Dodatocna paropriepustna folia pod staru plechovu strechu

Čaute strechári, rekonštruujem chatu a momentálne riešim podkrovie, ktoré by som chcel zatepliť. Mám otázku ohľadne použitie paropriepustnej (pomocnej hydroizolácie) pre môj konkrétny prípad. Stecha má už niekoľko desiatok rokov, podkrovie chcem aj zatepliť. Strecha je plechová, pod strechou je sololit (alebo iny druh lepenky). Po otvoreni z vnutornej strany je strecha OK ale v niektorych miestach nesie znamky, ze uz cez nu pretieklo. Mam otazku ci ma vyznam riesit este pod stresnymi latami (vid foto) z vnutornej strany kontaktnu paropriepustnu foliu (aka je racionalna gramaz?). Otazka je ako ju tam uchytit (ci o tramy, robit u-cka alebo obalit kompletne - kopirovat tramy aj s foliou) Ak ano , je dobre este pod totouto foliou urobit pomocny rost a az potom davat vlnu na zateplenie (nasledne paronepriepustna folia, pom.rost + tatransky profil) alebo v mojom pripade ta paropriepustna folia nema ziadny vyznam ? Dakujem pekne za rady a postrehy, pripadne ine riesenia.
Odpovedať
Ak nevieš poistnú hydroizoláciu položiť na debnenie nad krokvy v suvislych pasoch, ale len medzi krokvy pod debnenie, nemá veľký význam a jej paropriepustna funkcia bude zbytočná. Voda si cestu nájde. Plánuješ meniť aj krytinu v dohľadnej dobe? Ja osobne by som sa najprv uistil že strecha nikde neprepusta, až potom by som investoval do izolácií.
Odpovedať
Zdravim tak v ziadnom pripade by som ty neodporucal s tou foliu to urobil ako si to tu popisal mi sme koli tomu jednu strechu co sa tyka krytiny davali vsetko dolu a potom naspat kedze majitel tiez chcel zateplovat podkorvie a aby presiel tym problemom tak to vysisil takym sposobom po nasich radach .Takze je to na tebe ako sa len rozhodnes.A inak aka je tam teraz krytina kedze si mohol odfotit aj zvonku co je tam .
Odpovedať
Dakujem za rady a postrehy. Paropriepustna folia zatial nebude instalovana, kedze jej funkcnost by nebola 100% ako pise miroslav33. @rado88 - prikladam foto aj strechy (plech). Strecha bude vymenena podla rozpoctovych moznosti (nie tento rok). Pokym je zaklop otvoreny sledujem ci niekde nepreteka. Aj ked je sucho tak boli nejake miestne zrazky (privalove) a je to ok. Izolaciu budem davat na jesen. Btw, aku min.vlnu by ste odporucili ?
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?