Dom so strechou alebo bez? V čom je rozdiel?

Dobrý deň. Prosím Vás vedeli by ste mi poradiť? Chystáme sa staviať murovaný dom, a máme dilemu, či dom so strechou, či bez? Vedeli by ste mi prosím napísať v čom je rozdiel dom so strechou, a dom bez strechy? Čo výjde cenovo lepšie, a ktorá varianta dlhšie vydrží? Za každú radu vupred veľmi pekne ďakujem
Odpovedať
1
2
@michaela136 jednoznacke so strechou... dom bez strechy sa neda v zime vykurit a tiez ked do neho prsi, to nie je ono.
Odpovedať
Profilova fotka
@michaela136 vydrzi ta ktora je lepsie urobena.. neda sa povedat ze ta a ta je lepsia..stavali by sa iba take.. Ak sa teda bavime o plochej streche (akoze "dom bez strechy") a "sikma" strecha.. kazde ma svoje pre a proti..
Odpovedať
ja by som isiel do toho so strechou, dom bez strechy mi pride cez zimu velmi neprakticky. :-| aj ked je pravda ze oboje ma svoje plusy a minusy, a ohladom ceny je to asi rovnako, teda podla toho u akej firmy si to chcete nechat robit.
Odpovedať
tie pre a proti, celkovo vyhody a nevyhody si musite zvazit sami doma, co vam viac bude vyhovovat, poznam ludi co maju plochu strechu a nedaju na nu dopustit, je to vsetko vecou priorit, co je aka vyhoda pre vas lepsia ;-)
Odpovedať
@gashtaan až mi sopel vyletel :-D
Odpovedať
@gashtaan @ostrozovic Moja rec, v dome bez strechy sa blbo byva skoro cely rok, a zas tych par pohodovych noci ked sa z postele divas na hviezdne nebo nestoji za tolke nepohodlie... Aj ke romantika musi to byt uzasna
Odpovedať
az z obrazkov som pochopila o co zadavatelke ide :-D tiez som pozerala ze preco by niekto staval bez strechy?? =-)
Odpovedať
@michaela136 podla mojho nazoru je to len o tom, aky dom sa ti viace, paci, ci so strechou alebo bez nej. Obidve ta cenovo vyjdu cca tak isto
Odpovedať
@michaela136 Bez strechy skúsil stavať jeden faraón, ale utiekli od neho ľudia. Plochá strecha je lepšia ako šikmá, ale dôležitejšie je či používaš stredoveké = akožeprírodné materiály alebo priemyselné technológie.
Odpovedať
ja osobne tiez preferujem dom so strechou .. proste uprimne: vietor, dazd, sneh, to by mi prekazalo, kebyze som v dome a pada mi to na hlavu ... rovnako napriklad pri velkom vetre susedovi odfukne sliepky a rovno mi do domu spadnu? nie ! manzelka sliepky neznasa ... radsej so strechou !!!
Odpovedať
Profilova fotka
@michaela136 Vyber si tú čo sa ti páči a potom z projektantom dotiahnete tú funkčnú stránku aj cenovo si to vieš prispôsobiť podľa toho na čo máš, od škridli za 8 eur m2 až po titanzinkový plech za 35 eur m2
Odpovedať
@martosko Rozhodovať sa podľa pocitov nemusí dopadnúť dobre. Krása je relatívna, podstatné sú úžitkové vlastnosti. To je ako kupovať auto podľa farby alebo tvarou karosérie.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@michaela136 teraz je modernejšia rovná strecha (taká, akú máš na obrázkoch). Musíš sa sama rozhodnúť, čo sa ti viacej páči :-) 8-)
Odpovedať
@stempi Stačí si predstaviť ako majiteľ lezie na šikmú strechu pri oprave alebo čistení, a koľko ľudí sa pritom dokaličilo.
Odpovedať
@michaela136 No keď, chceš ušetriť, tak jednoznačne bez strechy. Načo zbytočne vyhodiť 10-15 tis. za strechu. Nemala by si teraz Perzeidy v priamom prenose z posteli.
Odpovedať
@ruren Tváriš sa akoby si nepochopil ako to myslela :-p
Odpovedať
@anetik_01 To maš pravdu, ale na hlupu otazku, hlupa odpoveď.
