Dazdova voda

Mam strechu na 3vody.Som dost pod urovnou cesty.A preto rozmyslam ze trochu to zdvihnsm a vodu z jednej ryne by som spravila trocha do spadu a dala zlab a vodu by som vyviedla na cestu.Moze to tak byt alebo treba ist za starostom.Alebo to dat do kanalizacie.Ale pocula som ze dazdova voda sa nesmie davat do kanalizacie.Ale u nas vsetci aj ktory su neni pod urovnou casty a maju domy nad cestou tak vodu pustaju na cestu.Maju rury v plotoch a voda sa len tak vali dole cestou.Tak neviem ci to tak moze byt.Ked mas hlupeho suseda neviem ci nebudem viac na urade ako doma.Poradte.Diky.
Odpovedať
1
2
@petka456 ale nesmieš to dať ani na cestu. Však by ste všetci vytopili najspodnejšieho chudáka. Treba si urobiť drenážne jamy, aby to odtekalo.
Odpovedať
@ajkava Ale vsetci to maju a ty sa neboja ze vytopia suseda.Sek voda nepojde susedovi ale po ceste do rieky.Sak este uvidim ako to presne spravime lebo dvor je same kamenie lebo kedysi cez moj podzemok ziekla voda teda rieka a preto je tam samy kamen.Ale mozno to spravim ako pises ty.
Odpovedať
@petka456 no vieš, ale ty nie si zodpovedná za suseda, ale sama za seba.
Odpovedať
ale aby potom nebolo najhorsie ked sa to nahodou stane, treba radsej mysliet hned dopredu aj co sa moze stat
Odpovedať
@peky1984 A co by sa mohlo stat.A napis my ako by si to riesil ty.
Odpovedať
Profilova fotka
No tak to musí byť veľká zábava v tejto dedine. Byt spodný sused , vyrobím taký skandal že starosta by nedočkal nových volieb. Drenaz, zber dažďovej vody a jej využitie nikoho nenapadlo? V zime keď zaprsi to ako cesta vypada? V projekte by malo byť riešenie nakladania s dažďovou vodou... Bez toho snad nevydali povolenie na stavbu?
Odpovedať
to sa ked mrzne vsetci korculujete po ulici? ak nemate nato urcenu kanalizaciu musi kazdy vodu spracovat na vlastnom pozemku.
Odpovedať
@petka456 co by sa malo stat? No ja byt tvoj spodny sused, tak ta udam. Dazdovu vodu nemas co pustat na cestu, ale na svoj pozemok do drenaznej jamy alebo zachytnej nadrze. Do kanalizacie detto nesmies pustat dazdovu vodu. Ty to svacnes na cestu a spodneho vytopi.... Na paradu...
Odpovedať
@atlaska My kanalizaciu mame ale dazdova voda sa do kanalizacie nema davat a ci moze.
Odpovedať
@jankazb A voda ktora tecie z podzemku po ceste tak ide rovno do rieky.A ty ludia ktory to maju tak spravene ze vodu pustaju po bocnych cestach z podzemku tak tam uz davno byvaju a maju to stale tak. A zatial nikto sa nikomu na nikoho nestazoval. Tak uvidim co s tym poriesime.
Odpovedať
ked budu vsetci pustat na cestu,ako dlho vam ta cesta vydrzi,hm?
Odpovedať
@megdesign Zatial nikto nikoho nevytopil a nikto nikoho neudal.Ale mat vas za susedov tak radzej pri vas nestavam.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@maria123 HM no neviem ale cesta zatial drzi a je pekna rovna akurat po dazdoch je cistucka ze mozes chodit aj bosa .
Odpovedať
dazdova kanalizaci je nieco ina ako splaskova. pustat dazdovu vodu do rieky , nato potrebujes povolenie od institucie ktora tu rieku spravuje. To kde byvas, ze sa tam toto toleruje v dnesnej dobe?
Odpovedať
@atlaska @jankazb @megdesign @maria123 @petka456 Ach jaj sami odbornik, ked sa to tak teraz nerobi myslite ze dotreraz to bolo ako, polka slovesnka ma ryne na cestu a doviodenia, u nas v dedine to iste, cesta to prezila 100 rokov a nic jej neni. Ono predstavy a ocakavania su asi ine ako realita, ziadne vytapanie ale lad na ceste. petka spravs ak sa ti da trativod, ak nie daj an cestu uvidis ci bude niekto hubovat
Odpovedať
@sysell ved aj tak tie nase cesty vyzeraju . ved nech si zije polka slovenska ako chce ja nemusim.
Odpovedať
@atlaska hej z ryn su rozmrdane hlavne prvej triedy, a mestach
Odpovedať
@sysell a vsade inde su tiptop :-D Jasne zadavatelka ma v stavebnom povoleni napisane dazdovu vodu vyviest priamo na ulicu, pyta sa iba pre istotu ako to urobit.
Odpovedať
@atlaska ked sa riesi novostavba m,alo by to uz byt osetrene trochu na urovni ale 99% perdein a domov na slovesnku kde neni dazdova to ludia davaju na pozemok, cestu do hradze - ono nato tie hradze v dedinach v podstate su.
