Fasádny EPS na strechu?

Dá sa použiť fasádny EPS na strechu,alebo musí byť iný - špeciálny? Dnes bol manžel na stavbe a našiel tam fasádny .....vďaka
Odpovedať
na strechu akože na plochú strechu? alebo ako nadkrokvová izolácia pod škridlu?...v prvom pripade nie, v druhom ano.
Odpovedať
Profilova fotka
@pssclient , prečo na plochu strechu nie? A aký EPS tam môže, alebo ma ísť?
Odpovedať
Profilova fotka
@elisss54 mal by tam ist aspon 100 S, ak planujes po streche chodit, tak aj 150, alebo 200 S. Osobne som to chcel spravit tiez fasadnym ale koli velikej hrubke (u mna 46 cm) som to vzdal, tam uz predsa to stlacenie moze byt vacsie... Ak tak ty mas dakych 25 cm, asi by som to neriesil, len dal na to daku skrupinu z 200 S, alebo z XPS (tak 3-4 cm).
Odpovedať
Profilova fotka
my mame 150S, a celkova hrubka spadovana od 60cm do 30cm... chodime po nom aj tak sa prehyba.. .najlepsie je 200 a na to par cm XPS
Odpovedať
A keď by na tom bolo osb s perodrážkou , prípadne dosky s perodrážkou primeranej hrúbky, to už by sa ten tlak mohol celkom dobre rozložiť. Nie?
Odpovedať
Profilova fotka
@meganmario na strechu sa používa aj min. vlna a tá je úplne mäkká. Pri použití osbb dosiek dôjde k dostatočnému rozneseniu zaťaženia, takže PS môže byť hociktorý.
Odpovedať
@pssclient @abobo @andyfoto @jan45 Strecha je rovná s cca 10 cm spádom neviem presne a išlo o to,bolo nám povedané, že tam pôjde Styrodur a MM vyliezol na strechu a tam bol EPS 70 v hrùbke 35 cm.Nerozumie sa do stavebníctva tak sme poprosili o radu.Dakujem za odpovede 😀
Odpovedať
Profilova fotka
ja som daval eps 70s na spodnych 20cm, a druha rada je 100S, nasledne spadovy co je tiez 100S, je to takto v celku v pohode a neplanujem po tom behat tak ci tak. existuju tiez velke formaty (asi meter krat 2.5m co ulahci pokladku). riesenie bolo konzultovane priamo s isover-om.
Odpovedať
@meganmario Ak je strecha debnená, napríklad OSB doskami, tam je jedno aká je pod nimi izolácia. Dobre že kontrolujete stavbu, lebo vám vyfaktúrujú drahý styrodur miesto lacného EPS70F. Ešte som sa nestretol so stavebnou partiou ktorú by netrebalo kontrolovať.
Odpovedať
Profilova fotka
@meganmario súhlas s polystyren, vaša otázka nie je o tom aký druh, ale v akej cene. To je funkcia stav. dozorcu, preberá práce a materály v množstve, kvalite a cene, ktorá bola dohodnutá
Odpovedať
nevedeli sme,ze fasadny EPS môže ist na strechu. Samozrejme, ze aj cena je podstatná,ale riskovat, ze nam bude zatekat nemame v pláne :) @jan45
Odpovedať
Profilova fotka
@meganmario to so zatekaním nemá nič spoločné, strešná krytina má prieťažnosť od - do, priehyby prenesie aj asfaltový pás.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@andyfoto a ta cena by bola 2 nasobok standardu 100 S...
Odpovedať
Profilova fotka
@abobo vidis, mozno niekto sa neuspokoji so standardom... na domoch s plochou strechou je zaklad strecha kt. musi byt urobena na 101% :)
Odpovedať
dik za upresnenie. tak rozhodne by som minimalne daval 150S. ale ak mate v projekte styrodur, tak by ste tam mali dat ten, dnes su rozne najma talianske extrudovane polystyreny (fibrostir, tegotherm,...) ktore maju rovnake vlastnosti za ovela nizsie ceny. EPs 70F by som tam teda nedaval. a tych co ti ho tam dali namiesto styroduru (ktory ako pises mali v projekte) bysom kopol do zadku ze by z tej strechy leteli. ak chcu oklamat raz, oklamu zas..a bohvie ci uz aj neoklamali na inom predtym.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?