Odpovedať
@zabawa preto skôr myslím, že tieto veci by mali ženy nechať skôr na nás. U nás sme to tiež mali podelené doma. Niečo riešila žena do čoho viac videla a iné veci ja.
Odpovedať
Profilova fotka
@cielo33 tak Ty by si so šéfkou mal problém, pritom v skutočnosti žena vedie len o tom nevieš.
Odpovedať
Profilova fotka
@cielo33 tak Ty by si so šéfkou mal problém, pritom v skutočnosti žena vedie len o tom nevieš. @michaela136 dostali ste rôzne odpovede , od úsmevných až po realistické. Súčasné materiály umožňujú urobiť dobrú rovnú strechu s dlhou životnosťou a vysokými úžitkovými vlastnosťami lacnejšie ako strechu s krovom. Žiaľ, je to náročné na dobrý návrh sa na to nestačí absolvovať VŠ a prečítať niekoľko propagačných článkov. A za dobrým návrhom nasleduje kvalitná práca a to je ďaľší problém. Ale išiel by som do toho, nevyužívaný strešný priestor (skald nie je využívanie, len neschopnosť rozlíšiť potrebné od nepotrebného, u mňa sklady predstavujú 50%plochy, ale to je nostalgia)je drahá investícia, asi ako krovom prestrešená terasa na juh
Odpovedať
@cielo33 Šikmá drevená strecha je horšia ako plochá železobetónová pretože: - treba na ňu veľa drahého materiálu - nedá sa postaviť svojpomocne, treba platiť remeselníkov - liezť na ňu znamená riskovať život - v zime horšie izoluje, v lete sa prehrieva - púšťa do domu hluk - neodolá veternej smršti - je zložitá, ľahko možno spraviť chybu a po pár rokoch treba drahú opravu - zabývajú sa v nej vrabce a sršne Dom je úžitkový predmet, peniaze treba investovať rozumne.
Odpovedať
@jan45 hej hej ovláda ma, len mám pocit, že veci robím sám :-x
Odpovedať
@zabawa jasné, šak je treba si toho veľa zvážiť, aby to rozhodnutie bolo rozumné a aby sme s ním boli stotožnený. Nie je to len o vzhľade toho domu, ale aj o funkciách ktoré tá strecha poskytne. Čiže súhlas!
Odpovedať
v prvom rade sa riaďte podľa toho, čo Vám povolia. Napr - u nás nesmie mať strecha menší sklon ako 25°. Takže rovná neprichádzala do úvahy. Ak je kvalitne urobená jedna aj druhá, tak je to v podstate jdno. Ak ale máte veľa snehu, tak by som asi volila šikmú atrechu.
Odpovedať
@zabawa To si perfektne vysvetlil tie argumenty, až mi je z toho do smiechu.
Odpovedať
@gashtaan tiez som na ten nadpis cumela.ze v tom horku blbo vidim |-| a mozno aj preto je teraz trend bez strechy :-d
Odpovedať
Profilova fotka
teraz neviem ci sa mam smiat alebo plakat, ked niektore tie komentare citam, normalne ste ma dostali, niekedy ked mam naladu by som tiez odcenila dom bez strechy aby som mohla sledovat hviezdy, ale po vacsinou roka, by som na take riesenie asi nadavala :-D veru nemozeme sa brat az prilis vazne :-p
Odpovedať
@zabawa Stále spomínaš, že aké je nebezpečné liezť na šikmú strechu, že koľko ľudí sa zabilo. Nože daj nejakú štatistiku, koľko to bolo. Alebo aspoň pár konkrétnych prípadov. Čo by tak robil bežný človek na streche?
Odpovedať
@michaela136 plocha, pultova strecha alebo krov, to vsetko je o aj o tom, kde staviate, lebo niektore obce maju interne predpisy, ktore stanovuju aj tvar strechy. Ja som minimalista, ja osobne by som sla do plochej (a zrejme zelenej) strechy. @zabawa niekedy je rozhodnutie podla pocitu v spikovej kosti to najlepsie rozhodnutie, aj keby logika hovorila nieco ine. Vsetky riesenia strechy maju svoje pre a proti, co niekto povazuje za nevyhodu, to je u druheho prednost, takze tak
Odpovedať
Profilova fotka
@zita19 @chrobak7 @ruren Na pána zabawu už nemusíte reagovať bol to starý známy radopp tak som ho dal zablokovať už včera.
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?