Drevo na stechu a strop

Kolko vas vyslo drevo na stavbu, mne prisla cenova ponuka za 15 m3 3300 eur, druha ponuka bola 2800 eur a ked si drevo pozhaname tak sa plati za porez od 33 -36 eur za m3, nevieme sa rozhodnut ci ist na drevo do lesa mame moznost narezat 20 m3 dreva, ale to bude asi na narezanie hnanolov malo, kedze tam je asi vela odpadu nie?Rozmer bungalova mame 15 x 13 m a strecha bude valova
Odpovedať
Profilova fotka
Ak sú stroje tak do lesa ale ak ručne určite nie a 20 m3 je asi málo na 15 m3 mne lesáci povedali že výťažnosť z dreva je len 50 až 60 %, A cena toho dreva z lesa je zadarmo , alebo malý poplatok ? Inak ta cena 2800 mi vychádza 187 ,-€/m3 čo je dobrá cena ,ak je to drevo pekné.
Odpovedať
@majuska451 to je cena normalna, mi učtujeme od 220 eurked je nad 7m a širka nad 20cm, tak sa učtuje 235eur/m3, krytinu mame od 7eur
Odpovedať
@kladivo cena za drevo z lesa je 15 eur m3
Odpovedať
ak mate drevo za 15E m3 tak by som kúpil minimálne 300m3
Odpovedať
Profilova fotka
my sme mali drevo svoje, na chalupu islo cca 7m3 a v lese sme narezali asi 13 14m3, a zostalo nam este dost vela dosiek, ktore narezali na pile z dreva co bolo naviac, inak sme platili tusim 360,- euro a m3 narezania stal tusim na nase hovoril ze 800,-sk
Odpovedať
@tatianasara aj ja ale to len svokor tam ma podiel a mozeme vyrubat len tych 15 m3
Odpovedať
@johny14 ja som aj rozmyxlala ze aj keby sme mali nahodu malo tak ten zbytok dokupime od nich z pili
Odpovedať
vyťažnost reziva je 50-65%,podla hrubky gulatiny. Ale pozor,samotna vyťažnost hranolov je 35-40%,ostatne rezivo su dosky. takže ak chceš mat 15m3 hranolov,tak počítaj aspon s 35m3 gulatiny a samozrejme maj na pamati,že v gulatine,nech je akokolvek prebrata a vizualne posudena,sa možu vyskytnut počas porezu skryte vady. A to ešte zníži celkovu výťaž reziva.
Odpovedať
A 15e/1m3???? To snad za palivo,nie?
Odpovedať
@andynr Čo je lacné, to je zlé?
Odpovedať
a 15e sa ti zdá "lacne"? Máš aspon hmlistu predstavu,že aká je cena gulatiny? Takže od 80-90e-trhová. Ak to má niekto za 15,tak mi vychadza niečo ine,ale to sem radšej nenapíšem...možnosti su dve.
Odpovedať
@andynr u nas ide gulatina po 65 eur m3
Odpovedať
Článok sa načítava...
majuška aká gulatina? Vhodna na rezivo na krovy ? Pokial to tak je,objednam a zaplatím pri prebratí ihned aspon 200m3. Daj kontakt na predajcu.
Odpovedať
@andynr zistim ti ak nas fakt zaujem, taku cenu my povedal jeden od nas co pracuje v lese.Ale budes to viest az do Nitri?
Odpovedať
Profilova fotka
@benders ahoj, vy robite strechy? ja by som potreboval novu strechu dom je 12 km pri piešťanoch. mate aj projektanta co strechu navrhne? otrebujem aj škridlu aj odkvapove žľaby a hromozvod.
Odpovedať
ahooj jasné robíme kompletnu realizáciu striech, navhneme, nakreslime, postavíme, položíme krytinu, nahodíme okapy, a aj hromozvod zabezpečím.
Odpovedať
majuska,ano do Nitry na moju pílu. pozri krovynitra.sk
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?