Flak na omietke

pred 3 tyzdnami som si vsimol flak na omietnutej stredovej vaznici. Neviem ci vznikal postupne alebo rychlo, proste som si ho vsimol az v takomto stave, a od vtedy sa ten flak nerozsiril. Pravda je aj taka ale, ze od vtedy ani riadne neprsalo (ak to zatekalo zo strechy), ale na druhej strane, omietky mame od novembra a do minimalne februara tam ten flak nebol! vsak medzi tym x krat snezilo/prsalo. Ak je to z vody netusim ako sa ta voda tam mohla dostat/ztiect, predsa ta vaznica je "mimo" dom. Mam plechovu krytinu a JE neposkodena a bez najmensej vady. Pod plechom je Tyvek supro. To podbitie je robene s OSB na tom polystyren 2cm sietka a baumit nanopor. V dome ziadny flak na stene nemam. Taktiez z kondenzu to asi nemoze byt, vsak to podbitie je "mimo" dom. Prosim Vas nenapada Vas co by to mohlo byt? Ja nemam ani len teoriu ze z coho. Dost ma to znepokojuje
Odpovedať
@lukas1115i Pravdepodobne to steká zo strechy a voda tečie po tom výčnelku (po tom obitom tráme). Potom všetká špina zo strechy sa tam sústreďuje a to ti špiní omietku. Druhá možnosť je, ž to tečie cez to obitie a to zafarbenie je z trámu - možno ho máš ošetrený nejakým prostriedkom, ktorý teraz vyteká s vodou a na podbití sa sústreďuje. Mám niečo podobné, zatiaľ to neriešim. Mne to steká zo strechy. Na fotke to vidno trochu - na kraji strechy garáže. Treba pridať omietku tak, aby ten sklon výčnelku bol smerom von, aby voda nestekala po tom výčnelku k domu, ale na kraj.
Odpovedať
@chrobak7 nechapem. Akoze mi to netecie z vnutra ale z vonka z hora po vonkajsej fasade a potom sa to tam sustreduje a potom spini? je to realne? keby to tieklo z vnutra, tak preco je flakata len jedna vaznica tak ako je. Inac este doplnim, ze mam takychoto omietnutych vaznic asi 12 a len jedna je flakata, ta najblizsie na sever (ale to uz fakt neviem ci nieco moze sposobit)
Odpovedať
Zacali sme rekonstruovat v juli 2017, nadstavba, betonova platna, ytong, omietky, proste mokre procesy. Plech sme dali v semtembri. zateplili v novembri a striekanu pur izolaciu sme dali v decembri a cele sme to kvazi uzavrali. nonstop tam ale potom bezali v january 2 priemyselne odvlhcovace, a vylieval som 40l denne, az sme docielili ze bez nich tam bola vlhkost 45% pri 18C. Nemohol ten flak vzniknut z toho ze po PUR izolacii bola v krove vlhkost a kvoli tomu sa takto spravil vykvet? Ale preco len na jednej vaznici? hm..
Odpovedať
Toto je presne ta stredova vaznica na ktorej je vonku flak (roh domu je vykrojeny). Na tejto foto vidno ze hned pod nou je este mokra omietka...presne po 20 dnoch sme to zaPURpenovali. tak ze sme az zastriekali tu vaznicu.
Odpovedať
@lukas1115i Ja si myslím, že je to vonkajšia voda, nie zvnútra. Som presvedčený, že vnútro máš dobre izolované a že je to len stekajúca voda a tá premočuje ten kúsok omietky na tráme, možno od toho vlhne aj trám vnútri. Ak chceš mať istotu, po daždi to podbitie otvor zo spodu a uvidíš, či je mokrý trám. keď áno, otvor celý trám, znovu ho obi a omietni tak, aby bol spád smerom von. Zmeraj spád, som si istý, že teraz je smerom k domu, teda k stene. A ten fľak je najnižší bod na tom výčnelku. Pri daždi budeš vidieť, ako po ňom steká voda.
Odpovedať
To isto nebude z vnútra, ale z vonka :/
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?