze ide o novinku o ktorej este vela skusenosti nie je. Mozno niekde v zahranici ale isto nie tu na slovensku, kde si ludia taku skridlu nemozu dovolit.
Odpovedať
@marek0 Bramac ponúka takúto škridlu už asi 7 rokov, keď sme voľakedy vyberali strešnú krytinu, tak sme si to boli pozriet niekde pri Viedni, vtedy však bola cena taká vysoká, že to bola čisto stratová záležitosť, predpokladám, že dnes je pomer cena/výkon už niekde inde.
Odpovedať
Profilova fotka
@marek0 predávať sa už predáva len v iných štátoch nie na SK. treba si pozisťovať ceny a potom sa rozhodnúť. treba si to všetko prepočítať čo sa ti viac oplatí. či takáto škridla alebo normálna a potom dať na strechu fotovoltariku.
Odpovedať
Profilova fotka
ako dlho sa uz snazi Elon dostat "tuto" technologiu na trh ? Doteraz sa mu to nepodarilo a zatial len bastilia a skusaju. Uz klasicke panely su pri podmienkach pripojenia a sucastnej cene za kWh na SK bezpredmetne.
Odpovedať
Tak to nateraz vyzerá menej "priechodné" ako som predpokladal. Rozmýšlal som nad tým aj z estetického hľadiska a dúfal som, že cena bude podobná bežným panelom a montáž jednoduchšia. Našiel som len tieto odkazy mapujúce situáciu v anglicku a USA: https://www.theecoexperts.co.uk/solar... https://arstechnica.com/science/2018/... Podľa nich je cena o 50 až 100% vyššia a dosptupnosť je aj tam problematická.
Odpovedať
Uz tu podobna diskusia existuje: http://www.modrastrecha.sk/forum/stre... Tato firma z Brna zda sa, ze ma uz zopar realizovanych instalacii: https://solarnitasky.cz/sk/o-produktu/
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?