Odpovedať
@sysell No jeden rozumny clovek ktory sa vie vzit do mojej situacie.Ale cez zimu tam nemaju ziaden lad lebo kym sneh zlezie pomaly zo striech a v zime neprsi tak cestari to solia.A to ko pises tak to je Lebo ked je burka tak vidim ako voda vali po ceste jarcekom z druhych podzemkov.Ale asi ani oni nemali ineho vychodiska.A nastastie mam susedov samu rodinu.Tak uvidime ako to poriesime.A ked to budem chciet davat aj dalsie strany ryn na bocnu cestu tak musim si aj ja len niaku ruru vytrcit cez murik a dat to von lebo tam je moj podzemok asi 60 cm moj.Ale kopet tam nemozem lebo bez nasho dovolenia si tam dali siete na tikom a ine.Ale co uz ved sme ludia a nebudem sa teras s nimi sudit.Tak asi svokor im to dovolil.Ale dan platim aj za to lebo je to moj podzemok.
Odpovedať
@atlaska Mne moj projektant neriesil dazdovu vodu.Lebo ako pise sysell tak ja nemam novostavbu ale som zdedila domek a ho prerabam.A dala som si strechu na tri vody a je to bungalov a ty ludia co tam byvaju tak ma vsetci poznaju a si rozumieme.Ale ked kupujes podzemok a stavias od zaciatku je to ine a da sa to aj tak riesit ako tu pisu iny.A nikdy nevies akych susedov tam budes mat.
Odpovedať
@petka456 aha to som nevedela ze ak mam super susedov mozem porusovat zakon. Minimalne ohlasku na novu strechu potrebujes a v nej ma byt aj spomenute ako bude odvadzat vodu., keby tvoj projektant robil ako ma vedela by si co s tou vodou. @sysell vsakova jama, hradza.... to nieje cesta, v tom sa asi zhodneme.
Odpovedať
@sysell pred 100 rokmi Tajovský, Kukučín, Timrava o zaostalosti dedinského človeka, a nič sa nezmenilo tá zaostalosť prežila ako vaša cesta v dedine. ;-) Tu nejde ani o zákony, vyhlášky, nariadenia. Ale o to zamyslieť sa prečo to tak nerobiť a prečo sa to nerobí. Lebo potom sú obyvatelia dedín prekvapený, "nemáme vody v studni, vyschli nám potoky, zaplavilo nás, a nikdy to tu nebolo, musíme polievať naše trávnikové púšte aj tak nám vyschýnajú, prišla búrka s krúpami rozbila nám plno vecí, je nám strašne teplo každým rokom. Všetko to je len o tom aby každý zadržiaval vodu na svojom pozemku a na území miest a dedín, bola aj vyššia vegetácia ako len na 5mm pokosená tráva.
Odpovedať
@atlaska Asi to nehame uz tak a spravime si to ako uz uzname my za vhodne Lebo tu je to tak sto hlav sto rozumov.A jeden mudrejsi ako druhy.Nemalo by sa ale ked neni inac tak to musi byt tak ako pisem.A uvidim co sa bude robyt a ked tak spravim niaky trativod nieco na cestu a nieco na dvor.Ved teraz ked je aj burka tak zachvilu to zem vsiakne.Len netreba zo vsetkeho robit velku tragediu.Potom ten svet tak vypada ako vypada a kazdy hladi len sam na seba.Ale uz lepsie nebude.
Odpovedať
@stastnyjim kua kliknem len tak na DS najkrajsie slovenske mestecko a co vidim - porusovanie zakona ryna si len tak vyteka na valvcek a amm podozrenei ze sa to dostane az na cestu https://www.google.sk/maps/@47.989670... ziadam zjednat napravu
Odpovedať
@petka456 to je podobny vyrok, ako "Stale jazdim autom nepriputana a zatial ma nikdy nezastavili policajti." Dovtedy sa chodi z dzbanom po vodu, pokial.....
Odpovedať
@sysell tak na dedinach sa bezne pusta aj zumpa na pozemok za plotom. Jasne, bezne sa to robi.... Ale ked ta niekto uda a dostanes pokutku zo zivotneho, rýchlo si to rozmyslis, ci este niekedy. To, ze ostatny su debili a ovce, tak budem aj ja. Potom to tu v nasom Bananistane vyzera tak, ako vyzera....
Odpovedať
@petka456 ake vzit?! Preboha ved zavolaj bager, nech ti vykope tri jamy pod kazdy zvod o rozmere 1x1x2 metra, nasyp do nich hruby strk/daj DT/prepravky od piva, zved do kazdej jamy jeden zvod, zakri geotextiliou a zasyp hlinou.... Bager to ma za hodinku vykopane - 60€, strk nech 30€, geotextilia 10€? A mas vybavene. Pri kazdom udani, ze pustas vodu na cudzi pozemok/cestu to mozes mat za 50€.... Udaju ta 3x a uz "platis navyse".... Co sa viac oplati?
Odpovedať
@megdesign kto pusta zumpy? o com psies
Odpovedať
Profilova fotka
v dnešní době je voda vzácná a tak by se s ní podle toho mělo nakládat.... Bydlíme na vesnici, máme i dešťovou kanalizaci a i tak máme 8m3 podzemní nádrž na dešťovou vodu. Nevyužívat dešťovou vodu mi v dnešní době přijde opravdu jako zhovadilost a o jejím vypouštění na cestu raději nemluvím 8-(
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?