Drevený šindeľ - oplatí sa?

Ahojte, staviam drevený zrub a neviem sa rozhodnúť pre vhodnú a odolnú strechu. Uvažoval som buď o tmavej škridle alebo o drevenom šindli. Architekt mi odporučil šindeľ a je pravda, že by sa mi drevená strecha veľmi páčila, ale nemám s tým žiadne skúsenosti. Vôbec neviem koľko taká strecha vydrží... Ešte napíšem, že dom je v horskom prostredí. Pozeral som na internete je tam zopár výrobcov, čiže vybrať sa dá. Nemáte niekto skúsenosti s takouto strechou? Vopred ďakujem za rady a názory.
Odpovedať
Drevený šindel je veľmi pekný, už len škoda, že asi po 2-3 rokoch stratí svoju farbu (to znamená, že bude treba znovu natrieť) a to drevo nevydrží tak dlho ako obyčajný šindel. Teraz budeme prerábať jednu chalupu kde majú drevený, to drevo sa im úplne zničilo, tak to chcú vymeniť na niečo iné.
Odpovedať
@petopeto2 http://metrotile.sk/sk/produkty/kryti... skus pozriet
Odpovedať
Profilova fotka
nie som prívrženec plastov a pretože som postavil dosť objektov so šindľom,srdce mi za nimi puká, ale teraz už sú plastové šindle na nerozoznanie od drevených, žiaľ, vývoj nezastavíme.napr.http://www.titan-tatraplast.sk/kontakt/, ale sú aj iní.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
Ahojte, musím sa zapojiť aj ja. Plastový šindeľ? nebláznite ľudia. Na Slovensku je niekoľko dobrých výrobcov dreveného šindľa. Ja som pred rokom zháňal šindeľ na rodičovský dom v Tatrách. Ak trochu pohľadáš určite nájdeš. My sme dávali šindeľ z Banskej Bystrice firma Bask, stránku majú myslím www.drevenysindel.sk Robia ho asi najkvalitnejší, aj ho ekologicky impregnujú. Pozri a uvidíš, mne ich poradil známi čo má od nich šindeľ už pár rokov. Mne robili aj pokládku, s robotou aj so šindľom som zatiaľ spokojný. MK
Odpovedať
@petopeto2 jan ma pravdu. Ale moji svokrovci pochadzaju z Oravy a ked vidim tie drevenice samozejme s drevennymi strechami myslim ze jednoznacne sindel z dreva. Jednoznacne z dreva :-D Pravdepodobne ta to aj tak prezije a potom je to jedno :-D
Odpovedať
Juraj, určite budem dávať drevený šindeľ. Teraz som sa tomu trochu venoval, bol som sa pozrieť aj na dome s pekným, tmavým 70 ročným dreveným šindľom. Martin ďakujem ti za tip, tých Bystričanov - BASK mi už odporúčali viacerí aj môj architekt. Majú údajne najkvalitnejšie a najkrajšie drevené šindle... Trocha ma ale zarazilo, že som ich objednával v auguste, ale termín dodávky až v polke októbra - chlapík mi povedal, že majú veľa zakázok a až do októbra sú vypredaný. Dúfam len, že nebude moc pršať :)
Odpovedať
@petopeto2
Odpovedať
Profilova fotka
dreveny sindel sa neda s plastom ani len porovnavat
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?