Demontaz a opatovna montaz strechy

Zdravim, mam asi 12 rocnu strechu .. Dala by sa takato strecha "rozobrat" teda zlozit dole a nasledne aj dat naspat bez nejakych vacsich vplyvov? Strecha nezateka, je ok len nakolko budem burat a robit nanovo 2 obvodove steny budem ju asi musiet dat dole. Alebo je to mozne murovat aj po častiach prip. nejakym podstojkovanim strechy ? Dakujem za rady
Odpovedať
Profilova fotka
@lutan všetko sa dá, keď sa chce, len s tým bude riadna babaračka a neviem či nájdeš firmu, ktorá ti to spraví. Či si to chceš svojpomocne robiť? To asi nie, či??
Odpovedať
@lutan všetko sa dá. len asi nenájdeš nikoho, kto ti to bude chcieť spraviť. lebo ťažko na to vopred stanoviť cenu, a väčšina zákazníkov chce vedieť cenu vopred. a nie je stotožnená s navyšovaním dohodnutej sumy, ak sa zistí, že to nie je také jednoduché. takže to ostane asi iba na tebe, ak si trúfaš. buď si to oddiriguješ sám, alebo na to ťažko niekoho zoženieš. prípadne si nejaká firma dá slušnú rezervu, aby ich nič neprekvapilo a nemuseli cenu navyšovať.
Odpovedať
Profilova fotka
@lutan prístavba s búraním je projekt, ktorý musí obsahovať aj postup, to neriešte cez rady ľudí, čo to ani nevideli. Strechu určite netreba rozoberať. Pod pomúrnicou sa urobia orvory, prevlečú nosníky , podstojkujú a stena sa vymení, zopakovať pri druhej. Ale trochu skúseností by bolo prospešné.
Odpovedať
Velmi pekne vsetkym dakujem za reakcie. Neplanujem to robit celkom sam, ale v podstate svojpomocne pod dohladom skusenejsich, len som chcel vediet nazor ludi tu na fore... Dat dole strechu tomu sa chcem vyhnut, myslim ze to podstojkovanie s prevlecenim nosnikom cez pomurnicu ako vravi pan Jan je dobre riesenie. Keby som daval dole strechu tak to uz rovno mozem zobytnit podkrovie ked uz je dole :)
Odpovedať
Profilova fotka
@lutan to máš pravdu a zároveň súhlasím aj s názorom Jana. Ak to spravíš tak, ako ti on radí tak to budeš mať fajn. No uvidíš, čo ti ešte tí skúsení ľudia na to povedia.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?