Dimenzie odkvapoveho systemu

Valbova strecha sklon 23 st, 13x16m, pocet zvodov 4ks. Zvazujem pouzitie odkvapoveho systemu s pouzitim zlabov 125mm a odtokovych rur 87mm. Niekde som cital, ze zvodove rury maleho priemeru dokazu zamrznut a prasknut a taktiez ze sa upchavaju. Mate to niekto takto? Co si o tom myslite?
Odpovedať
@dominik_boksansky podla mna to mas znacne poddimenzovane...
Odpovedať
@gashtaan preco myslis? Neodporuca sa jeden zvod 100mm na 100m2 strechy?
Odpovedať
@dominik_boksansky Preco by sa upchali, ak chces daj si hore zachytavac listov a mas to vybavene. Ja mam pochu 12x11m a stacia mi 2 tazke kecy o poddimenzovani pocuvaj.
Odpovedať
@sysell Napisal som iba co mi bolo povedane. Samozrejme to, ze sa upchavaju je podla mna hlupost. Ak sa tam da to sito nema sa co upchat. Skor ma trapi, ze vraj mozu zamrznut a prasknut. Aj ked fi100mm nezamrzne a fi90mm uz hej sa mi zda trocha divne :) Aky mas priemr tych zvodov a zlabov?
Odpovedať
@dominik_boksansky Zatial tam mam plastove docasne rury 100mm, Zvisle neviem preco by mali praskat, neverim,ze sa rura dokaze tak zaplnit aby zmrzla, to by museli byt extremne zvlastne podmienky.
Odpovedať
@dominik_boksansky Na tých 200m2 stačia uvedené žlaby a zvody len 2... Čo som sa stretol s výrobkami, tak boli len rúry 100 a 80, medzi bežne dostupné nič, aj keď doma som potreboval zrovna vymeniť zvod priemeru 90 mm :-) Dobrá pomôcka na výpočet zvodov a žlabov http://www.kjg.sk/download/images/kla... - graf dolu na 1. strane... Rozvinutá šírka žlabu 250 mm je zhruba ten žlab 125-ka...
Odpovedať
@dedo758 87 mm zvody ponuka napr. Lindab. Ak tomu Nomogramu na stranke spravne rozumiem, tak na kazdych 83m2 plochy strechy je potrebny 1 zvod 80 mm a zlaby 125 mm.
Odpovedať
@dedo758 To znamena, ze teoreticky na 100 m2 strechy by mal postacovat 1 zvod 87 mm a zlaby 125 mm :).
Odpovedať
Tak nejako... :-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?