Falcovaný plech - ktorú značku odporučite?

Zdravim...poradte chceme davat falcovaný plech ktorá značka je asi tak najlepšia kvalitovo ??? Pozeram som finsky plech RUUKKI?? Odporučte niečo dikesko :)
Odpovedať
1
2
No rolls royce su hlinikove, titanzinkove a podobne krytiny. Kvalitou ale aj cenou. Mercedesom je ruukki, kvalitou velmi dobre, mas na vyber z troch tried - 30,40,50r zaruka. Lindab je podtym, nemyslim si ze o vela. No a potom su tu vselijake blachosracky z polska. Ak potrebujes v kuse dlzku viac ako 6m, mas na vyber z prvych dvoch menovanych kategorii a este tusim v poprade vyrabaju Metrotile, s tou osobnu skusenost nemam. Ja mam na svojej strechce ruukki 40 s podlepenym filcom.
Odpovedať
Profilova fotka
@topfield Inakšie Mercedes je riadny šmejd...možno tak pred tridsiatimi rokmi to boli autá na úrovni, ale dnes už určite nie. :-p
Odpovedať
Prefa😉hlinikovy plech....mame😉
Odpovedať
@jamk1 chapes ze ide o zauzivanu metaforu ci?
Odpovedať
Profilova fotka
@topfield Však to, mala by sa začať už používať nejaká iná. :-)
Odpovedať
@jamk1 bojim sa ze v dnesnej dobe uz nemas co vybrat :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@topfield Asi budeš mať pravdu. :-(
Odpovedať
@marecek7291 O falcovanom síce neviem ale v robote používame ruukki pozinkované plechy a oproti iným je to rozdiel. Už v pozinku používajú ako prímes hliník a tak ten ich plechy nerobí fľaky keď zmoknú dielce. Tak myslím že ak zoberieš ruukki tak sa nemáš čoho báť. @jamk1 Asi nemáš mercedes :-) Chodím so šéfom na služobky má 3r medveďa a auto je to namakané technika,sedačky všetko je parádne keď presadnem do iného auta tak sa cítim ako v šrote.
Odpovedať
Profilova fotka
@jumt Ja som pracoval 27 rokov v At ako automechanik, potom ako príjmací technik a ku koncu ako technik na technickej kontrole. Mal som možnosť porovnávať a nikdy som sa nerozhodol pre kúpu nemeckého auta. :-)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 11 mesiacoch
@topfield vieš pridať foto strechy ;-) od prípravy až po finálnu verziu dik
Odpovedať
@marecek7291 Mam rukki ešte nebývam tak neviem ale môžeš pozrieť ako to je v realite. Inak dával som tu najlepšiu kvalitu od nich na 50 rokov dúfam, že sa oplatilo ale na to prídem až časom. Inak fúkal dosť vietor teraz a bol som na stavbe a do domu som nepočul nič ale veľa robí aj to, že som dal ŽB dosku.
Odpovedať
@marecek7291
Odpovedať
Článok sa načítava...
@marecek7291 kedze mam maly sklon, a okolo je to bud zastavane, alebo potok, tak fotky z dialky nemam.
Odpovedať
@topfield to je origo falc zo zvitkov, alebo ten klikací? Vieš orientačne aj ako vychádzal m2?
Odpovedať
@cotibebemore klikaci... tusim ze okolo 12e/m2 ale neviem ci netrepem. vecer pozriem do papierov, ked tak sa opravim
Odpovedať
@topfield strecha vyzerá pekne niečo podobné by som chcel :) kolko ťa to vyšlo všetko materiál plus robota ak sa ťa smiem spýtať 8-)
Odpovedať
@mpfnordy krov si si robil sám a majstri s rukou ti prišli urobiť plech ? Koľko si dával za m2 :-)
Odpovedať
@marecek7291 300m2 - krytina okolo 6000, drevo tusim 3500, kubiky nepamtam ale su v tom zaratane aj stropnice. Robota grátis, keďže strechu som si robil sam.
Odpovedať
@marecek7291 Komplet všetko mi robila firma a cenu som mal komplet na hrubu stavbu. Viem ti povedať strechu cenu čisto plech a príslušenstvo a to mi chýba ešte komín a jedna vetračka čo je okolo 200€ počítam. Cena Plechu 331m2 : 4 964,92€ s DPH cenu za m2 som mal 14,25€ bez DPH. Cena príslušenstva: Snehová zábrana, fólia RA6U FIX, zvody, žlaby atď. :2 631,24 € Spolu ma to stalo aj so zľavou čo bola okolo 1000€ : 7 596,16€ @topfield to mal lacnejšie pri tých istých m2 niekde bude háčik :D
Odpovedať
@mpfnordy hacik je v tom ze ty mas 50ku a ja 40ku. No a mozno este v tom ze otec sa uz roky venuje strecharcine a teda sa dostane k lepsim cenám.
Odpovedať
@topfield Aj na 40 bola ? sa mi vidí že 50:30 a 15 či ? No ta čo mám bol rozdiel asi 3€ na jednom m2 tak je to reálne tých 1 500€ + aj to príslušenstvo je pri tej streche o dosť drahšie.
Odpovedať
@mpfnordy ja som mal kompletku(kupovanu min rok) aj s filcom a prislusenstovm k streche...all in ;) na 50 rokov 250m2 za 4150eur s dph
Odpovedať
@pluvko Tak to riadny rozdiel v cene oproti mojím 7596€ Ale zasa o 80m2 menej ale aj tak aspoň o 1500€ to máš lacnejšie lepší kontakt a cenu ma asi vaša firma :) Ale asi aj cena za m2 išla hore oproti minulému roku sa mi vidí.
Odpovedať
@mpfnordy to uz neviem..ja som sa len podelil zo svojimi skusenostami, lebo ked som staval dom tiez som ich odtial cerpal.. ja som to bral asi v dobrej akcii, lebo ja som mal foliu na strechu zadarmo ( taka akcia bola )...jedine co nemam oproti tebe je ta snezna zabrana..na moj sklon strechy ju nebolo treba... ( ale zato stresne okno navyse )
Odpovedať
@pluvko Aha a snežne zábrany vyšli okolo 1000€ :) Vždy sú iné akcie.
Odpovedať
My falcujeme Lindab, myslím že kvalitou približne Ruukki. Ruukki - Fíni, má fabriku v Poľsku a Lindab - Švédi na Slovensku. Myslím že cena sa dá spraviť lepšia pri Lindabe a kvalita podobná.
Odpovedať
Profilova fotka
@marecek7291 ja som si vybral ruuki,, 50 lindab nemali embosovany plech, tusim ze ho nemaju dodnes :D embos +50 + filc 18eur m2 s s DPH.. akcia folia alebo skrutky zadarmo , samozrejme ze som vzal foliu :)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 11 mesiacoch
Profilova fotka
@jblaze v com je prosim ta lepsi ten embosovany plech ?
Odpovedať
Profilova fotka
@chovanc je pevnejsi, krajsi
Odpovedať
Profilova fotka
@jblaze ahaa, nam zatial nacenili ruukki classic 50+ za 17€ m2, pravdepodobne bez filcu s embosu, cize to by bola cena 17+50+18 na meter stvorcovy ? celkom palka uz
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?